کد خبر: ۸۰۹۰۵
تاریخ انتشار : ۰۱ آبان ۱۳۸۷ - ۱۳:۵۳
دکتر رویا طباطبائی با اشاره به اقدامات دولت‌ها خبر داد:

کاهش شدت بحران بازارهای مالی

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: یک صاحب نظر مسائل اقتصادی معتقد است: «با توجه به رشد نرخ سهام در بازارهای سهام آسیا، استرالیا، آمریکا و اروپا در هفته گذشته باید گفت که با اقدامات جهانی صورت گرفته تا اندازه‌ای از شدت این بحران کاسته شده است».

به گزارش خبرنگار اقتصادی آفتاب این مطلب را دکتر رویا طباطبایی یزدی در میزگرد «بررسی بحران اقتصاد جهانی و تاثیر آن بر اقتصاد ایران» که در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزا شد عنوان کرد و در عین حال با اشاره به کاهش نرخ رشد تجارت جهانی در تشریح این بحران مالی اظهار داشت: «با وجود رشد 8/50 درصدی قیمت نفت در سال 2008 پیش‌بینی می‌شود که بهای نفت در سال 2009 با کاهش منفی 3/6 درصدی مواجه شود».

دکتر طباطبایی افزود: «وضعیت نامناسب اقتصادی در کشورهایی چون چین باعث شده تا بسیاری از صنایع به تعطیل شوند. بر همین اساس برخی از صنایع مانند صنایع لبنیات در چین بر اثر این بحران تعطیل و یا ورشکست شده‌اند. در ژاپن و کره نیز صنایع اتومبیل‌سازی با مشکلات بسیار جدی روبرو هستند».

وی با بیان این‌که امیدهایی ازجمله کاهش نرخ سود بین بانکی در اتحادیه اروپا و کشورهایی چون انگلیس و همچنین افزایش ارزش سهام در بازارهای بورس آسیا، اروپا و امریکا در پنج روز گذشته به‌وجود آمده گفت: «درعین حال این بحران به بخش واقعی اقتصاد لطمه شدیدی زده و منجر به کاهش اشتغال شده است».

این تحلیلگر مسائل اقتصادی با تاکید بر اینکه کشورهای وابسته و کوچک در این بحران ضربه بیشتری خورده‌اند خاطرنشان کرد: «کشورهایی که بنیان اقتصادی ضعیفی دارند از این بحران اثرپذیر خواهند بود. این برخلاف تصوری است که کشورهای ثروتمند را بزرگترین متضرر بحران بازارهای مالی جهانی می‌دانند. در واقع بیش از کشورهای ثروتمند، این اقتصاد کشورهای فقیر، ضعیف و کوچک است که از این بحران آسیب می‌بیند».

دکتر طباطبایی با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود قیمت نفت در این بحران میان 50 تا 70 دلار نوسان پیدا کند تصریح کرد: «این درحالی است که برخی معتقدند کاهش قیمت نفت بیشتر از 95 دلار اقتصاد ایران را با مشکل مواجه می‌کند. بانک جهانی نیز اعلام کرده است که ایران با کاهش قیمت نفت به زیر 75 دلار در هر بشکه به شدت درگیر این بحران می‌شود».

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین