آفتابنیوز : آفتاب: حجتالاسلام و المسلمين پورمحمدی در اختتاميه همايش بينالمللی سرمايهگذاری در آذربايجانغربی بر حمايت کامل سازمان بازرسی کل کشور از سرمايه گذاری تأکيد کرد.
به گزارش سرویس سیاسی آفتاب، حجتالاسلام و المسلمين پورمحمدی، رئيس سازمان بازرسی کل کشور در اين همايش که بعد از ظهر امروز در محل اتاق بازرگانی و صنايع و معادن آذربايجان غربی برگزار شد، اظهار داشت: «سازمان بازرسی کل کشور طبق اصل 174 قانون اساسی، راهبرد و سياست خود را بر حمايت از سرمايهگذاری و نظارت بر تحقق کامل اصل 44 قانون اساسی که متضمن خصوصیسازی است، متمرکز نموده است».
رئيس سازمان بازرسی کل کشور افزود: «به همين منظور، دفتر حمايت از سرمايهگذاری با هدف آسيبشناسی مشکلات و موانع سرمايهگذاران داخلی و خارجی و کمک به حل آن در سازمان بازرسی کل کشور تشکيل شد».
حجتالاسلام والمسلمين پورمحمدی در ابتدای سخنان خود با اشاره به تدوين سند چشمانداز 20 ساله نظام، گفت: «در اين خصوص لازم است کليه دستگاهها، سازمانها و استانهای کشور با بهرهگيری از تمام ظرفيتها سهم و نقششان را در دستيابی نظام به اهداف اين سند ايفا نمايند».
وی خاطرنشان کرد: «با توجه به چنين رويکردی، همه استانها به ويژه استانهای همجوار با کشورهای همسايه، نقش بارزتری را در توسعه تعاملات منطقهای و جذب سرمايه به ويژه سرمايههای خارجی(و جذب سرمايه ايرانيان خارج از کشور) ايفا میکنند».
حجتالاسلام والمسلمين پورمحمدی با ارائه توضيحاتی درباره فلسفه روابط اقتصادی و اينکه رويکرد توسعه شرکتهای فراملی در راستای تفکر جهانی شدن است، تصريح کرد: «بايد بين مفهوم جهانی شدن اقتصاد با اقتصادهای سلطهگر جهانی تفکيک قايل شد چرا که جهانیشدن و استفاده از مزيتهای جهانی شدن در اقتصاد و تعامل پويا در راستای رشد و توسعه اقتصادی کشورها امری پسنديده است».
وی اقتصادهای سلطهگر جهانی را اقتصادی که به دنبال ترويج و گسترش اقتصاد تکقطبی خود هستند، معرفی کرد و اظهار داشت: «هدف اين سلطهگران اقتصادی، تخريب اقتصادهای منطقهای و ملی و ايجاد بازار دائم برای مصرف توليدی خود میباشد».
رئيس سازمان بازرسی کل کشور افزود: «اجرا و پيادهسازی چنين رويکردی در کشورهای در حال توسعه و نوظهور، موجب افزايش تهديد حاکميت ملی، استقلال و فرهنگ کشورهای مصرفکننده و در حال توسعه، در کنار تعطيلی بنگاهها و شرکتهای کشورهای در حال توسعه(به دليل عدم رقابت با بنگاههای قدرتمند) و موجب انتقال بحرانهای مالی و اقتصادی کشورهای سلطهگرا به ساير کشورها خصوصاً کشورهای در حال توسعه خواهد شد».
حجتالاسلام والمسلمين پورمحمدی ادامه داد: «نتايج زيانبار روابط اقتصادی با کشورهای سلطهگر موجب گسترش اعتراضها به مقوله جهانیسازی و تسلط اقتصادی کشورهای سلطهگرا شده است».
رئيس سازمان بازرسی کل کشور، اتخاذ رويکرد منطقهگرايی و گسترش تعاملات و پيمانهای منطقهای را راهبرد اساسی کشورهای در حال توسعه در رويارويی با تهديدات فرارویشان عنوان کرد و اظهار داشت: «کشورهای در حال توسعه با همگرايی منطقهای و تشکيل پيمانهای چندجانبه میتوانند با بهرهگيری از ظرفيتهای موجود منطقهای ضمن مقابله با پيامدهای منفی جهانی سازی اقتصاد، با تبادل اطلاعات، دانش و تکنولوژی و با تکيه بر اصل مکملسازی ظرفيتهای بالقوه، مسير رشد و توسعه متوازن را در منطقه مهيا و ظرفيتها و مزيتهای بومی و ملی خود را توسعه و تقويت نمايند».
حجتالاسلام و المسلمين پورمحمدی خاطر نشان کرد: «فوايد منطقهگرايی و ترتيبات دو جانبه و چندجانبه منطقهای در کنار افق چشمانداز نظام جمهوری اسلامی ايجاب میکند تمامی استانهای کشور با تغيير رويکرد و اصلاح رويههای موجود، امکان رشد و توسعه کشور و منطقه را هموار سازند».
رئيس سازمان بازرسی کل کشور در بخش ديگری از سخنان خود درباره استان آذربايجان غربی و جذب سرمايهگذاری خارجی به ويژه از کشورهای مجاور و هچنين سرمايهگذاری ايرانيان خارج از کشور اظهار داشت: «با توجه به زيرساختهای موجود و تمايل مسئولان اين استان به رشد و توسعه مناسبتهای اقتصادی با کشورهای همجوار منطقه، تغيير نگاه و رويکرد مثبت به جذب سرمايهگذاری خارجی و جلب و حمايت از سرمايهگذاری ايرانيان خارج از کشور مهمترين راهبرد در استان تلقی میگردد».
وی ادامه داد: «ظرفيت عظيم و بالقوه کشورهای آسيای مرکزی، قفقاز، عراق و روند رو به رشد کشور ترکيه میتواند بستر مناسبی برای آذربايجان غربی در انجام و توسعه مبادلات تجاری و انعقاد پيمانهای دو جانبه، چند جانبه و جذب سرمايههای خارجی منطقه باشد».
حجتالاسلام والمسلمين پورمحمدی اظهار داشت: «بسترسازیهای فرهنگی، اجتماعی و فراهم نمودن ساختارهای زيربنايی، قانونی و مالی و تشکيلاتی و شناسايی و رفع موانع جذب و توسعه مبادلات تجاری و سرمايهگذاری اين کشورها به ويژه در استان آذربايجانغربی تا حدود زيادی میتواند در اين راه مثمرثمر باشد و سازمان بازرسی کل کشور و ادارهکل بازرسی اين استان اين رسالت را بر عهده گرفتند تا موانع را رفع نمايند».
رئيس سازمان بازرسی کل کشور در پايان، ضمن تشکر از مسئولان برگزاری همايش ابراز اميدواری کرد: «با تلاش مسئولان کشوری و استانی شاهد توسعه، رشد و گسترش سرمايه گذاری داخلی به ويژه خارجی در استان باشيم، چرا که شکوفايی و توسعه استان مقدمه توسعه ملی خواهد بود».