آفتابنیوز :
آفتاب: بیماران به زودی داروهایی را خواهند بلعید که مجهز به ریزتراشههایی هستند که دقیقا در زمان و لحظه مشخص و در مکان از پیش تعیین شده دارو را در بدن رها خواهند کرد.
به گزارش سرویس علم و تکنولوژی آفتاب، با کوشش دانشمندان در دانشگاه MIT، بیماران به زودی همراه با مصرف داروهای خود، ریزتراشههایی را نیز میبلعند که این ریزتراشهها حاوی اطلاعاتی درباره زمان مصرف دارو و نحوه اثرگذاری آن را به پزشکان منتقل میکنند.
در همین حال ریزتراشههایی نیز طراحی شدهاست که زیر پوست قرار داده می شوند تا به تدریج داروهایی از انواع مسکنها تا داروهای شیمیدرمانی را به بدن بیمار منتقل کنند.
این تراشه ها که مراحل نهایی آزمایش آنها سپری میشود، از اجزاء ریز و ترکیبات دارویی مختلف تشکیل شدهاند و در پوششی کپسولمانند قرار دارند. پیامهایی الکتریکی موجب باز شدن کپسول و انتشار مواد دارویی آن میشود.
«رابرت لنگر» مدیر پروژه این سامانه «هوشمند» انتقال دارو که در دانشگاهMIT آمریکا طراحی و ساخته است در همین رابطه اعلام کرد: «آزمایشهایی بر روی قرصهای هوشمند مختلفی که میتوانند داروها را به مدت چند روز، چند ماه یا چند سال در بدن بیمار منتشر کنند، در حال انجام شدن است».
به گفته کارشناسان موسسه فنآوری ماساچوست، این فنآوری مشکل فراموش شدن نوبت دارو یا خودداری از مصرف آن را کاملا حل میکند. این کارشناسان امیدوارند سامانه داروهای هوشمند را سال 2011 به بازار مصرف عرضه کنند.