کد خبر: ۸۱۰۱۵
تاریخ انتشار : ۰۶ آبان ۱۳۸۷ - ۱۶:۴۶
حسن قشقاوی:

نامه محرمانه‌ای از آمریکا دریافت نکرده‌ایم

هیچ موضعی درباره اوباما یا مک‌کین نداریم
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: حسن قشقاوی با اشاره به تشدید رویکردهای دوگانه کشورهای غربی در مواجهه با گروههای تروریستی از جمله منافقین، گروهک ریگی یا ‌القاعده به انتقاد از تجدیدنظر غرب در مواجهه با این پدیده پرداخت و گفت: «حمایت غرب از گروههای تروریستی هیچ توجیه منطقی ندارد». 

به گزارش سرویس سیاسی آفتاب، به نقل از مهر، حسن قشقاوی سخنگوی وزارت امور خارجه پیش از ظهر امروز در نشست هفتگی خود با خبرنگاران داخلی و خارجی با اشاره به سفر امروز دبیر کل شورای همکار خلیج فارس به کشورمان هدف اصلی انجام این سفر را تعمیق مناسبات جمهوری اسلامی ایران با کشورهای حوزه خلیج فارس در ابعاد مختلف به ویژه مسائل اقتصادی عنوان کرد.

قشقاوی افزود: «پیشنهادات ایران در اجلاس دوحه جهت گسترش همکاریهای اقتصادی از محورهای اصلی مذاکرات العطیه و همکارانش در دبیرخانه شورای همکاری خلیج فارس با مقامات ایرانی خواهد بود». 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشور با اشاره به اخبار منتشر شده مبنی بر احتمال حذف نام یکی از سرکردگان گروه تروریستی القاعده از فهرست گروههای تروریستی نسبت به تجدید نظر غرب در مواجهه با پدیده تروریسم هشدار داد. 

وی ادامه داد: «به نظر می‌رسد امروز غربیها نوعی تجدید نظر را در اساس برخوردهایشان با گروههای تروریستی و تروریستها اعمال کرده‌اند و بر خلاف شعارهای سابقشان امروز ضمن ملاقات و گفتگو با گروههای افراطی در کشورهای مختلف از جمله افغانستان با تروریستهای دیگر نیز مذاکره می‌کنند».
 
قشقاوی همچنین با اشاره به حمایتهای پنهان و آشکار کشورهای غربی از گروهکهای تروریستی همچون گروهک ریگی و منافقین، گفت: «در حالی‌که دشمنی این گروهها با ملت ایران کاملا آشکار است برخی از تلویزیونهای وابسته به قدرت‌های غربی تلاش خود را جهت رسمیت بخشیدن به فعالیتهای این گروهک‌ها متمرکز کرده و به تبلیغ آنها می‌پردازند». 

سخنگوی وزارت خارجه همچنین، اظهار داشت: «مجموع رفتارهای غرب حکایت از نوعی تجدید نظر در مبارزه با تروریسم و بازی سیاسی با برگ تروریستها دارد که قطعا سودی به حال آنها نخواهد داشت».
 
وی تصریح کرد: «بدون شک میدان دادن به گروهکهای تروریستی اقدامی اشتباه است که به سود هیچکس نخواهد بود. مماشات با این گروهها قطعا مثبت نیست و علاوه بر آنکه ناقص قطعنامه های سازمان ملل متحد است تمام ادعاهای آنها پس از وقایع 11 سپتامبر را زیر سئوال می‌برد».

قشقاوی درباره احتمال سفر ادریس بارزانی به کشورمان نیز، افزود: «دیدار مقامات و شخصیتهای عراقی اعم از کرد، شیعه، اهل سنت و سایر گروههای سیاسی این کشور با مقامات ایرانی امری کاملا طبیعی است و در چارچوب سیاست ارتباط گسترده با تمام جریانات کشورهای همسایه ما صورت می گیرد». 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی سیاست جمهوری اسلامی ایران در این چارچوب را موفقیت آمیز توصیف کرد و گفت: «تهران همواره میزبان مقامات کنونی و سابق کشورهای مختلف است و در همین چارچوب، امروز ظهر امیل لحود رئیس جمهور سابق لبنان به تهران وارد خواهد شد». 

وی در پاسخ به سئوالی درباره دعوت سناتورهای ایتالیایی از سرکرده گروهک منافقین ضمن تقبیح اقدام برخی کشورهای غربی در خصوص این گروهک تروریستی‌ از ابلاغ اعتراض رسمی ایران به این کشور خبر داد.
 
قشقاوی با تاکید بر اینکه حمایت گروههای تروریستی به سود هیچکس نیست افزود: «همانطور که این کشورها نیز به خوبی می‌دانند هیچ تغییری در ماهیت گروهک تروریستی منافقین ایجاد نشده و لذا هیچ محملی برای حمایت از آنها وجود ندارد». 

سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه مواجهه با گروههای تروریستی به مثابه شتری است که کنار در خانه هر کس می خوابد حمایت از این گروهها را غیر منطقی دانست و تصریح کرد که در این خصوص برای اقدام کشورهای اروپایی هیچ توجیهی وجود ندارد.
 
قشقاوی در پاسخ به سئوالی درباره تقدیر اخیر رئیس مجلس صربستان از سفیر کشورمان در بلگراد در خصوص موضع تهران درباره استقلال کوزوو، موضع نهایی ایران در این باره را جویا شد که بر مشخص بودن موضع کشورمان در قبال این مسئله تاکید کرد.
 
وی بدون اشاره به برداشت رئیس مجلس صربستان مبنی بر حمایت ایران از موضع کشورش در خصوص کوزوو، افزود: «در خصوص تحولات صربستان و مسئله کوزوو اتفاق تازه‌ای رخ نداده و موضع ما نیز همان است که همگان در جریان آن بوده و هستند».
 
سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین حمله اخیر بالگردهای آمریکایی به بخشهایی از خاک سوریه را که باعث کشته و زخمی شدن تعدادی از مردم بیگناه شده بود به شدت محکوم کرد. 

قشقاوی ادامه داد: «متاسفانه در جریان این حمله بسیاری از بیگناهان از جمله کودکان و بعضا اعضای یک خانواده کشته شده‌اند که ما در این زمینه هر گونه تجاوز نظامی و نقض حاکمیت کشورها که به کشتار افراد بی‌گناه منجر شود را محکوم کرده و اعلام می کنیم چنین مسائلی برایمان قابل قبول نیست». 

وی در ادامه سخنانش نسبت به مواضع اخیر باراک اوباما که ایران را مهمترین چالش سیاست خارجی ایالات متحده خوانده بود واکنش نشان نداد و گفت: «به هر حال این روزها روزهای تشدید تبلیغات مرتبط با انتخابات ریاست جمهوری آمریکاست و ما نیز هیچ موضع خاصی درباره کاندیداهای حاضر در میدان رقابتهای این انتخابات و مواضع آنها نداریم». 

سخنگوی وزارت خارجه خاطرنشان کرد: «به نظر ما انتخاب رئیس جمهور آمریکا بر عهده مردم آن کشور است اما آنچه به ما مربوط می شود اینکه باید در انتظار اتخاذ مواضع عملی از سوی رئیس جمهور آتی آمریکا باشیم و ببنیم آیا حقیقتا منافع ملت ایران از سوی او به رسمیت شناخته می شود یا خیر»؟
 
قشقاوی اعلام کرد که رئیس جمهور آینده آمریکا باید تکلیف کشورش با حقوق ملت ایران و منافع آنها را روشن کند چرا که برغم تبلیغات گسترده مردم ایران در عمل با اقدامات خصمانه واشنگتن مواجه شده اند. 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشور همچنین اخبار منتشر شده مبنی بر ارسال نامه محرمانه از سوی آمریکا برای کشورمان را تکذیب کرد و گفت: «هیچ نامه محرمانه ای به دست ما نرسیده است». 

وی با انتقاد از سیاستهای دوگانه ایالات متحده در قبال ملت ایران، تحریم یک شرکت روسی را نمایانگر بی پایه بودن مخالفتها با فعالیتهای هسته ای کشورمان دانست و افزود: «در حالیکه پس از صدور قطعنامه اخیر شورای امنیت نمایش مانور وحدت از سوی 1+5 در دستور کار قرار گرفت اما تحریم شرکتهای عضو گروه همین کشورها در عمل بی پایه بودن شعاع اتفاق نظر علیه ایران را به جهانیان نشان داد». 

قشقاوی در بخش دیگری از سخنان خود درباره علت لغو سفر آیت الله شاهرودی به روسیه گفت: «قرار بود در این سفر موافقتنامه قضایی بین وزرای دادگستری دو کشور امضا شود که با توجه به عدم آمادگی این موافقتنامه بنا شد سفر با زمان فراهم شدن زمینه های لازم به تعویق بیفتد». 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران ارتباط سفر اخیر دکتر علیرضا مرندی به مصر برای بررسی مسائل دو جانبه را تایید نکرد و گفت: «البته دکتر لاریجانی در پی تشدید محاصره غزه تحرک خوبی را در رایزنی با کشورهای مختلف آغاز کردند و در این چارچوب علاوه بر تماس های تلفنی دیدارهای حضوری خوبی هم با همتایان پارلمانی ایشان صورت گرفت». 

وی ادامه داد: «در واقع مجلس شورای اسلامی تلاش بسیاری کرد تا از هر ظرفیتی برای رفع محاصره غزه استفاده کند که از جمله آن سفر اخیر دکتر مرندی به قاهره برای حضور در اجلاس بهداشت جهانی بود که در حاشیه آن نیز فرصتی برای دیدار با مقامات مصری و ابلاغ پیام شفاهی رئیس مجلس شورای اسلامی به آنها فراهم شد».
 
قشقاوی تاکید کرد: «در خصوص همکاریهای دو جانبه ایران و مصر تحول جدیدی رخ نداده و همان روند عادی سابق ادامه دارد». 

سخنگوی وزارت خارجه درباره اخبار منتشر شده از سوی رسانه های غربی در خصوص بازداشت یکی از شهروندان ایرانی - آمریکایی، اظهار داشت: «نهادهای ذیربط پیگیر موضوع بازداشت این فرد هستند اما هنوز خبر نهایی در این خصوص به وزارت خارجه ابلاغ نشده است». 

وی ابراز امیدواری کرد که با تداوم پیگیریها در این زمینه هر چه زودتر اطلاعات لازم جهت تنویر افکار عمومی در این زمینه منتشر گردد. 

قشقاوی در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران دیگر که با اشاره به مواضع اخیر کاندولیزا رایس از وجود تحلیلی مبنی بر اینکه گویا امروز کشور عراق بین قیچی ایران و آمریکا قرار گرفته سخن گفت افزود: «به هر حال هر کس تحلیل خود را دارد اما آنچه مشخص است اینکه همسایه نمی تواند نسبت به سرنوشت همسایه خود بی تفاوت باشد و این اصلی شناخته شده و قطعی در روابط بین الملل و اصول دیپلماتیک است». 

سخنگوی وزارت خارجه با تاکید بر اینکه همکاری ایران با عراق از سوی هیچکس حمل بر دخالت نمی شود، ادامه داد: «در این زمینه مسئله ایران با آمریکا دو موضوع کاملا متفاوت و جدا از هم است و موقعیت ما به عنوان همسایه عراق با موقعیت آمریکا به عنوان اشغالگر این کشور کاملا متفاوت است و مقایسه ما با یکدیگر در این مورد کاملا اشتباه است». 

وی در پاسخ به سئوالی دیگر مبنی بر اینکه آیا یاسر رفسنجانی رئیس دفتر رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام که اخیرا به عراق سفر کرده پس از بازگشت به این سفر گزارش از دیدارهای خود را به وزارت خارجه نیز ارائه می کند؟ گفت: «شأن قانونی شخصیتهای نظام در حد رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و رؤسای سه قوه فراتر از وزارت خارجه بوده و قطعا مواضع آنها در هماهنگی کامل با مجموعه دیپلماتیک کشور است». 

قشقاوی تصریح کرد: «بدون شک در حوزه هایی همچون عراق هر گونه تشریک مساعی و هماهنگی در چارچوب کلی هماهنگی با استراتژی جامع نظام وجود دارد و این قبیل مسائل به هیچ وجه موضوع جداگانه ای از اقدامات دستگاه دیپلماسی کشور نیست». 

سخنگوی وزارت خارجه درباره سفر اخیر اسفندیار رحیم مشایی به آمریکا نیز گفت: «آمریکا پانزدهمین کشوری است که اجلاس ایرانیان خارج از کشور در آن برگزار می شود و برنامه اجلاس از ماهها قبل تنظیم شده و وزارت خارجه نیز پیگیر آن بوده است». 

وی افزود: «با توجه به مسئولیت رحیم مشایی در امور ایرانیان خارج از کشور وی برای حضور در این نشست به آمریکا سفر کرده است و بدون شک این سفر را باید با روند گسترده بازگشت مغزها به کشورها مرتبط بدانیم». 

قشقاوی در پایان در خصوص زمان مشخص سفر وزیر خارجه امارات متحده عربی به ایران، گفت: «این سفر به صورت جدی در دست پیگیری است اما اجازه دهید پس از مشخص شدن زمان نهایی آن اطلاع رسانی شود».


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین