کد خبر: ۸۰۷۵۵
تاریخ انتشار : ۲۷ مهر ۱۳۸۷ - ۰۹:۳۰
علی لاریجانی اعلام کرد:

ایران حامی عضویت فلسطین در اتحادیه بین المجالس بود

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: لاریجانی اظهار داشت: «‌در سفر به سوییس تلاش شد با لسان معقول نقطه نظرات ایران درباره موضوعات مختلف به دیگر کشورها منتقل شود تا به حل مسائل کمک شده و نیز درک درستی از اقدامات آنها به دست بیاید».
 
به گزارش سرویس سیاسی آفتاب به نقل ازمهر، علی لاریجانی شب گذشته و در پایان سفر 5 روزه خود به ژنو و هلسینکی و در بدو ورود به فرودگاه مهر آباد تهران در جمع خبرنگاران به تشریح دستاوردهای سفر خود پرداخت و بیان داشت: «هدف اصلی این سفر شرکت در اجلاس پاییزه بین المجالس بود این اتحادیه یک اتحادیه قدیمی است و تقریبا همه کشورها عضو آن هستند ‌در این نشست پاییزه چند نکته مهم مطرح شد که یکی از آنها مسئله عضویت فلسطین در این اتحادیه بود و ایران حامی عضویت فلسطین در این اتحادیه بود و با اینکه رژیم صهیونیستی با این امر به شدت مخالفت کرد ولی با رأی خوب که نشان از لحن معناداری داشت این عضویت تصویب شد».

رئیس قوه مقننه تصریح کرد: «مسئله دومی که بر فضای این اجلاس غالب بود مسئله بحران مالی است که از آمریکا آغاز شده و به برخی کشورهای غربی نیز تسری پیدا کرده و اثراتی هم برای کشورهای دیگر داشته است».

لاریجانی ادامه داد: «در اجلاس ژنو این موضوع یک موضوع روز بود به همین دلیل ایران به کمک چهار کشور برای حل این مسئله و کاهش اثرات آن پیشنهادی را داد و تلاش کرد نظرات خود را تا حدی برای کشورهایی که عضو اتحادیه هستند منعکس کند».

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: «در این اتحادیه بحث اصلی این بود که کشوری که خودش مدعی مدیریت جهانی است، چگونه با این بحران اقتصادی فعلی مواجه شده و این کشور باید بپذیرد که واقعیتها به شکل دیگری است». 

لاریجانی تاکید کرد: «‌در کنار آن خیلی از کشورها بر این نظرند که بحران اقتصادی نتیجه یکجانبه گرایی و جنگ طلبی آمریکا است و این بحران را نتیجه سیاسی، فرهنگی و مالی و نظامی آمریکایی قلمداد می‌کردند».

لاریجانی در ادامه گفت: «درحاشیه این اجلاس نشست های مختلفی را دوستان وهمکاران در مجلس داشتند که فعالیت‌های خوبی بود».

رئیس مجلس یکی دیگر از موضوعات مهم و مطرح در این اجلاس را بحث خلع سلاح از کشورهایی که دارای تسلیحات هسته‌ای هستند عنوان کرد و اظهار داشت: «در این خصوص چند نکته مطرح شد و در مورد معاهده خلع سلاح و اینکه چه نقایصی در نظام حقوقی بین‌الملل وجود دارد که ما در خلع سلاح ناموفق هستیم صحبت هایی شد مخصوصا یک گزارشی را دبیرخانه اتحادیه بین المجالس ارائه داد که واقعگرایانه بود».

وی اضافه کرد: «بر اساس این گزارش پنج کشوری که صاحب سلاح هسته‌ای هستند عامل مزاحمی برای جلوگیری از موفقیت در خلع سلاح هستند و علاوه بر این مرزبندی درستی بین غنی سازی برای اهداف صلح آمیز و غنی سازی برای تسلیحات هسته‌ای وجود ندارد و عدم این مرزبندی باعث شده به کشورهایی که می‌خواهند وارد چرخه صلح آمیز انرژی هسته‌ای شوند ظلم شود».

لاریجانی خاطرنشان کرد: «در کنار این اجلاس همچنین دیدارها و مذاکراتی با برخی از رؤسای مجالس کشورهای دیگر و وزیر امور خارجه سوئیس و برخی دیگر از مقامات انجام گرفت و در زمینه مسئله گرجستان بحث‌هایی صورت گرفت و برخی از شخصیت‌های اروپایی به مناسبت این اجلاس مذاکراتی را در زمینه گرجستان داشتند».

رئیس هیئت ایرانی حاضر در کنفرانس پاییزه بین المجال خاطرنشان کرد: «در این سفر همچنین دیدارهایی با ایوانف دبیر سابق شورای امنیت روسیه و سولانا و چند شخصیت دیگر راجع به مسائل بحران مالی و اقداماتی که اروپا و آمریکا برای کنترل آن می‌خواهند انجام دهند و همچنین مسائل هسته‌ای و نوع رفتار دوگانه برخی کشورها که تحت عنوان سیاست چماق و هویچ و این قبیل اصطلاحات منسوخ در رابطه با مسئله هسته ای هست بحث هایی شد».

رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: «‌همچنین در خصوص مسائل موجود در افغانستان و اقداماتی که برخی کشورها دارند بحث‌های سودمندی شد و ایران تلاش کرد با لسان معقول نقطه نظرات خود را منتقل کند تا به حل مسائل کمک شود و نیز درک درستی از اقدامات آنها صورت بگیرد».

لاریجانی تصریح کرد: «در بازگشت از این سفر هم سفری به فنلاند داشتیم که در این سفر با رئیس جمهور و رئیس مجلس و بعضی کمیته‌های مهم مجلس فنلاند گفتگوهایی در زمینه مسائلی که در صحنه بین‌المللی وجود دارد صورت گرفت و همچنین همکاری‌ در زمینه بالابردن معاملات اقتصادی و همکاری های دو مجلس شد».

وی افزود: «قرار شد هیئتی از مجلس فنلاند ظرف دو سه هفته آینده به ایران بیاید و مذاکراتی را در زمینه صیانت از بحران‌های مالی، بیمه‌ای و بورس ارائه دهند. آنها تجربیاتی در بورس دارند که می‌توانند آن را به کشور ما منتقل کنند».

لاریجانی در پایان تصریح کرد: «کشور فنلاند علاقه ‌مند است در زمینه مسائل اقتصادی با ایران همکاری داشته باشد».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین