آفتابنیوز : آفتاب: رئیس مجلس شورای اسلامی تغییرات پیاپی و زودهنگام در مسئولان کشور را رافع مشکلات ندانست و تاکید کرد : «تغییرات در وزارتخانه ها نشان دهنده پویایی نیست بلکه پویایی باید درون سیستم خود را نشان دهد».
به گزارش خبرنگار پارلمانی آفتاب، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی صبح امروز در مراسم افتتاحیه سومین نشست دوره چهارم مجلس دانش آموزی با اشاره به نطق تعدادی از دانش آموزان در این جلسه اظهار داشت: «سخنان دوستان شما در نطق ها نشان داد افق های نیکویی برای آینده در ذهن دارید».
وی افزود : «مسائل مطرح شده مسائل مهمی بود که نشان می داد شما دوست ندارید مجلس دانش آموزی مجلسی تصنعی باشد و می خواهید این مجلس در نظام تصمیم گیری کشور موثر باشد».
لاریجانی گفت: «مسائلی که به بنده نیز در این نشست گوشزد شد نشان داد شما روی مسائل مهم آموزش و پرورش درنگ کرده اید».
رئیس مجلس به دغدغه دانش آموزان در مسئله کنکور اشاره کرد و یادآور شد: «این نگاه که کنکور به مشکلی در آموزش و پرورش ما تبدیل شده نگاه درستی است که باید این شیوه اصلاح شود. البته مجلس شورای اسلامی در این راستا گام هایی برداشته و سعی شده نظام ارتقاء علمی از یک مکانیزم سلبی در آمده و به یک حرکت تکامل آفرین تبدیل شود».
لاریجانی ابتکار تشکیل مجلس دانش آموزی را امر مبارکی دانست و خاطر نشان کرد: «این مجلس با هر انگیزه ای که تشکیل شده امروز یک ظرفیت است که می توان به نحو درست از آن استفاده کرد».
وی با تحلیل اینکه می توان سه نوع نگاه و یا سه نوع مواجهه با مجلس دانش آموزی داشت، تصریح کرد: «در یک نگاه مجلس دانش آموزی را می توان با یک جنبه نمادین نگریست البته جنبه نمادینی که بیشتر بهره سیاسی وجریان آفرینی در آن نهفته است».
رئیس مجلس افزود : «این نگاه می تواند به گونه ای باشد که رجال سیاسی و احزاب بر این موج های احساسی و عاطفی سوار شوند و از آن بهره ببرند. البته در این صورت نگاه ابزاری در مجلس دانش آموزی نهفته است دل حالیکه حیف است فرصت و اوقات دانش آموزان صرف این دعواهای حیدری نعمتی شود».
وی افزود: «مجال سیاسی برای افراد و احزاب سیاسی در کشور کم نیست اما مجلس دانش آموزی بنای دیگری دارد و نمی خواهد جنبه نمادین آن هم از نوع ابزاری و برای جریانات سیاسی باشد. من این نگاه به مجلس دانش آموزی را خیلی محسوس نمی دانم».
لاریجانی به یک نوع نگاه دیگر به مجلس دانش آموزی اشاره و خاطر نشان کرد: «می توان به این مجلس نگاه دیگری داشت که آن نیز نمادین خواهد بود با این تفاوت این نگاه بیشتر برای بارورکردن جنبه مشارکتی دانش آموزان برای فعالیت های سیاسی - اجتماعی است. این نگاه همه آرزوها را برآورده نمی کند زیرا مشارکت پذیری انحصارا در تشکیل مجلس دانش آموزی وجود ندارد و می توان از روش های مختلف برای مشارکت دانش آموزان بهره برد».
وی تاکید کرد: «تمرکز بر این رویکرد نشان می دهد که این جنبه هم با وجود امتیاز کمی که دارد اما همه وجهه همت ما نمی تواند باشد».
رئیس مجلس در ادامه سخنانش به وجه دیگری از مجلس دانش آموزی اشاره و خاطر نشان کرد: «نسبتی که کشور می تواند با این مجلس داشته باشد ایجاد سازوکار واقعی برای پارلمان دانش آموزی است که از جمله موج آفرینی فکری و نظری، ایجاد تحرک سیاسی در جهت ازدیاد بصیرت دانش آموزان و واقع نمایی از شرایط محیطی از خصوصیات آن است».
نماینده مردم قم در خانه ملت یادآور شد: «کشور دارای مسائل خرد و کلان است و مسائل خرد در بین سیاستمداران به مسائلی روزمره تبدیل شده و مطرح است اما هر کشور بنابر اصول حاکم بر آن مسائل مهمی را برای داخل و خارج از کشور طرح ریزی می کند و منظر بزرگی دارد. درگیری ذهنی قشر پرتلاش کشور با مسائل اساسی امر ممتازی است و اگر مجلس دانش آموزی امروز به جای مسائل روزمره، مسائل کلان کشور را شناسایی کند این ارزشمند است از این طریق است که ما انسانهای بصیر تربیت می کنیم که می توانند کشور را در آینده به خوبی اداره کنند».
لاریجانی به دغدغه مجلس دانش آموزی در مسائل مختلف و از جمله تغییر وتحولات زودهنگام در مسئولان اشاره و خاطر نشان کرد: «اگر شما دغدغه هایی دارید و معتقدید تغییرات مکرر در مسئولان راهگشای مشکلات نیست من هم با شما هم عقیده هستیم».
وی افزود: «تغییرات زودهنگام در مسئولان کشور رافع مشکلات نیست. من نمی گویم همه مسائل آموزش و پرورش از ریشه باید تغییر کند اما تحول در یک وزارتخانه که وزارتخانه مهم و استراتژیک یک کشور است باید متناسب با شرایط علمی کشور، تحولات زمانه و مکانیزم های جدید آموزش و پرورش زنده باشد. البته ممکن است زمانی یک ابرمردی پیدا شود و تحولی را از بالا بوجود آورد اما همواره اینطور نیست سازوکارهای اداری می تواند پویایی را در یک وزارتخانه بوجود آورد پویایی باید درون سیستم خود را نشان دهد».
رئیس مجلس با اشاره به وجود چنین دغدغه هایی که در نشست امروز مجلس دانش آموزی مطرح شد، تاکید کرد: «بیان این مسائل نشان می دهد شما نسبت به آنها فکر کرده و دردی را حس کرده اید ما پذیرای این هستیم که از این افکار استفاده کنیم».
لاریجانی در توصیه به مجلس دانش آموزی خواستار تدوین سازوکارهایی برای همکاری این مجلس با مجلس شورای اسلامی و سایر بخش های اجرایی کشور شد و گفت: «این کمک می کند شرایط کشور را واقعی تر ببینیم شما از یک نسل جوان و توفنده هستید که علاقه مند هستید که مسائل پیرامونی خود را به خوبی بررسی کنید که این یک دستاورد خوب برای کشور است».
وی با اشاره به خصوصیات مطرح برای مجلس دانش آموزی یادآور شد: «در صورت وجود چنین خصوصیاتی که ذکر شد این مجلس نمی تواند یک مجلس تصنعی و نمادین باشد و همچنین وسیله ای برای احزاب و رجال سیاسی نخواهد بود زیرا دغدغه ای که این مجلس دارد مسئله دعواهای حیدری نعمتی رجال سیاسی و احزاب نیست بلکه دغدغه نسبت به مسائل بنیادین سیاسی کشور است».
رئیس مجلس افزود: «در این مجلس مسائل سیاسی هم مطرح می شود اما سنخ ارتباط شما با مسائل سیاسی مسائل روبنایی نیست بلکه زیربنایی است. این مجلس در مسائل اجرایی علاقه مند است که بتواند مفری پیدا کند که بتواند نظرات خود را به مراجع تصمیم ساز برساند».
لاریجانی خاطر نشان کرد: «این مجلس یک تمرین است برای تکامل فکری دانش آموزان که اگر شکل نمادین به مجلس دانش آموزی بدهیم این جنبه کم کم خاصیت خود را از دست می دهد و اگر شکل واقعی به آن بدهیم ظرفیت آن بیشتر خواهد شد».
وی تاکید کرد: «این مجلس ظرفیت کمک به تصمیم سازی را خواهد داشت».
رئیس قوه مقننه ادامه داد: «آنچه فکر می کنم این است که این مجلس با هر تفکری که تشکیل شده باشد امروز یک ظرفیت است و از این ظرفیت باید استفاده شود. استفاده از این ظرفیت به شکل واقعی لوازمی دارد که باید به آن پایبند بود و وزیر آموزش و پرورش این ظرفیت را باید بوجود آورد».
لاریجانی با اشاره به نگاه اسلام به انسان و زندگی او یادآور شد: «در تفکر اسلامی انسان یک موجود ابزار گونه نیست هر انسان یک هدف و غایت دارد و همه ما اگر از زمانه خود چنین استفاده ای کنیم همواره پیشرفت می کنیم ، شما باید تحول آفرین باشید می توانید تعریف جدیدی برای زندگی بشر داشته باشید. مجلس دانش آموزی باید بداند روی چه مکتبی استوار است و بار چه مکتبی را به دوش می کشد اگر می خواهید آینده ای درخشان برای کشور تصویر کنید اول باید مکتب خود را به خوبی بشناسید».
وی خاطر تصریح کرد: «حتی تئوری همزیستی مسالمت آمیز که امروز یکی از پارادایم های مسلط جهانی است با مسائل دیگر مطرح است، شما نمی توانید از شرایط جهانی فرار کنید باید مبانی آن را به درستی بشناسید».
رئیس مجلس با تاکید بر اینکه رقابت در همه شئون مفید است، خاطر نشان کرد: شما نسبت به دستاوردهای بشری باید آغوش باز داشته باشید و آن را در مکتب اسلامی جذب و هضم کنید.
لاریجانی در توصیه به نمایندگان مجلس دانش آموزی یادآور شد: «راه را متناسب با سنت های اسلامی طی کنید اولین کار این است که به مکتب اسلامی مسلط شوید مجلس دانش آموزی می تواند یک کانون برای باروری فکر اسلامی باشد این نیازمند یک نقشه راه است و شما می توانید مرکزی برای این موج آفرینی فکری باشید».
نماینده مردم قم در خانه ملت در ادامه برداشتن تاملات سیاسی اساسی در مجلس دانش آموزی تاکید کرد و یادآور شد: «نگرانی شما با احزاب که به دنبال قدرت هستند متفاوت است. به عنوان مثال تفکر شما باید به این سمت باشد که کشور از نظر فن آوری باید به کدام سمت برود اگر سند چشم انداز امری است که همه ما باید به آن سمت حرکت کنیم نیازمند یک سازوکار مطلوب است انتظار می رود فکر منبسطی برای این امر تدارک دیده شود».
رئیس مجلس در پایان سخنان خود خواستار حضور سیال مجلس دانش آموزی در میدان های مجال اختصاصی و ارتباط بیشتر این مجلس با اولیا و دانش آموزان آنان شد.
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در آغاز سخن در مزاحی با نمایندگان مجلس دانش آموزی به ترکیب بندی این مجلس اشاره و گفت: «با این ترکیب بندی در هیئت رئیسه و ساختار مجلس دانش آموزی به نوعی پا در کفش ما کرده اید به گونه ای که رئیس مجلس هم جدی مسائل را پیگیری می کند. بنده مسرورم که شما را با نشاط می بینم».
در این جلسه 3 نفر از اعضای مجلس شورای اسلامی پیش از سخنرانی رئیس مجلس انتظارات خود را از دستگاه های اجرایی، آموزش و پرورش و مجلس شورای اسلامی را در نطق هایی بیان کردند.
حضور نمایندگان مجلس دانش آموزی در اجلاس های بین المللی، اختصاص ردیف بودجه ای جداگانه برای سازمان های دانش آموزی هر استان، تعامل بیشتر میان مجلس دانش آموزی و مجلس شورای اسلامی، بیان دغدغه ایجاد تحولات زودهنگام در وزارتخانه آموزش و پرورش از جمله انتظارات نمایندگان مجلس دانش آموزی در نطق های قرائت شده بود.
پس از سخنرانی رئیس مجلس یکی از اعضای هیئت رئیسه مجلس دانش آموزی از اعلام وصول نامه 80 تن از اعضای این مجلس خطاب به رئیس مجلس شورای اسلامی خبرداد و آن را قرائت کرد.
نمایندگان مجلس دانش آموزی در این نامه ضمن حمایت از علی احمدی وزیر آموزش و پرورش از رئیس مجلس شورای اسلامی خواستند برای رسیدن به ثبات مدیریتی در آموزش و پرورش مدیران این وزارتخانه را در رسیدن به اهداف کمک و یاری کند.
یکی از اعضای هیئت رئیسه در پایان این نشست در تذکری به لاریجانی که در سخنان خود از کلمه شیفت استفاده کرده بود یادآور شد : «شما در عبارت از «صندلی قرمز شیفت به صندلی سبز شوید»، بهتر بود برای پاس داشتن زبان فارسی به جای کلمه شیفت از کلمه جهش استفاده می کردید».