علی عنصر زیدی کاردار سفارت پاکستان در تهران در مراسمی به مناسبت روز سیاه کشمیر اظهار کرد: کشمیریها در دو سمت خط کنترل و در سراسر جهان ۲۷ اکتبر را با نام روز سیاه گرامی میدارند. این سیاهترین روز در تاریخ کشمیر است. زیرا در چنین روزی در سال ۱۹۴۷ هند با بی توجهی کامل به قانون استقلال هند و طرح تقسیم بندی منطقه جامو و کشمیر را تحت اشغال خود درآورد.
وی افزود: از آنجایی که اکثریت قاطع منطقه جامو و کشمیر را مسلمانان تشکیل میدهند کشمیریها از وفاداری خود به پاکستان اطمینان داشتند. در طی این سالها قطعنامههای متعددی در خصوص کشمیر به تصویب رسید که به نفع خواستههای کشمیریها بود که هم توسط هند و هم پاکستان پذیرفته شد. در واقع یکی از این موارد خواستار آتش بس به عنوان اولین گام در حل دائمی مناقشه کشمیر بود و از طرفین خواسته شد که وضعیت آینده این مناطق مطابق با خواست کشمیریها تعیین شود.
این دیپلمات پاکستانی همچنین بیان کرد: قطعنامه ۵ ژانویه ۱۹۴۹ سازمان ملل مقرر داشت که مناقشه کشمیر از طریق همه پرسی آزاد و بیطرفانه حل و فصل شود. با این حال هند بعدا تعهدات بینالمللی خود را زیر پا گذاشت و از اجرای قطعنامههای سازمان ملل در مورد کشمیر خودداری کرد.
وی در ادامه اظهار داشت: امروز کشمیریها با نقض آشکار حقوق اولیه از حق تعیین سرنوشت خود محروم شدند و صدها نفر از مردم بیگناه به اتهامات جعلی کشته، شکنجه یا بطور بی رویه دستگیر شدند. همچنین آزادی بیان و عبور و مرور آنان در داخل و خارج از کشور سلب شده و طی ۷۵ سال گذشته در بردگی و بندگی بودند.
کاردار سفارت پاکستان در تهران همچنین اظهار کرد: مردم کشمیر بر خلاف میل باطنی با اشغال نظامی هند در سرزمین خود مخالفت کردند. با این حال هند در پایان سال ۱۹۸۸ تمام راههای تحریک سیاسی مسالمت آمیز را بست، بنابراین کشمیریها هیچ گزینهای جز قیام و خیزش سراسری نداشتند.
وی در ادامه بیان کرد: به دنبال اقدامات غیر قانونی و غیر دموکراتیک و نقض قوانین بینالمللی از سوی هند اما تلاشها برای تحمیل ایدئولوژی آنها در جامو و کشمیر تشدید شده و آنها میخواهند برنامههای خود را از طریق تغییرات غیرقانونی جمعیتی، اکثریت مسلمانان را به اقلیت تبدیل کنند.
این دیپلمات پاکستانی اظهار کرد: هدف اصلی پشت همه این اقدامات غیر قانونی تبدیل اکثریت مسلمانان کشمیر از طریق تابعیت و اراضی ایالتی به غیر کشمیریها است. همچنین هدف آنها نقض و آسیب رساندن به ماهیت قطعنامههای سازمان ملل در مورد کشمیر است. اگر دهلی نو مجبور به برگزاری همه پرسی در جامو و کشمیر در هر مقطع زمانی در آینده شوند نتایج به نفع هند تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
وی در پایان گفت: پر واضح است که صلح پایدار در جنوب آسیا منوط به حل و فصل مناقشه جامو و کشمیر در راستای قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل و آرمانهای مردم کشمیر است. وعده هند برای دادن حق به کشمیریها در تصمیم گیری آینده سیاسی خود و با اراده خود هنوز محقق نشده است و مبارزه برای حق مسلم کشمیریها در تعیین سرنوشتشان ادامه دارد.