کد خبر: ۸۰۷۰۰
تاریخ انتشار : ۲۴ مهر ۱۳۸۷ - ۱۵:۴۱
آیت الله هاشمی شاهرودی:

تدبيرها هميشه مصون از خطا نيست

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رييس قوه قضاييه با بيان اينكه دروغ منشا بسياری از گناهان و ناامنی‌های حقوقی در جامعه می‌شود، اصلاح ساختارهايی از جمله امور شهرداری‌ها، گمركات و ثبت را خواستار شد.

به گزارش سرویس حقوقی آفتاب به نقل از ایسنا، آيت‌الله سيد محمودهاشمی شاهرودی در نخستين روز سفر دو روزه‌اش به استان اردبيل در جمع مردم اين شهر در مصلای اردبيل با بيان اينكه امروز با همت مردم عزيز توانستيم نظام مقدس جمهوری اسلامی ايران را به دنيا معرفی كنيم افزود: نظامی كه مردم، روحانيون، علما و در راس آن امام (ره) در دوران نهضت، روشنگری انجام داده‌اند.

وی با بيان اينكه امروز استكبار جهانی به قدرت نظام ايران در منطقه اعتراف می‌كند گفت: «ملت ما بايد به اين اقتدار افتخار كند كه علت آن ايمان و اعتقاد به اسلام ناب محمدی است».

هاشمی شاهرودی اظهار كرد: «اگر زحمات، تلاش‌ها و سياست‌گذاری‌های هوشمندانه نبود، امروز در جهان اين ميراث غنی حديثی، روايی، فلسفی، تاريخی و قرآنی را نداشتيم و از همه مهم‌تر اين امت بزرگ اسلام علوی را نداشتيم كه همه دست به دست هم داده و ما را به اين عزت رسانده است. اسلامی كه هيچ ظلمی را قبول نمي‌كند و با هيچ ابرقدرتی سازش نكرده و قصدش پياده كردن مّر اسلام در جامعه است».

وی ادامه داد: «اسلامی كه امروز در دنيا پرچمدار آن ما شده‌ايم و نظام ما كه برگرفته از اين تعاليم اهل بيتی است موفق شد اين پرچم را به دست گيرد و جلودار امت اسلامی شود كه اين قوت و جرات با تكيه بر خداوند بوده است».

وی گفت: «امروز شاهديم كه چگونه نظام ما كه برگرفته از اسلام است، در مقابل آمريكا و رژيم اشغالگر اسراييلی تا آزادی كامل ملت مظلوم فلسطين ايستادگی می‌كند. پرچمدار مقاومت در مقابل آمريكا در منطقه ايران است و اين برگرفته از اسلام اهل بيت (ع) است. همين باعث برهم زدن معادلات سياسی استكبار در منطقه شده است».

هاشمی شاهرودی با بيان اينكه در هر كجا جوانانی بيدار شده‌اند از روش و استراتژی انقلاب و امام (ره) استفاده كرده‌اند گفت: «پرچمی كه به شما ملت عزيز سپرده شده، پرچمی است كه هيچ وقت افول نخواهد كرد تا زمانی‌كه به دست صاحب اصلی‌اش برسد و روز به روز بر قدرت و اقتدار اين نظام افزوده خواهد شد و بيداری جهان اسلام روز به روز افزايش می‌يابد».

هاشمی شاهرودی گفت: «كسانی كه نظام جمهوری اسلامی را نظامی ضعيف به حساب می‌آوردند امروز اقرار می‌كنند كه اين نظام، نظامی مستحكم است. كسانی كه در گذشته مبهوت نقشه‌های ابرقدرت‌ها بودند امروز از اين نظر برگشته‌اند. در داخل كشورهای استكباری نيز اين حقايق برای ملت‌های كشورهای استكباری نيز مشخص شده است».

وی خاطرنشان كرد: «با وجود دشمنی‌ها، مشكلاتی را نيز در برخی از عرصه‌ها شاهديم كه همه بايد برای حل اين مشكلات تلاش كنيم. ممكن است در طرح‌های اجرايی تجربه‌های صحيح و خطا نيز وجود داشته باشد؛ تدبيرها، هميشه مصون از خطا نيست و بايد با هدايت رهبری و تمام قوا اين موارد هر چه كمتر شود و برنامه‌های مفيدتری برای خدمت‌رسانی هر چه بيشتر به مردم تدوين شود كه قطعا همكاری تمام مردم را می‌طلبد».

هاشمی شاهرودی با بيان اينكه اجرا چه در بخش قضا و چه در بخش اداری بدون كمک مردم ممكن نيست افزود: «در مديريت‌های اسلامی مشاركت مردم يک اصل است كه در فرمايشات امام راحل (ره) بر آن تاكيد شده است زيرا تكيه اصلی نظام بر مردم است».

وی خاطرنشان كرد: «بنابراين مردم نيز خود بايد كمک كنند زيرا نظام اهل بيت (ع) نظامی است كه در آن خداوند از خود مردم خواسته تا راستگو باشند و احساس مسووليت كنند و همچنين نسبت به تجاوز و تعدی حساس باشند».

وی با بيان اينكه عظمت اسلام در اين است كه اين فرهنگ غنی و سعادت بخش را در جوامع زنده می‌كند گفت: «ما قانون و مقررات كم نداريم، مجازات‌های شديدی نيز در قوانين در نظر گرفته شده است پس چرا با اين وجود اين تعداد پرونده در دستگاه قضايی تشكيل می‌شود؟».

وی سلامت دستگاه‌های تنظيم كننده حقوق مردم را در ابتدای سلامت حقوقی عنوان كرد و گفت: «فرهنگ سلامت حقوقی بايد در جامعه احيا شود. ساختارهای تنظيم‌كننده حقوق مردم بايد شفاف، كنترل شده و غيرقابل دستبرد باشد تا سلامت و امنيت حقوقی در جامعه شكل گيرد».

وی افزود: «در بسياری از كشورهای اروپايی كه خيلی هم متدين نيستند، بعضی از صفت‌ها دارای اهميت است. برای آنها دروغ قبيح است زيرا كسی كه دروغ بگويد در تمامی مجامعی كه حضور می‌يابد دروغ خواهد گفت و دروغ منشا بسياری از گناهان و ناامنی‌های حقوقی در جامعه می‌شود».

هاشمی شاهرودی با بيان اينكه امور شهرداری‌ها، گمركات و امور ثبتی ما نيز نياز به اصلاح دارند، خطاب به علما، ائمه جماعات، نخبگان و استادان دانشگاه گفت كه آنها بايد از اهميت بهداشت حقوقی برای مردم بگويند.

رييس قوه قضاييه با بيان اينكه مردم زمانی طعم عدالت را در جامعه می‌چشند كه اين مشكلات حل شود گفت: «برای رفع اين مشكلات نيز به فرهنگسازی و روشنگری در مسايل مختلف نياز است. همچنين در اين رابطه نيازمند سيستم‌های پيشگيرانه هستيم و اميدواريم با توفيقی كه خداوند به همه مسوولان داده، شاهد ارتقای سلامت حقوقی و اجتماعی در جامعه باشيم».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین