«با روی کار آمدن دیوید بارناع به عنوان رئیس موساد در ژوئن سال ۲۰۲۱، استراتژی اسرائیل علیه ایران وارد مرحله تازهای شد. او که جانشین یوسی کوهن شده است، به دنبال این بود که به صهیونیسم نشان دهد که در انتخابش به عنوان رئیس موساد بهترین تصمیم گرفته شده است و وی میتواند با استفاده از تجارب پیشینیان خود منافع دولت صهیونیستی را دنبال کند. بارناع در حالی جانشین یوسی کوهن شده بود که اسرائیل با مشکلات مختلفی چه در حوزه جبهه داخلی و چه در حوزه منطقهای مواجه شده است. بر همین اساس دیوید بارناع به دنبال اثبات این امر بوده که بهترین انتخاب است.
از سال ۲۰۲۱ فردی رئیس موساد شده است که متخصص ایران و محور مقاومت است و با آمدنش اسرائیل گمان میکرد میتواند عملیاتهای بزرگی را علیه ایران طراحی کند. بارناع به دنبال این بود که با آغاز مأموریت خود به عنوان رئیس موساد ضربات کاری بر پیکره سیستم توسعه فناوری ایران بزند. او طراحیهای خود را روی ایران متمرکز کرد و به دنبال عملیات بزرگ بود؛ عملیاتی که ضمن اینکه بتواند سیستم فناوری ایران را مختل کند، به ایران این پیام را بدهد که موساد وارد مرحله جدیدی از نبردهای خود علیه ایران شده است. بر این اساس از اواسط خردادماه سال ۱۴۰۰ تا خرداد سال ۱۴۰۱، رسانه و مراکز مطالعاتی اسرائیل از یک استراتژی جدید ایران پرده برمیداشتند.
رسانههای صهیونیستی همانند هاآرتص، جروزالم پست، تایمز اسرائیل و دیگر رسانههای صهیونیستی سخن از طراحی ساختاری جدید علیه ایران میگفتند. این تغییر رویه علیه ایران در داخل موساد به خصوص میز ایران هم صورت گرفت. تغییرات ساختاری با هدف عملیات بزرگ در خاک ایران در حال طراحیشدن توسط موساد بود.
مرکز مطالعات امنیتی اورشلیم (jiss) در سال ۲۰۲۱ از یک استراتژی جدید در برابر ایران پرده برمیدارد. این مرکز در مقالهای به قلم ژنرال «یوال بازاک» و پروفسور «گابی سیبونی» به تاریخ ۱۳ آوریل ۲۰۲۲ (۲۴ فروردین ۱۴۰۱) آورده است: «سالهای اخیر نشان داده است که اگر چه استفاده از زور ممکن است توسعه برنامههای ایران را کُند کند اما برای منحرفکردن نیروهای محور شیعه کافی نبوده است. عزم ایران، اسرائیل را پیش روی یک انتخاب قرار میدهد: یا ابتکار راهبردی علیه دشمنانی اتخاذ کند که هنوز ضعیفتر از اسرائیل هستند یا استراتژی منفعلانهای را انتخاب کند که ممکن است به جنگ علیه دشمنانی منجر شود که در مجموع نماینده نیروی متعارف نزدیک به ایران هستند. سؤالی که پیش میآید این است که انتخاب اسرائیل کدام گزینه است.
پروفسور گابی سیبونی در مقاله خود میگوید: استراتژی اسرائیل این باید باشد که از درون ایران با ایجاد عملیاتهای بزرگ، ضمن خنثیسازی تهدیدات علیه اسرائیل، تأثیرات آن را میتوان در گروههای نیابتی (همپیمان) ایران مشاهده کرد.
ژنرال یوال بازاک میافزاید: ما چارهای نداریم. باید با طراحی عملیاتهای ویژه ضربات کاری را به ایران وارد کنیم و نمیتوان مشاهده کرد که ایران با گروههای نیابتی خودش به سمت تهدید اسرائیل پیش میرود.
روزنامه جروزالم پست اسرائیل در گزارش اواخر سال ۲۰۲۱ خود در مورد نبردهای ایران و اسرائیل میگوید: رئیس جدید موساد به دولت ائتلافی وعده داده است که عملیاتهای جدید و کشنده علیه ایران صورت خواهد گرفت و بدون اینکه نیاز باشد با ایران وارد یک نبرد کلاسیک و حتی نبرد با گروههای نیابتی ایران شویم، با استفاده از ابزارهای خود، سیستم فناوری ایران را میتوان از کار انداخت یا برای چند سال حوزه فناوری ایران را به مرحله اول برگرداند. بر همین اساس رسانههای صهیونیستی در خردادماه و تیرماه منتظر یک خبر بسیار مهم در ایران بودند! آنها حتی تیترهای خود را برای این خبر مهم هم آماده کرده بودند و اطمینان داشتند که قرار است یک خبر مهم که صدای آن در تمام دنیا خواهد پیچید، از ایران مخابره شود. اما این خبر چه بود؟
موساد اسرائیل با استفاده از یک حزب تروریستی تجزیهطلب به نام کومله و دو سال برنامهریزی به دنبال این بود که در یکی از حساسترین اماکن توسعه نظامی کشور بمبگذاری کند. موساد طی یک عملیات پیچیده به نام عملیات بزرگ و با استفاده از گروههای ضد انقلاب به دنبال این بود که یک ضربه کاری به جمهوری اسلامی ایران وارد کند. عملیات کاملاً مخفی و سری و طبقهبندیشده که حتی برخی از دولتمردان اسرائیل از آن اطلاع نداشتند. دیوید بارناع با کسب تجربه از یوسی کوهن، رئیس قبلی موساد، به دنبال این بود که موفقیت این عملیات به نام او ثبت شود اما این عملیات بسیار پیچیده که طراحی آن در پنج کشور صورت گرفته است و نیروهای عملیاتکننده آن از اقلیم کردستان آمده بودند، شکست خورد و وزارت اطلاعات در بیانیهای مفصل در تاریخ پنجم مرداد سال جاری از دستگیری این شبکه پرده برداشت. شبکهای بسیار پیچیده و آموزشدیده در دام سربازان گمنام امام زمان (عج) قرار گرفتند و یکی از پیچیدهترین طراحیهای موساد در طول ۴۰ سال گذشته توسط وزارت اطلاعات خنثی شد.
دستگیری این شبکه تروریستی وابسته به اسرائیل، زلزلهای بزرگ در ساختار اسرائیل ایجاد کرد و موساد خود را در برابر این سؤال اساسی قرار داد که چگونه ایران توانست این عملیات بسیار پیچیده و سری را کشف و خنثی کند؛ سؤالی که با گذشت چند ماه از خنثیسازی این عملیات، موساد برای آن پاسخی ندارد و دست به تغییرات اساسی ساختار میز ایران در موساد، زده است؛ تغییراتی که موساد گمان میکند ضربه را از خود میز ایران در موساد خورده است!
با روشنشدن زوایای اصلی عملیات بزرگ موساد علیه یک مرکز حساس نظامی در استان اصفهان ابعاد بیشتری از این عملیات پیچیده نمایان شد؛ عملیاتی که برای اسرائیل میتوانست یک دستاورد مهم در نبردهای امنیتی و تروریستی خود علیه ملت ایران داشته باشد و ضمن اینکه توانایی موساد را نمایان میکرد؛ ضربهای اساسی به مراکز حساس نظامی وارد میکرد. اکنون موساد با تغییر رئیس میز ایران در این نهاد تروریستی به دنبال این است که چگونه در این عملیات بزرگ شکست خورده است و بار دیگر نهادهای امنیتی و اطلاعاتی ایران توانستند یکی از پیچیدهترین عملیاتهای اسرائیل علیه ایران را کشف و خنثی کنند.»