آفتابنیوز : آفتاب: نماینده مردم رودسر و املش در مجلس شورای اسلامی گفت: «بهترین راهکار ممکن برای صیانت از آرای مردم در صندوقهای رأی سلامت رأیگیری و کاهش ابهامات در اعلام نتایج و برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، رایانهای کردن انتخابات است».
اسدالله عباسی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی آفتاب تاکید کرد که بهترین و مطمئنترین وسیله برای تضمین حداکثری سلامت و دقت برگزاری انتخابات آتی، رأیگیری و شمارش آرای الکترونیک و رایانهای است.
نمایندهی رودسر در مجلس شورای اسلامی گفت: «به نظر میرسد زمان آن رسیده که مکانیسم برگزاری انتخابات، قویتر شود. در کشور ما به طور میانگین سالانه یک انتخابات در جریان است و شیوه سنتی رایج چندان مناسب نیست و مشکلات خاصی دارد و این ابهامات در رأیگیری و شمارش آراء سنتی باعث میشود این تصور بوجود بیاید که سلامت انتخابات پایین است».
وی تصریح کرد: «مجلس تلاش میکند به شکل اصلاحیهای، راهکارهای علمی خود را برای آسیبشناسی انتخابات ریاست جمهوری، مجلس و شوراها ارائه کند تا میزان آسیبپذیری انتخابات و نقاط آن مشخص و معرفی شود. این موارد سپس باید جستجو و رفع شوند».
به گفتهی عباسی سیستم رایانهای در برگزاری انتخابات و اعلام نتایج شمارش آراء مردم نسخهای غیرقابل انعطاف یا سوءاستفاده است که در شرایط فعلی میتواند بسیار مفید باشد؛ در حال حاضر مباحثی درباره تبلیغات و چگونگی معرفی کاندیداها به مردم و توجه به این که آیا شعارها و تبلیغات کاندیداها مصداق خارجی دارند یا نه؟ پیگیری و بررسی میشود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی از وزارت کشور و شورای نگهبان خواست که انتخابات آینده کشور را به سوی سلامت و صیانت بیشتر آراء مردم سوق دهند و به عنوان اولویت اول رأیگیری آتی، مسأله دقت در برگزاری انتخابات را پیگیری کنند.
وی با یادآوری همکاری مجلس و آمادگی آن برای اصلاح قوانین ناقص و مبهم اظهار کرد: «مجلس به دنبال این است که نگذارد نشاط و دغدغه مردم بعد از برگزاری انتخابات فروکش کند. باید با شیوههای صحیح علمی مردم را به مشارکت در امور کشور علاقمند کرد و از نشاط و فعالیت آنها حمایت کرد».
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات دربارهی پیشنهاد مطرحشده برای قرائت صندوق به صندوق آراء و حضور ناظران کاندیداها در زمان برگزاری انتخابات یادآوری کرد: «به نظر میرسد این پیشنهادات که البته تا حدی اکنون اجرا میشوند مفید باشند اما در تهران و برخی مراکز پرجمعیت که شاهد تعدد کاندیداها و کثرت شرکتکنندگان هستیم، شمارش صندوق به صندوق قدری از سرعت عمل مجریان کاسته و باعث کند شدن اعلام نتایج میشود».
عباسی متذکر شد که ناظران کاندیداها هم بهتر است تا پایان رأیگیری پای صندوقهای رأی حضور یابند.
وی همچنین با تأکید بر ضرورت رایانهای شدن رأیگیری و شمارش آرای انتخابات تصریح کرد: «هماینک حدود یک هفته زمان برای اجرا و اعلام نتایج انتخابات لازم است و اگر سیستم الکترونیک جایگزین شیوه سنتی فعلی شود این زمان کاهش مییابد».
نمایندهی مردم رودسر و املش در خانه ملت که معتقد است کاندیداهای ریاست جمهوری بایستی شرایط و ویژگیهایی متمایز از عموم داشته باشند، پیشنهاد مجلس درباره ملاکها و معیارهای ثبتنام در این انتخابات را بازگو میکند؛ «بایستی معیارهایی برای کاندیدای ریاست جمهوری در نظر گرفته شود که شأن این جایگاه در کشور صیانت گردد و هر فرد عادی و فاقد این ویژگی و تخصص یا تجربه و سابقه نتواند به خود اجازه دهد که به عنوان کاندیدا ثبتنام نماید».
وی توضیح داد: «یکی از مشکلات انتخابات ریاست جمهوری این است که بسیاری از افراد فاقد صلاحیت علمی و اجرایی به عنوان کاندیدا برای ثبتنام در انتخابات مراجعه میکنند و این در حالیست که پست ریاست دولت یک کشور، جایگاه مهمی بوده و مدیران دولت باید سوابق، تجربیات، توان علمی و ویژگیهای متمایزی داشته باشند تا لایق خدمت به مردم در این سطح باشند. بنابراین در سالیان گذشته مواجهه با افرادی فاقد این ویژگیها حتی کسانی که توان خواندن و نوشتن صحیح را نداشتهاند در مراجعه به لیست طویلی از ثبتنامکنندگان مواجه شدهایم و اینک به دنبال آن هستیم تا با وضع مقررات خاصی، مانع این رویداد باشیم که شأن ریاست جمهوری کشور را پایین میآورد».
عباسی دربارهی وضعیت کاندیداهای جریان اصولگرا نیز گفت: «به نظر میرسد هنوز برای قضاوت کردن زود باشد و تجربه نشان داده که مردم در انتخاباتها، نگاه خاصی به کاندیدا دارند که خیلی قابل پیشبینی نیست. البته نکته مهم اینجاست که در هر صورت چه اصولگرایان و چه اصلاحطلبان هرچه بیشتر دربارهی یک کاندیدا به اجماع و توافق برسند به نفعشان است و مردم معمولا به سمت کسانی میروند که اتفاقنظر و انسجام دارند».
عضو کمیسیون آموزش مجلس در عینحال کاندیداتوری حجتالاسلام روحانی، دکتر ولایتی و افراد مشابه را مثبت دانست و اظهار کرد: «تا روز آخر انتخابات نمیتوان پیشبینی کرد که مردم به چه کسی رأی میدهند. البته این افراد دارای ویژگیهای لازم برای ورود به عرصه ریاست جمهوری هستند».
وی احتمال اجماع نظر کامل جریانات اصلی بر یک کاندیدا را محتمل ندانست و توضیح داد: «با توجه به کشمکشهای حزبی و سیاسی موجود، خوشبین نیستم که این جریانات در میان خود یا حتی در جریان خود به یک کاندیدای اصلح متفق برسند. به نظر میرسد آنها تا این لحظه هم نتوانستهاند بر فردی خاص متمرکز شوند و نظر مردم را جلب کنند».
عباسی همچنان یادآوری کرد که پایان نیافتن دوره خدمت رییس جمهوری فعلی در این پست و ارائه نکردن کارنامه کاری چهار ساله وی موجب شده که اصولگرایان هنوز نتوانند درباره احمدینژاد قضاوت قطعی کنند.