آفتابنیوز : آفتاب: حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمد خاتمی تاکید کرد: «بزرگترین سرمایه انقلاب و نظام ما اعتماد متقابل حکوت و مردم است و برای این امر باید زمینهای فراهم شود تا مردم بتوانند با اطمینان خاطر به کسانیکه اعتماد و علاقه دارند، رای بدهند و بعد هم در خدمت تحقق برنامههایی باشند که مورد تایید مردم قرار گرفته است».
به گزارش سرویس سیاسی آفتاب، خاتمی در دیدار با نخبگان و فعالان اجتماعی سیاسی استان فارس، این استان را زنده، فرهنگی، پرافتخار و آیندهدار خواند و با یادآوری این که در سال 75 سفرهای انتخاباتی خود را با استان فارس آغاز کرده است، اظهارکرد: «در آن سال به شهرها که میرفتم، حضور در جمع مردم برایم لذتبخش بود، اما برایم سفر به ممسنی یک معنا و رنگ و بوی دیگر داشت. من فردی بودم که خیلی شناخته شده نبودم، گرچه کم و بیش حرفهایم در میان خواص زده شده بود که بنده چه میخواهم؛ اما برایم جالب بود در شهری که دارای محدودیتهای فراوان بود و شاید تلقی آن میشد که میزان سواد کلاسیک ممسنی نسبت به شهرهای دیگر استان در وضعیت نامناسبتری قرار داشت، در مسجدی که صحبت کردم وقتی بیرون آمدم فکر میکنم شهر تعطیل شده بود، جمعیت پرشور و با صفا استقبال عجیبی از ما کرد، احساس کردم که آن فکر و سلیقه که مطرح کردهام نه تنها در میان خواص جامعه بلکه در میان تودههای مردم نیز مورد توجه است».
رییسجمهور سابق کشورمان در ادامه گفت: «احساس کردم مردم با وجدان خودشان در هر سطح از دانش و آگاهی که باشند خواستها و جهتگیریهایی دارند که اگر احساس کنند کسی آنها را بیان میکند از وی استقبال میکنند و من آن هنگام احساس وظیفه و مسئولیت بزرگی کردم. آن حرفها در آن دوره زده شد، در طول هشت سال نیز زده شد، امروز هم زده شده و میشود. احساسم این است که اگر ما اعتباری در جامعه داریم و عنایت و لطفی هست، خداوند این توفیق را داده که توانستهایم در حد توان و در حدی که بر عهدهمان است به اقتضائات جامعه و نیازهای واقعی مردم توجه و آنها را بیان کنیم».
رییس بنیاد باران افزود: «میخواهم به این نکته اشاره کنم که این اهانت به ملت ایران است اگر گفته شود که صرفا روی احساسات کار میکنند و از البته منظورم این نیست که نیازهای فوری مردم و این که تصور میکنند ممکن است کسی زودتر بتواند آنها را برآورده کند، تاثیر ندارد، ولی در عمق وجدان مردم خواستهای اساسیتری وجود دارد که نباید از آنها غفلت کرد. اکنون دیگر افراد باید روشن شده باشند که معدل جهتگیری ملت چیست و نیاز واقعی کشور ما کجاست؛ همان چیزی که در انقلاب اسلامی ظهور و بروز آن را دیدیم».
خاتمی افزود: «انقلابی که نه متکی به زور بود و نه سازمانهای تشکیلاتی پیچیده و نیرومند و نه دارای بازوهای امنیتی و نظامی و نه برنامه خاص که عده مخصوص از نخبگان آن را تنظیم کنند، بلکه انسان بزرگی که شخصیتش استثنایی بود با درک هویت و نیاز جامعه و آیندهنگری روشن آمد و مسائل را مطرح کرد و ملت هم به او پاسخ داد و شور و هیجانی پیش آمد که در تاریخ بینظیر بود».
رییسجمهور سابق کشورمان افزود: «نتیجه کار ایجاد نظامی بود که دو ویژگی داشت؛ اول این که پاسخگوی نیاز و خواست تاریخی مردم بود که عمدهترین آن رهایی از استبداد و استیلای بیگانگان و توجه مدیران و مسئولان به منافع و مصالح کشور و تلاش برای پیشرفت و رهایی از عقبماندگی تاریخی و بالاخره استقرار حاکمیت مردم بر سرنوشت خودشان بود، دوم اینکه همه امور بر اساس اسلام و آموزههای اسلام که امام (ره)را نماینده آن میدانستند باشد».
سید محمد خاتمی تصریح کرد: «افتخار انقلاب این بود که پیشنهاد جمهوری اسلامی را داد و حاصل کار حاکمیت، اقتدار و آزدی مردم بود؛ بنابراین خط قرمز ما جمهوری اسلامی و حقوق و حرمت و اهتمام به خواست مردم است».
رییس بنیاد باران در ادامه با اشاره به تدوین چشمانداز بیست ساله کشور گفت: «زمینههایی که با تلاش بسیار برای رفع مشکلات برنامهریزی شد و تامین نظر رهبری به عنوان نقشه راه جامعه و نظام تعیین شد. بنده در چند سال آخر دولت تکیه میکردم که ایران هم به لحاظ زیرساختها و هم ظرفیتها و در اثر برنامهریزی که شده است آمادگی جهش بزرگ را دارد که این جهش هم شروع شد و برنامه چهارم توسعه بر همین اساس ریخته شد و زمینهای بود که بتوانیم برای 20 سال آینده جایگاه ایران را در منطقه و جهان مشخص کنیم؛ ولی مطمئنا امروز در این مسیر حرکت نکردهایم».
وی ادامه داد: «مگر میشود در جامعهای پیشرفت داشت ولی تولید نداشت! سرمایهگذاری نداشت و زمینه برای ورود امکاناتی که در خارج است با حفظ مصالح کشور نداشت! همه برنامهریزیها باید مبتنی بر چشمانداز بیست ساله باشد».
سیدمحمد خاتمی گفت: «چنانکه عزیزان گفتند رقابت شرط پیشرفت است، البته باید زمینه و شرایط رقابت هم فراهم شود. چه زمینهای برای فعالیت بخش خصوصی فراهم شده است؟ چقدر زمینه برای رقابتهای علمی و فرهنگی در جامعه فراهم شده است؟ باید بررسی کرد چقدر در این مسیرها حرکت شده است. ما معتقدیم در دوره مسئولیت با وجود موانع و مشکلات زمینه های زیادی فراهم کردیم».
وی با اشاره به اهمیت رقابت برای پیشرفت در عرصه انتخابات نیز خاطرنشان کرد: «رقابت در انتخابات به کمیت نیست، بلکه کیفیت در آن بسیار مهم است. رقابت در این است که افراد با گرایشهای مختلفی که دارند همین اندازه که در چارچوب قانون اساسی میتوانند کار کنند بتوانند بیایند و مردم با دست باز انتخاب کنند نه این که فقط کسانی بیایند که سلایق خاص دارند و بدتر اینکه کسانی سلایق مخالف خود را با عناوینی بر خلاف شرع و قانون از عرصه بیرون کنند. این حق کسی نیست که نظر خود را بر جامعه تحمیل و از امکانات کشور برای بستن راه به روی رقیب استفاده کند».
خاتمی گفت: «اگر پیشرفت، مبارزه با فقر و فساد و رفع تبعیض را میخواهیم بستر و راه مهم این است که مردمسالاری در کشور باشد و این مساله در متن آگاهی مردم وجود داشته باشد. بنده دیدگاههایی را مطرح کردهام و شعارهای اقتصادی ما نهفته در شعارهای اجتماعی-سیاسی ما بود، الان هم همینطور است».
خاتمی یادآور شد: «امروز اگر کسانی باشند که متوجه نباشند جهت فکری خواست جامعه ما چیست خیلی دچار خسارت میشویم. اگر نگذاریم آن جهت و سلیقه بیاید، مردم خواستشان از بین نمیرود بلکه از نظام و دولت فاصله میگیرند که در آن صورت دیگرهیچ چیز نداریم؛ چون بزرگترین سرمایه انقلاب و نظام ما اعتماد متقابل حکومت و مردم است و برای این امر باید زمینهای فراهم شود تا مردم بتوانند با اطمینان خاطر به کسانی که اعتماد و علاقه دارند رای بدهند و بعد هم در خدمت تحقق برنامههایی باشند که مورد تایید مردم قرار گرفته است».
سید محمد خاتمی تصریح کرد: «عدالت در جامعه فقیر عبارتست از اقتصاد صدقهای که چیزی جز بریدن امید به آینده و نیز بسط فقر به صورت مساوی نیست. تازه بدتر این که در همین زمینه هم فقط شعار داده شود و عمل چیز دیگر باشد».
خاتمی خاطرنشان کرد: «هنر این است که بخش خصوصی را تقویت و به او اعتماد شود و مجریان هنر توانایی و برنامهریزی علمی داشته باشند و امکانات را طوری فراهم کنند که فقر را از بین ببرد. اتفاقا اصلاحات هم همین را میخواست و کاملا پایبند به معیارهای دینی و انقلابی است».
وی هشدار داد: «اگر دین را به گونهای که امام خمینی (ره) میگفت و در قانون اساسی ما آمده و حد و حدود قدرت و جایگاه مردم را معین کرده پیاده کنیم به تقویت دین و دینداری کمک کردهایم».
خاتمی تاکید کرد: «اگر ما به خاطر اشتباهات و یا دلایل دیگر تهدیدهای جامعه را زیاد کردیم و مشکلات برای جامعه زیاد شد و نقصها و کمبودهای خودمان را به دین نسبت دادیم و گفتیم آنچه ما میکنیم و میگوییم عین دین است، این کار خدمت به دین نیست! آن کس که میگوید من میخواهم تهدیدها را از کشور رفع کنم، از فرصتها استفاده کنم و زمینه را برای پیشرفت کشور فراهم بیاورم، چون معتقد به آرمانهای انقلاب هستم، اوست که خدمت به انقلاب میکند. علما و جامعه دینی هم باید این را بدانند».
وی افزود: «این طور نباشد که هر کس از دین دم میزند نتیجه کارش فقر، عقبماندگی و افزایش مشکلات و خطرات باشد و بعد کسانی که برای پیشرفت و اعتلای کشور برنامه دارند به بیدینی متهم شوند. آیا این خدمت به دین است»؟
خاتمی اظهارکرد: «بنده انسان کوچکی هستم که هر جا باشم در خدمت آنچه به آن اعتقاد دارم و معتقدم مصلحت انقلاب، اسلام، نظام و مردم است، خواهم بود، هیچ چشمی به قدرت ندارم. ما معتقد نیستیم به هر قیمتی باشد باید به قدرت رسید».
وی افزود: «ما نشان دادهایم اگر در عرصه باشیم با هویت خودمان، اعتقاداتی که داریم و از جمله آن اعتقادات تکیه به مردم، میدان دادن به مردم و تامین آزادیهای مشروع آنها و پیشرفت همهجانبه کشور و در ضمن آن عدالت، فقرزدایی و نیز بالا بردن عزت و احترام ملت ایران در عرصه جهانی است است. اینها را بسیار مهم میدانم و تا آنجایی که توانستهایم تلاش کردیم بدون عدول از منافع، مصالح و عزت ملی و حتی تلاش برای به دست آوردن منافع ملی بدون جنگ و دعوا مسیر را طی کنیم؛ البته اگر هم لازم بود ایستادگی لازم را کردیم. توانستیم در حدی که حرمت ملت ایران را نگه داریم نام ایران را اعتلا دهیم و این راهی است که ادامه خواهد یافت».
خاتمی در پایان با اشاره به انتخابات آتی و تقاضاهای بسیار دوستداران برای حضور وی در انتخابات گفت: «اینکه در انتخابات آینده چه خواهد شد؛ اجازه دهید بیشتر فکر کنیم و تصمیم بگیریم که امیدواریم قبل از هر چیزی بتوانیم در مقابل خداوند پاسخگو باشیم. حتما هر تصمیمی که داشته باشیم با مردم در میان خواهیم گذاشت. آگاهی و شعور مردم هم در حدی است که با همه بزرگواری از این فرزند کوچک خود خواهند پذیرفت».
پیش از سخنان سیدمحمد خاتمی نمایندگان اقشار مختلف استان فارس حاضر در جلسه مطالبی را درباره انتظارات و دیدگاههای خود مطرح کردند.
يك فرودگاه را با 1ميلياردو خوردهاي پول ناقابل افتتاحححححح كردي. شايد هم افتضاحححححح.
يادته واسه راي گريه كردي!!
يادته چندتا دانش اموز كم اهميت زنده زنده سر كلاس تو ي اتيش سوختند و تو همايشهاي بين المللي ارزون برگزار ميكردي!
بابا تو چه فرقي با احمدي نژاد داري؟ چه گلي به سر ما زدي كه حالا اينقدر حرص ميخوري؟!!!
راستي عقده محبت با ادم چه ها نمي كنه!!
دوست داري خارجي ها بهت توجه كنن و برات كف بزنن!!
ياد امام بخير كه با شواردنادزه و... چه رفتاري ميكرد.
بابا ناسلامتي تو يك مردي