آفتابنیوز : آفتاب: احمد توكلی در نامهای به رييس مجلس شورای اسلامی پيشنهاداتی را به هيات رييسه مجلس جهت مواجه صحيح با فضای روانی ايجاد شده در موضوع پرداخت وام 100 ميليونی به نمايندگان ارايه داد.
به گزارش خبرنگار پارلمانی آفتاب، متن كامل اين نامه كه در اختيار خبرنگاران قرار گرفته به اين شرح است:
«برادر ارجمند جناب آقای دكتر علی لاريجانی
رييس محترم مجلس شورای اسلامی
با سلام و احترام
بر جنابعالی آشكار است كه قوام يک جامعه به حاكميت قانون است. اگر قانون خوب و عادلانه، بر مناسبات مردم با يكديگر و مردم و دولتمردان، حاكم باشد، میتوان آزادی، عدالت و رفاه را انتظار داشت. قانونگرايی جامعه از عوامل مختلفی متاثر میشود كه مهمترين آن وجوه قوه قانونگذاری سالم، كارآمد و از همه مهمتر مورد اعتماد است. اگر به هر دليل اعتماد مردم به قانونگذاران كاهش يابد، اعتماد به سلامت و عادلانه بودن قوانين مخدوش میشود و ميل به قانونگريزی تقويت میگردد. در حكومت مردمسالار دينی علاوه بر آسيب مذكور، اعتماد به دين به عنوان عامل نجات جاودانگی و رستگاری دنيا و آخرت نيز، متزلزل میگردد.
بنابراين، هيات رييسه مجلس و ما نمايندگان وظيفه سنگينی پيدا میكنيم كه با دنيا و آخرت مردم و حتی نسلهای آينده سر و كار دارد. همه ما نه تنها نبايد اقدامی مغاير قانون يا مصلحت حفظ اعتماد مردم مرتكب شويم، بلكه بايد از هر كاری كه نمايندگان را در موضع اتهام سوء استفاده شخصی از قدرت قرار میدهد، بپرهيزيم.
در داستان تصميم هيات رييسه برای كمک يكصد ميليون تومانی به نمايندگان جهت تهيه مسكن و خودرو به روشنی اين قاعده مسلم شكسته شد. به ويژه آنكه خبر به شكل ناقص منتشر شد و واكنشها چنان بود كه گويا جنابعالی، هيات رييسه مجلس و برخی نمايندگان نگران انتشار آن شدهاند. اين حالت موضع اتهام را قویتر ساخت و اكنون در باور عمومی قضاوت منفی تندی عليه مجلس در حال شكلگيری است.
بند 11 مادهی 23 قانون آييننامه داخلی مجلس «حفظ شان و منزلت و اقتدار مجلس» را يكی از وظايف هيات رييسه میشمارد. در جهت انجام اين وظيفه و برای جبران آسيب وارده شده، اقدامات زير پيشنهاد میگردد:
1- سخنگوی هيات رييسه موضوع را بیكم و كاست و به شكل مشروح در جمع خبرنگاران كنجكاو و شجاع رسانهها تشريح كند. بايد به همه پرسشهای جامعه كه بر زبان خبرنگاران جاری میشود، پاسخ روشن و بدون مجامله داده شود و جريان اين گفتوگو در ساعات پربيننده سيما پخش شود. هدف از اين كار، روشنگری افكار عمومی و عذرخواهی در موارد لازم است.
2- مشكلات كار نمايندگی و زحمات پاسخ به ارباب رجوع و گرفتاریهای نمايندگان به روشنی برای مردم توضيح داده شود، به ويژه نمايندگان شهرستانی را كه از روز اول مسووليت همراه با كار مجلس تماس با مسوولان اجرايی و پاسخ به متقاضيان، بايد به فكر اسكان، انتقال و جايابی در مدارس برای فرزندان و مشابه آن نيز باشند. اميرمومنان علی عليهالسلام به مالک اشتر سفارش میفرمايد كه اگر مردم در امری به تو سوءظن پيدا كردند، با صراحت عذر خويش را برايشان بيان كن.
مردم بايد بدانند كه نماينده آنان با چه موانعی در ايفای وظيفه تعهد شده روبروست و چه الزاماتی بايد فراهم شود تا بتواند در خدمتگزاری موفق شود. اگر مردم شريف و منصف ما بدانند كه نمايندگان شهرستانی با مراجعات ناخواسته مردمی در منزل خويش روبرويند، ديگر به تهيه يک مسكن مناسب با رفت و آمد غير متعارف، اعتراض نمیكنند. يا اگر يادآوری شود كه نمايندگانی شهرستانی در هر ماه 10 روز به ماموريت حوزه انتخابيه میروند و اغلب آنها آخر هفتههای كاری مجلس را نيز به حوزهها سفر میكنند و در حوزههای خويش نيز اكثرا در حال بازديد از مناطق مختلف هستند، در اين صورت داشتن خودروی محكم و مناسب را مجاز میشمارند. البته مردم به حق انتظار دارند كه در تهيه مسكن و خودرو از تحمل پرهيز شود و به ضرورت اكتفا شود و اگر نمايندهای در تهران مسكن دارد و يا از خودروی عمومی استفاده میكند، ديگر توقع دريافت هزينه مسكن و خودرو را نداشته باشد.
3- كليه الزامات نمايندگی و هزينههای آن از طرف مجلس راسا تامين و مصرف شود. چه دليلی دارد كه نمايندهی يک شهرستان را مسوول تهيه ملزومات نمايندگی كنيم. اين كار مديريت مجلس است كه خانه تهيه كند و در اختيار نماينده قرار دهد و در پايان چهار سال ماموريت نمايندگی نيز خانه را تخليه كند يا خانه سازمانی بسازد و برای دورههای متوالی مشكل مجلس را حل نمايد. در حالی كه واريز پول نقد به حساب نماينده همين بدنامیها را در پی دارد. همينطور درباره ساير هزينههای ضروری، كه اگر به درستی و كاملاً شفاف تامين نشود، نماينده برای رفع نياز، در خدمت به مردم، يا بايد از ادارات دولتی و شهرداریها كمک بگيرد كه ناقض شان نظارتی اوست، يا بايد بدون نياز به مسكن و يا خودرو پولش را بگيرد و به آن زخم بزند. هر دو روش غلط است. چرا هيات رييسه شفاف، دقيق و صادقانه تمام هزينههای نمايندگی را، البته در حد ضرورت و با رعايت صرفه و صلاح به گردن نگيرد و به افكار عمومی عرضه نكند و نماينده را از زحمت و اتهام رها نسازد؟
4- در صورت رعايت توصيه بند 3، هيات رييسه بايد از تمام نمايندگانی كه بدون نياز به مسكن يا خودرو آن 100 ميليون را دريافت كردهاند به خواهد آن را بازگردانند. نمايندگان نيازمند مسكن و خودرو نيز كه هنوز موفق به رفع نياز نشدهاند نيز ملحق به آنان هستند. كارپردازان مجلس نيز بحمدالله سه نماينده با سابقه تقنينی و اجرايی قوی هستند، سازمان اداری را بيشتر فعال كنند و بند سه را به تمام و كمال با تصويب هيات رييسه به انجام برسانند.
اگر اين اتفاق به اصلاح روشها در پشتيبانی از خدمت نمايندگی و تسهيل انجام وظيفه نمايندگان و شفاف شدن مسائل مالی قوهی مقننه منجر شود، بايد از اين تقدير الهی سپاسگزار بود چرا كه به خوش سرانجامی میرسد».