«اینکه خیال مهدی تاج تا این اندازه نسبت به همه چیز راحت است، در نوع خودش عجیب بهنظر میرسد اما اینکه رئیس فدراسیون فوتبال ایران انتظار دارد دیگران هم مساعد بودن شرایط را باور داشته باشند و خیالشان به همین اندازه راحت باشد، حیرتآور است. حتی رئیس فدراسیون فوتبال آرژانتین نیز بعد از قهرمانی تاریخی کشورش در جهان با چنین اعتماد به نفسی روبهروی دوربینها ظاهر نشده و چنین حرفهای عجیبی را به زبان نیاورده است. مهدی تاج عملا برای دهنکجی به منتقدانش به تلویزیون رفته بود وبه محض روبهرو شدن با نخستین سؤالهای انتقادی، با مشتی طعنه و کنایه پاسخ داد و عبارتهایی تحقیرآمیز را علیه دو مجری به کار برد.
مهدی تاج دقیقا به چه چیزی افتخار میکند؟ اینکه جریمه ایران برای قرارداد ویلموتس از ۹میلیون یورو به ۶میلیون یورو کاهش پیدا کرده واقعا افتخارآمیز است؟ اینکه قرار است پول فیفا به جای کمک به رشد و توسعه فوتبال ایران صرف پرداخت به مرد بلژیکی شود، افتخارآمیز است؟ افرادی که مهدی تاج را با وجود چنین قرارداد افتضاحی دوباره به فوتبال ایران برگرداندند، باید پاسخگوی این وضعیت باشند. چرا که بعید است خود تاج علاقهای به پاسخگویی از خودش نشان بدهد. او در آستانه جامجهانی ۲۰۲۲، سرمربی موفق تیم ملی را بعد از چندین و چند نتیجه خوب برکنار کرد تا کارلوس کیروش را به جای او روی نیمکت قرار بدهد. هدف از چنین انتحاری نیز، نتیجه گرفتن در جام جهانی و صعود از گروه بود. ایران اما نهتنها از گروهش صعود نکرد، بلکه یک شکست خجالتآور را روبهروی انگلیس پشت سر گذاشت. ایران که بدترین باخت همه تاریخش را در جامجهانی سپری کرده بود، به آمریکا هم باخت تا دیگر عملا به ۸آذر افتخار نکند. ایران نهتنها از گروهش رد نشد بلکه با دریافت ۷گل از انگلیس و آمریکا، به بنبست رسید و جام بسیار بدی را پشت سر گذاشت. در چنین شرایطی اما مهدی تاج به بردن تیم ولز بهعنوان یکی از ضعیفترین تیمهای جام افتخار میکند. با چنین نگاهی، فوتبال ایران هرگز طعم پیشرفت را نخواهد چشید.
با این ادبیات خاص و این فرو رفتن در ژست یک برنده، انگار این مهدی تاج است که توانسته تیم ملی کشورش را قهرمان جهان کند یا حداقل به دور حذفی برساند! یک نفر باید آقای رئیس را از این خواب طولانی جدا کند. او نه یک برنده است و نه یک مدیر موفق بهحساب میآید. اشاره به سابقه طولانیاش در کار مدیریت نیز با توجه به نتایج افتضاح اخیر، همه چیز را بدتر خواهد کرد. اگر او بعد از این سابقه عجیب، هنوز نمیتواند تصمیمهای خوبی بگیرد، بهتر است از فوتبال جدا شود و به فکر حوزههای دیگری برای مدیریت باشد. او براساس چه پشتوانهای این چنین خودش را بینیاز از جواب دادن میداند؟ او بر چه اساسی این چنین راه خودش را از پاسخگویی جدا میکند؟ او اصلا شباهتی به یک برنده ندارد. حتی اگر به زمین و زمان کنایه بزند. حتی اگر در ژست یک برنده فرو برود. حتی اگر به همین سادگی از حقیقت فاصله بگیرد.
عربستان مثل ما باخت؟ واقعاً؟
روشن است که مهدی تاج تصمیم گرفته کارلوس کیروش را بهعنوان سرمربی تیم ملی ایران حفظ کند. اگر هم او هنوز این موضوع را با قاطعیت تأیید نمیکند، احتمالاً فقط بهخاطر فضای حاکم بر افکار عمومی است وگرنه انتظار میرود کمی بعد که آبها از آسیاب افتاد، تاج بهطور رسمی خبر حفظ مربی پرتغالی را اعلام کند. رئیس فدراسیون فوتبال در آخرین مصاحبه تلویزیونیاش نشانههای آشکاری مبنی بر این علاقه بروز داده است. تاج در بخشی از سخنانش، عربستان را با ایران مقایسه کرد و گفت: «خیلی تیمها مثل قطر که میزبان مسابقات هم بود خوب نتیجه نگرفتند اما کادرفنی خود را تغییر ندادند. قطر و عربستان بعد از باخت سرمربی تیمشان را عوض نکردند. عربستان هم مثل ما باخت. ما هم به همین قهرمان جهان یک بر صفر باختیم و ولز را بردیم. میخواهید کیروش را بکوبید؟» اظهارات تاج در مورد مقایسه ایران و عربستان حیرتانگیز است. تیم ملی ایران بدترین شکست تاریخش را در برابر انگلستان تجربه کرد، درحالیکه عربستان تنها باخت ۳ سال اخیر آرژانتین را رقم زد. رئیس فدراسیون فوتبال در حالی هنوز پز شکست یک بر صفر ۸ سال پیش به آرژانتین را میدهد که روشن نیست اگر به جای همتای عربستانیاش بود و آن کامبک جانانه را مقابل آلبیسلسته میزد، چه میگفت. به علاوه عربستان در سایر مسابقات این دوره هم نمایش خوبی داشت. حتی همان قطر که بد نتیجه گرفت، لااقل با سرمربی فعلیاش قهرمانی در آسیا را تجربه کرده است. ما اما به چه چیز کیروش دل خوش کنیم؟»