آفتابنیوز : آفتاب: شورای فرهنگی - اجتماعی زنان در پانصدو نود و سومین جلسه خود پس از بررسی لایحه حمایت از خانواده، در خصوص این لایحه بیانیهای صادر کرد.
به گزارش سرویس اجتماعی آفتاب، شورای فرهنگی-اجتماعی زنان، در این بیانیه آمده است: «ساختار خانواده در اسلام و فرهنگ ایرانی، بنابر اصل تک همسری است و حکم ازدواج مجدد در شریعت مقدس اسلام، استثنایی بر اصل است و حلالی است که با شرایط ذکر شده در قرآن کریم برای مردان واجد شرایط مجاز است».
این بیانیه افزود: «لایحه «حمایت از خانواده» که با هدف پاسداری از نظام خانواده و دفاع از حقوق زنان، به عنوان مهم ترین رکن آن، توسط قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران تهیه و تنظیم شده از اقدامات ارزشمند و حمایتگر قانونی برای خانواده است و نقش موثری در احقاق حقوق زنان و تسهیل در امر رسیدگی به دعاوی خانوادگی خواهد داشت».
این بیانیه با اشاره به اینکه صراحت، دقت و جامعیت، از ویژگی های مثبت این لایحه است افزود: «ولی اضافه شدن مواد 23 و 25 از سوی دولت محترم به آن، گرچه با هدفی خیرخواهانه و به منظور قانونمند کردن ازدواج مجدد و ایجاد نظارتی قانونی بر آن، همچنین کنترل میزان مهریه در ازدواج دایم صورت می گیرد، اما پیامدهای نامطلوبی به همراه داشت و موجب نگرانی جامعه زنان و مردان شد».
این بیانیه در ادامه افزود: «شورای فرهنگی اجتماعی زنان با توجه به مسوولیت خود در دفاع از حقوق زنان و حمایت از کیان خانواده، تک همسری را معیار اصلی ساختار خانواده متعادل دانسته و آن را بهترین بستر تحقق اراده الهی در تربیت و کمال انسان می داند».
این بیانیه تاکید کرد: «مواد 23 و 25 نیازمند کارشناسی همه جانبه و دقیق تری است و لازم است برای سرعت بخشیدن به تصویب سایر مواد لایحه حذف شود».
این بیانیه افزود: «ازدواج مجدد در نگاه جامع و عدالت محور اسلام به زندگی و کمال همه انسان ها مجوزی است برای خروج از بحران ها و پیشگیری از مشکلات و ناکامی های فردی و اجتماعی، اما عادی سازی و ترویج آن به عنوان حقی برای همه مردان، قطعا با زیرساختهای فرهنگی - اجتماعی و عاطفی مردم ما در تضاد بوده و تهدیدی علیه کیان مقدس خانواده و مغایر با اهداف نظام جمهوری اسلامی ایران است. بنابراین ضروری است که براساس صلاحدید مجلس این امر در قالب لایحه یا طرحی همه جانبه ساماندهی و مدیریت شود».
شورای فرهنگی - اجتماعی زنان در این بیانیه با ابراز تاسف از کم توجهی مسوولان در تهیه و تصویب آیین نامه های لازم در خصوص قانون مترقی "تسهیل در ازدواج دایم"، بر کاهش مشکلات و تنگناهای موجود برای بهره مندی میلیون ها جوان در آستانه ازدواج تاکید کرد .
این شورا همچنین فعال کردن و تقویت "کار گروه ملی خانواده" مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی را راه حلی اساسی بر این مهم دانست.