کد خبر: ۸۰۴۷۲
تاریخ انتشار : ۱۹ مهر ۱۳۸۷ - ۱۱:۰۱
علی لاریجانی در جمع روحانیون فارس:‌

ورود مجلس به موضوعات کشور دخالت نیست

در مقابل ما قطعنامه بی جانی صادر شد
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب:  رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار روحانیون استان فارس با اشاره به اینکه «مساجد نباید شکل دولتی به خود بگیرند و روحانیت نیز وامدار دولت نیست»، طرح تحول اقتصادی دولت را بسیار تورم خیز خواند و بر ضرورت هوشیاری و همکاری برای کنترل تبعات تورمی که برای مردم موجب نگرانی است ، تاکید کرد.
 
به گزارش سرویس سیاسی آفتاب به نقل از مهر، علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی پنج شنبه شب در چهارمین همایش مشترک وحدت و بیداری با حضور ائمه جماعات مساجد و ادارت ومدارس و اساتید و طلاب حوزه های علمیه استان فارس که در محل مجتمع فرهنگیان شیراز برگزار شد بر لزوم استقلال روحانیت از دولت تاکید کرد.

وی با بیان اینکه استواری فکر اسلامی بر آن است که تفکرات شیعی که مبتنی بر اسلام شناسی علمی است محفوظ گردند، اظهار داشت: «عامل اصلی فربهی تفکر اسلام در اموری است که روحانیت آن را حفظ و به مردم منتقل کرده است».

رئیس مجلس استقلال روحانیت را از نقاط قوت تفکر آن دانست و افزود: «جمهوری اسلامی ایران حکومتی است که با تفکر روحانیت عجین بوده و روحانیت در چارچوب آن باید نظامات پژوهشی وی‍ژه‌ای را تدوین کنند چرا که هر چند امروز شرایط کشور به گونه ای است که دولت کمک کننده روحانیت است اما نباید این کمک به وامداری روحانیت به دولت منجر گردد».

لاریجانی با اشاره به مسئولیت‌های سنگینی که شرایط امروز جهان برای روحانیون ایجاد کرده، ادامه داد: «امروز روزگاری است که شرایط دنیا تغییر کرده و لذا باید شرایط دنیا را بشناسیم و بدانیم چه انتظاری از روحانیت وجود دارد؛ اگر تا دیروز فضا برای روحانیت محدود بوده امروز این گونه نیست و دروازه های جدیدی برای شناخت اسلام ناب محمدی (ص) باز شده است».

وی به مقایسه شرایط دینی در قرون 20 و 21 پرداخت و اظهار داشت: «برخلاف فضایی که در پی طرح موضوع جدایی دین از سیاست در قرن بیستم مطرح شد، امروز سیاستمداران دنیا به دین داری خویش افتخار می‌کنند».

رئیس مجلس شورای اسلامی با ارائه شواهدی در این خصوص، خاطر نشان کرد: «وقتی رئیس جمهور آمریکا به آیت الله سیستانی نامه می‌نویسد و در نامه خود می‌گوید «من اهل دین هستم و نماز می‌خوانم»؛ همین مسئله نشان می‌دهد که امروز زبان سیاستمداران عوض شده است».

لاریجانی با اشاره به تلاش‌های پی در پی غرب جهت سرکوب موج بیداری اسلامی ایجاد شده در جهان، تصریح کرد: «بدون شک ایجاد دعواهای شیعه و سنی برای این است که برخی از این موج ایجاد شده نگرانی و اضطراب دارند؛ همان جریان‌های نگران، در جنگ 33 روزه موج های بدلی و تصنعی ایجاد کردند تا بتوانند جنگ شیعه و سنی جدیدی را به راه بیندازند تا شاید از این طریق در مقابل موج گسترده بیداری ایستادگی کنند اما در این میان ما نیز باید این موج بیداری را صیانت کرده و نگران رفتارهایی باشیم که در مقابل این موج می‌ایستند».

رئیس مجلس خطاب به روحانیون حاضر در این جلسه تاکید کرد: «سپهر اندیشه خود را گسترش دهید نه در جغرافیای ایران بلکه گامهای شما برای جهان باشد؛ این نیاز زمانه است و می ارزد که تعداد زیادی از روحانیون ما مسلط به علم روز شوند و حتی برای تحقق این هدف مهاجرت کنند؛ نباید فراموش کرد که آشنا کردن زمانه به گوهر معلومات اسلامی امری بسیار مهم است و مسئولیت بزرگی است که برای تحقق آن نیازی به بهره‌گیری از سیستم دولتی نیست».

لاریجانی در بخش دیگری از سخنانش بر لزوم استقلال مساجد نیز تاکید کرد و یادآورشد: «مساجد نباید شکل دولتی بگیرد همه باید کمک کنند نیازهای مسجد برطرف شود و استقلال مساجد حفظ شود و مساجد جایگاه این و آن نشوند چرا که این مسئله برای آینده اسلام خطرساز خواهد بود».

وی همچنین تاکید کرد: «شما روحانیون مسئولیت هدایت مردم را برعهده دارید؛ شما مسئول نان و آب مردم نیستید البته ما هم می‌دانیم که به شما مراجعاتی می‌شود اما شما مسئول هدایت فکری مردم هستید و به همین دلیل باید برای مردم تشریح شود که روحانیت مسئول تورم و گرانی‌های موجود نیست بلکه مجلس و دولت در این زمینه مسئولیت دارند».

رئیس قوه مقننه ادامه داد: «شما روحانیون می‌توانید مشکلات مردم را به مسئولان اجرایی و نمایندگان منتقل کنید ما هم تاکید می‌کنیم روحانیت و مساجد مسئول فراز و فرود و مشکلات مردم نیستند».

وی در پایان سخنان خود بر لزوم تعمیق پیوند‌های روحانیون با مردم و به وی‍ژه قشر جوان جامعه تاکید کرد.

در ادامه این نشست رئیس مجلس شورای اسلامی به سئوالات تعدادی از روحانیون حاضر پاسخ داد.

لاریجانی در پاسخ به سئوالی درباره آخرین تحولات مربوط به مسئله هسته ای کشورمان، گفت: «در این زمینه تحول چندانی نداشته ایم؛ چند کشور مقابل ما در این اواخر قطعنامه بی جانی را صادر کردند که برای حل مشکلات روحی خود بوده اما از سوی دیگر از نظر سیاسی اقدامی بسیار بداخلاقانه بود؛ به هر حال این مسیری است که ما باید با دقت رصد کنیم و با هوشمندی آن را دنبال کنیم اما فعلا با وضعیت ویژه ای روبرو نیستیم».

یکی از روحانیون از لاریجانی آخرین وضعیت مذاکرات ایران با آمریکا را سئوال کرد که رئیس مجلس در پاسخ گفت: «ما مذاکره ای با آمریکا نداشته ایم که آخرین وضعیت آن را بگویم؛ یک سال پیش آنان تقاضایی کردند که برای حل بحران عراق مذاکراتی داشته باشیم که انجام شد؛ پارلمان آمریکا نیز چندی پیش تقاضای مذاکره با پارلمان ایران را داشت که هنوز پاسخی به آن نداده ایم».

وی در پاسخ به سئوال یکی دیگر از حاضران درباره طرح تحول اقتصادی و عملکرد دولت نهم در این زمینه، اظهار داشت: «طرح تحول اقتصادی دولت نکات خوبی دارد اما بررسی های اولیه دولت و مجلس نشان می‌دهد که حرکتی بسیار تورم خیز است و مردم هم نگران تورم هستند از سوی دیگر شکی نیست که نباید تورم به مردم تحمیل شود هر چند که پولی هم به آنها داده شود».

لاریجانی افزود: «دولت لایحه اولیه ای به صورت غیر رسمی به مجلس داده که امیدواریم به صورت رسمی ارائه شود اما ما نیز تلاش می کنیم تا نقایص آن مرتفع گشته و این طرح در اقدامی هماهنگ طرح پیش برود». 

رئیس مجلس شورای اسلامی درباره موضوع رسیدگی به وضعیت گرانی ها نیز گفت: «البته مسئله گرانی و تورم بخشی از نتایج کارهایی است که دولت انجام داده است؛ هر چند که در اثر اقدامات دولت محترم در جاهایی امکاناتی برای اشتغال فراهم شده اما در برخی اماکن نیز این اقدامات به افزایش تورم منجر شده است. به هر حال مجلس هر جا که بتواند به تولید کمک می کند و آنجا که اقداماتی تورم زا باشند، در برابر آن مقاومت خواهد کرد».

وی در واکنش به اعتراض یکی از حاضران نسبت به آنچه دخالت مجلس در امور مربوط به دولت می‌خواند، تاکید کرد: «اقدام مجلس در ورود به مباحثی چون موضوع پذیرش دانشجو به هیچ وجه دخالت در کار دولت نبود و اصلا بی ربط با وظایف مجلس هم نیست. چرا که مجلس نباید صرفا وکیل الدوله باشد که تنها به امضای طرح‌های آن بپردازد؛ نمایندگان باید وکیل ملت باشند و آنجا که دولت خطا می‌کند به درستی به او اخطار دهند».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین