آفتابنیوز : آفتاب: مراسم توديع و معارفه رؤسای پيشين و جديد دفتر مطالعات و برنامهريزی رسانهها با حضور معاون امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی و شماری از مديران اين معاونت در دفتر مطالعات برگزار شد.
به گزارش سرویس اجتماعی آفتاب، عليرضا ملكيان معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تقدير از فعاليتهای ارزنده شعبانعلی بهرامپور، مديركل سابق اين دفتر، ابراهيم شمشيری را به عنوان مديركل جديد دفتر مطالعات و برنامهريزی رسانهها معرفی كرد.
در اين مراسم پيش از سخنان ملكيان، شعبانعلی بهرامپور با ارائه خلاصهای از فعاليتهای اين دفتر و رويكردهای كلان آن گفت: «از بدو تأسيس اين مركز تا كنون رويكرد ويژهای نسبت به فعاليتهای علمی و حرفهای وجود داشته و در طول مديريتهای مختلف همواره تلاش شده فارغ از سمت و سوهای سياسی، شأن فعاليتهای علمی آن حفظ شود».
وی گفت: «يكی از فعاليتهای مهم اين دفتر اجرای طرح سرشماری از واحدها و شاغلان عرصه مطبوعات و خبرگزاريها بود كه برای اولين بار اين طرح در دولت نهم و در سطح ملی به انجام رسيد و نتايج آن نيز منتشر شد».
بهرامپور اضافه كرد: «بحث آموزش روزنامهنگاری و گرافيك مطبوعاتی نيز يكی ديگر از محورهای مورد تأكيد اين مركز است كه پيرو سياستهای متخذه و همگام با اهداف عدالت محور دولت نهم علاوه بر آموزشهای داخل مركز، اين آموزشها به سطح كليه استانهای كشور گسترش يافته و با برگزاری دورههای متعدد در بسياری از استانها، همه ساله تعداد زيادی از خبرنگاران نشريات محلی با مبانی و اصول رشته روزنامهنگاری آشنا شده و از آموزشهای حرفهای بهرهمند میشوند».
مديركل سابق دفتر مطالعات افزود: «به منظور آشنايی خبرنگاران و روزنامهنگاران با مسايل رسانهای كشورهای مختلف، اين مركز تلاش نمود تا با برگزاری سفرهای ويژه خبرنگاران و روزنامهنگاران نشريات و خبرگزاریهای كشور به مراكز رسانهای كشورهای مختلف، زمينه را برای انتقال تجربيات جهانی برای آنان فراهم آورد».
معوان امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی نيز ضمن توضيح عنوان جديد دفتر مطالعات و توسعه رسانه ها كه با توجه به اهداف تعريف شده فعلی به دفتر مطالعات و برنامهريزی رسانهها تغيير يافته به فعاليتهای اين دفتر اشاره كرد و گفت: «دفتر مطالعات و برنامهريزی رسانهها همواره از جايگاه علمی ويژهای برخوردار بوده است و فارغ از مسايل سياسی توانسته فعاليتهای ارزندهای را در عرصههای علمی به ظهور برساند. پس از اين نيز تلاش خواهد شد تا اين فعاليتها به طور گستردهای ادامه يابد».
ملكيان با اشاره به بحث آسيبشناسی مطبوعات گفت: «مطبوعات، همواره با نقصانها و كاستيهايی مواجه بودهاند. با اينكه مطبوعات ايران به لحاظ كميت از رشد فزايندهای برخوردار هستند اما به لحاظ كيفيت نقصانهايی مشاهده ميشود كه بايد با شناسايی و جمعبندی مشكلات و با تكيه بر كارهای پژوهشی، به رفع موانع موجود اقدام كرد».
وی افزود: «اين نقصانها در بحث آموزش خبرنگاران و آشنايی با قانون مطبوعات ايران نيز وجود دارد و بايد تلاش شود تا علاوه بر آموزشهای علمي، خبرنگاران با حساسيتهای كار خبرنگاری و جايگاه ويژه آن و نيز منافع ملی آشنا شوند».
در ادامه اين جلسه، ابراهيم شمشيری، مدير جديد دفتر مطالعات و برنامه ريزی رسانهها، طی سخنانی ابراز اميدواری كرد كه در حوزه علوم ارتباطات و روزنامهنگاری با همكاری پژوهشگران دفتر و بهرهگيری بيشتر از متخصصان اين عرصه فعاليتهای پژوهشی را با كيفيت مطلوبتری سامان بخشد.
شايان ذكر است: «ابراهيم شمشيری، مديركل جديد دفتر مطالعات و برنامهريزی رسانهها در حال حاضر دانشجوی دكتری علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبايی است. وی پيش از اين در مركز برنامه ريزی سازمان صدا و سيما و پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعاليت نموده است».