کد خبر: ۸۰۵۰
تاریخ انتشار : ۰۴ مرداد ۱۳۸۴ - ۱۵:۰۳
وزیردفاع کویت در گفتگو با دارالحیات:

حاكميت در ايران فقط بر عهده رياست جمهوري نيست

آفتاب‌‌نیوز :

-بعد از اظهارات حميدرضا آصفي، سخنگوي وزارت امور خارجه ايران كه گفته بود توان كشورش بالاتر از توان كشورهاي حوزه خليج فارس است، شما اعلام كرديد كه نمي‌خواهيد لطمه‌اي به روابط كويت - تهران وارد شود، آيا به نظر شما تهران هم به داشتن چنين روابطي تمايل دارد؟
-حفظ روابط خوب با تهران براي ما بسيار مهم است و طبيعتا اين روابط بايد دوطرفه باشد؛ نه اينكه فقط از طرف ما خوب باشد. آنچه كه ما طي سالهاي گذشته از مقامات عالي رتبه ايران شنيده‌ايم نشان دهنده تمايل ايران براي ايجاد روابط خوب بر اساس احترام متقابل و همكاري بوده و اين همان چيزي است كه ما هم خواهان آن هستيم. روابط كويت با تهران در راستاي روابط كشورهاي حوزه خليج فارس و اصول حكيمانه و آشكاري است كه سران اين كشورها در روابطشان با ايران اتخاذ مي‌كنند. اما در خصوص اظهارات آصفي توضيحات كافي از سوي طرف ايراني ارايه شده و لازم نيست كه بيشتر به اين مساله پرداخته شود. ما مايل هستيم كه اين گونه مسايل كه اهميتي براي كويت ندارد روابط دو كشور را تحت تاثير قرار ندهد. 

-اما روزنامه‌هاي كويتي از اظهارات آصفي انتقادات زيادي داشته‌اند.
-روزنامه‌هاي كويتي از آزادي بيان و تصميم‌گيري مستقل برخوردار هستند. روزنامه‌هايي هستند كه گاهي در حمايت از ايران و گاهي در انتقاد از آن مطالبي مي‌نويسند، اما ما اميدواريم كه روزنامه‌ها و مطبوعات ما در قبال نوشته‌هايشان حكيمانه رفتار كنند.

-ساخت نيروگاه هسته‌اي در ايران تنها مربوط به تهران و واشنگتن است؛ در حاليكه شما در معرض خطر اين نيروگاه‌ها هستيد، آيا اين مساله مهم نيست؟
-طبيعتا ساخت نيروگاهها بنابر دلايل زيست محيطي و امنيتي براي ما مهم است، ما هم از توافق بين دولت ايران و هيات انرژي اتمي سازمان ملل به منظور نظارت بر نيروگاه‌ها و تاكيد بر مسالمت آميز بودن برنامه‌هاي هسته‌اي اين كشور استقبال مي‌كنيم. اداره اين تاسيسات بر اساس تدابير امنيتي است تا آبها و مناطق حوزه خليج فارس در معرض خطر قرار نگيرد.

-انتخاب احمدي نژاد به عنوان رييس جمهور ايران موجب نااميدي جهان غرب شده است، نتايج انتخابات ايران را چگونه ارزيابي مي‌كنيد؟
-اولا نتايج انتخابات در همه جاي جهان بد نيست. اين نتايج نشان دهنده خواست مردم هر كشور است كه بايد به آن احترام گذاشته شود؛ دوم اينكه به اعتقاد من تعيين احمدي نژاد به عنوان رييس جمهور تغيير مهمي در سياست خارجی ايران ايجاد نخواهد كرد؛ چرا كه طرح‌هاي نامزدهاي انتخابات نهمين دور رياست جمهوري ايران در امور داخلي متفاوت‌تر از امور خارجي بوده است.
همچنين مساله حاكميت در ايران فقط بر عهده رياست جمهوري نيست؛ بلكه به مقامات بالاتر هم ارتباط پيدا مي‌كند. اميدواريم احمدي نژاد از شروع وظايفش در راستاي از بين بردن شبهات و ادعاهايي كه در موردشان گفته شده گام بردارد و اقداماتي را در راستاي تحكيم روابط با جهان عرب و جامعه جهاني اتخاذ كند.

-اخيرا مقامات عراقي نسبت به انتقال خشونت‌هاي عراق به كشورهاي همجوار از جمله كويت هشدار دادند و اعلام كردند كه عاملان عمليات‌هاي انتحاري طرح‌هاي انتحاري را در مناطق مرزي آماده كرده‌اند. آيا شما اين اطلاعات را تاييد مي‌كنيد؟
-كويت توانايي‌ها و مهارت‌هايي در زمينه‌ مبارزه با تروريسم دارد. از دهه 60 با موجي از خشونت‌هاي تروريستي از انواع مختلف ايدئولوژيها و انگيزه‌هاي متعدد مواجه شديم. اما در همه حال كويت توانست با ايجاد سازمان‌ها و موسسات امنيتي، قضايي و اجتماعي و بر اساس حاكميت قانون و با همبستگي ملت با آن مبارزه كنند.
من با ابراز همدردي كامل نسبت به اوضاعي كه مردم عراق با آن مواجه هستند اعلام مي‌كنم كه عوامل اين خشونتها و اقدامات تروريستي از كويت نيستند. پديده تروريسم كه جهان را هدف قرار داده است كاملا از سوي ما مردود است.

-آيا شما بعد از گذشت دو سال از سقوط نظام صدام نسبت به خروج عراق از خشونت و موقعيت اين كشور در ايجاد دولتي نو خوشبين هستيد؟
-مساله عراق بسيار پيچيده‌تر از آن چيزي است كه انتظار مي‌رود. ميزان دشواريها در اين كشور بسيار زياد است. اما اين به معناي از دست دادن اميد نيست. تصميم‌گيري بر عهده مردم عراق است؛ آنها هستند كه موفقيت را مي‌سازند و به مشكلات غلبه پيدا مي‌كنند.
آنچه مي‌توانم بگويم اين است كه دولت كويت تمام آنچه كه از امكانات و وسايل در اختيار داشت را براي حفظ اوضاع سياسي، اقتصادي و انساني عراق در اختيار آن قرار داد.

-اطلاعاتي از روزنامه‌هاي آمريكايي و انگليسي درباره زمان عقب نشيني نيروهاي خارجي از عراق در سال 2006 منتشر شده، اگر اين مساله درست است آيا اين به معناي مقدمه‌اي براي خروج نيروهاي بين‌المللي از عراق است؟ نتيجه اين خروج و تاثير آن بر دولت كويت چيست؟
-كويت جزوي از اقدامات نظامي بين‌المللي در عراق نيست؛ به همين دليل اين امر به ما ارتباطي ندارد؛ مگر اينكه ما اوضاع عراق را پيگيري و احتمالات را بررسي مي‌كنيم. در زمينه دفاعي هم وظيفه نيروهاي مسلح كويتي دفاع از مرز وطن و حمايت از امنيت آن است و اين وظيفه صرف‌نظر از اوضاع منطقه‌اي ادامه داد.

آيا به نظر شما خطر تقسيم عراق خيلي زياد است و اگر اين مساله رخ دهد آيا تاثيري هم براي كويت خواهد داشت؟
-اميدواريم كه مردم عراق بتوانند مشكلاتشان را پشت سر بگذارند، اما كويت هم چنان به عنوان كشوري امن باقي خواهد ماند و وحدت ملي و مشروعيتش را حفظ خواهد كرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین