آفتابنیوز : آفتاب: سیدمحمد خاتمی گفت: «اصلاحطلبان و دولت اصلاحات باید «نقشه راه» داشته باشند. برنامه چهارم توسعه و سندچشمانداز بیست ساله بخش عمدهای از این نقشه راه هستند که مسیر درست حرکت را نشان داده و ترسیم میکنند».
به گزارش سرویس سیاسی آفتاب،حجتالاسلام و المسلمین خاتمی در دیدار جمعی ـ موسوم به یاری که هدف ترغیب خاتمی به نامزدی را پیگیری میکنند ـ درباره «مردم سالاری و دین، اخلاق و عدالت و شریعت و اخلاق و فقه" با استناد به سخنانی از شهید مطهری و آیات قرآنی و با اشاره به دوستان فاضلی که در قم دارد و معتقد است به کمک آنها میتوان این مباحث را بیش از پیش بررسی و سپس نتایج به دست آمده از این بررسیها را عملیاتی کرد، افزود: «تصویری که اکنون در ذهن بسیاری از مردم قم نقش بسته است تصویری کامل نیست؛ چراکه ظرفیتهای بالفعل بزرگی در شهر قم و بین علما و متفکران دینی به وجود آمده که فضای دینی را در آیندهای نزدیک پربارتر میکند و در آن صورت «مردمسالاری سازگار با دین» به معنای واقعی کلمه معنا پیدا میکند».
رییس موسسه گفتوگوی تمدنها همچنین بر " همبستگی با تمام مراکز داخلی و خارجی که در جهت صلح و دوستی فعالیت میکنند، تاکید کرد" و از فعالیتهایی که در برخی مدارس پایتخت در خصوص تعلیم صلح و گفتوگو به دانشآموزان و نیز پرورش اساتیدی که گفتوگو و صلحطلبی گفتمان غالب آنها باشد، خبر داد و بر گسترش آنها در کشور و منطقه تاکید کرد.
وی سپس به فعالیتهای خودجوش سهگانه آغاز شده برای کاندیداتوریش شامل یاری، پویش دعوت از خاتمی و ستاد88 اشاره کرد و گفت: «اینکه من مخالفتی با راهاندازی این گروهها و ستادها نکردهام نه از این باب که میخواهم بیایم که از این باب است که معتقدم این فعالیتهای خودجوش نشاندهنده این است که چهره غالب ایران آن نیست که الان نشانه داده میشود و در واقع این فعالیتها موجب دامن زدن به فضای چندصدایی و مطرح شدن حرفهای مردم در خصوص عملکردهاست».
وی تاکید کرد: «نکند این جریان ایجاد شده مقطعی باشد و وابسته به تصمیم یک فرد و فردای انتخابات هرکس روی کار میآید کاملا فروکش کند، نکند که این فعالیتها همچون حبابی باشد که روز به روز بزرگتر میشود و ناگهان میترکد و دیگر هیچ».
خاتمی بر ماندن مردم در صحنه از فردای انتخابات نیز به عنوان یکی از دغدغههای خود به شدت تاکید کرد.
وی همچنین بر برنامه داشتن در صورت آمدن تاکید و فعالیتهای سه ساله اخیر بنیادباران را شاهدی بر مدعای خود عنوان و تاکید کرد: «اصلاحطلبان و دولت اصلاحات باید «نقشه راه» داشته باشند. برنامه چهارم توسعه و سندچشمانداز بیست ساله بخش عمدهای از این نقشه راه هستند که مسیر درست حرکت را نشان داده و ترسیم میکنند، هرچند که این مسیر در این چند ساله باز در حال به فراموشی سپرده شدن است».
خاتمی از تغییرات اساسی در بنیاد باران و توسعه تشکیلات آن به منظور تجمیع ظرفیتهای بالقوه کارشناسی در کشور و نیز ارتباط مناسب با مردم خبر داد و یادآور شد: «برای قند و چای باران هم با مشکل روبهرو هستیم؛ چراکه هر پولی را قبول نمیکنیم».
رییسجمهور سابق کشورمان با اشاره به دستاوردهای اقتصادی دولت گذشته به وضعیت فعلی اقتصادی نیز اشاره کرد و نوع تبلیغات رسانههای فراگیر و ملی در دوران گذشته را نسبت به فعالیتی که در حال حاضر دارند، قابل نقد دانست.
وی با طرح این پرسش که «ایران به کجا میرود»؟ به طرح مسائلی در این خصوص پرداخت و بر تلاش برای ایران در راس فعالیتها تاکید کرد.
وی همچنین با اشاره به وضعیت فرهنگی و اخلاقی جامعه بر ضرورت تحلیل و اطلاعرسانی صحیح از سوی رسانهها تاکید کرد.
خاتمی بار دیگر بر " نقش تک تک مردم در سرنوشت کشور و نیز ارتباط موثر اصلاحطلبان با مردم علیرغم محدودیتهای رسانهای" تاکید و بر تهیه«اصول اصلاحطلبی» اصرار کرد و گفت: «تاثیرات عمیق این اصول را به زودی بر معادلات سیاسی و اقتصادی و فرهنگی حال و آینده ایران شاهد خواهیم بود».
وی در پاسخ به دعوت این جمع برای کاندیداتوری گفت: «تصمیمگیری برایم بسیار مشکل شده است».
وی درباره دوقطبی شدن فضای انتخابات با اشاره به تصمیم عقلای اصولگرا در انتخاب گزینهشان، گفت: «اگر این دو قطبی هم ایجاد شود با دو قطبی 76 تفاوتهایی عمیق و اساسی خواهد داشت».
رییسجمهور سابق کشورمان با مهم ارزیابی کردن نتایج پارهای از نظرسنجیها، مهمترین دغدغه را " برگزاری انتخابات سالم و آزاد" ذکر کرد و گفت: «با برگزاری انتخابات سالم و آزاد، اگر تصمیم به کاندیداتوری بگیرم نگرانی از بابت نتیجه ندارم و خواست مردم مبنی بر آری یا خیر به من،هرچه باشد را با خیال آسوده میپذیرم».
وی بر تلاش اصلاحطلبان برای اقناع بخشی از مردم ـ که ممکن است مردد باشند ـ جهت حضور در انتخابات تاکید کرد و گفت: «نتیجه نهایی را هم همانها مشخص میکنند که اصلاح طلبان نباید از اقناع آنها غافل شوند».
عدهای ابتدا از اصلاحات و در مرحله بعد از دین، قانون اساسی و نظام عبور کردند
وی در بیان مقایسه از فضای تخریب در سال 76 نسبت به امروز گفت: «درست است که تخریبهای امروز کمتر از تخریبهای قبلی است، اما نباید از آن غافل شد؛ به طور مثال رسانههای مخالف در حالی تلاش میکنند اظهارات نادرست برخی از افراد در خصوص دین و نظام را به من و به اصلاحات منتسب کنند که اینها ابتدا از من و اصلاحات عبور کردند و در مرحله بعدی از دین و قانون اساسی و نظام».
خاتمی خاطرنشان کرد: «نوع جدیدی از گفتوگو بین حاکمان و مردم در دوره دولت اصلاحات در فضای مطبوعاتی، در فضای عمومی و هم حتی صدا و سیما و مجلس و.. ایجاد شد».