کد خبر: ۸۱۵۲۰۲
تاریخ انتشار : ۰۲ دی ۱۴۰۱ - ۰۹:۳۶
"استفاده مسکو از پهپاد‌های ایرانی علیه اوکراین، نفرت‌انگیز است"

ادعای آمریکا، اسرائیل و سنتکام علیه ایران؛ تهران در حال ارائه تسلیحات پیشرفته به روسیه است

نماینده آمریکا در سازمان ملل طی بیانیه‌ای اعلام کرد: «اقدام روسیه به‌عنوان یکی از اعضای دائمی شورای امنیت سازمان ملل، در به‌کارگیری تسلیحات ارسالی از ایران و کره‌شمالی در حمله علیه اوکراین، نفرت‌انگیز است». فرمانده جدید ستاد مرکزی فرماندهی ارتش آمریکا در خاورمیانه، ایران را عامل بی‌ثباتی در منطقه خواند.
ادعای آمریکا، اسرائیل و سنتکام علیه ایران؛ تهران در حال ارائه تسلیحات پیشرفته به روسیه است
آفتاب‌‌نیوز :

لیندا توماس گرینفیلد، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد، برخی ادعا‌ها در خصوص استفاده روسیه از پهپاد‌های ایرانی در جنگ اوکراین را تکرار کرده و آن را نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت دانست.

وی که در نشست شورای امنیت صحبت می‌کرد، افزود که روسیه به استفاده از پهپاد‌های ایرانی علیه غیرنظامیان در اوکراین ادامه می‌دهد.

این مقام آمریکایی در ادامه ادعا‌های خود، طی بیانیه‌ای اعلام کرد: «اقدام روسیه به‌عنوان یکی از اعضای دائمی شورای امنیت سازمان ملل، در به‌کارگیری تسلیحات ارسالی از ایران و کره‌شمالی در حمله علیه اوکراین، نفرت‌انگیز است».

وی همچنین از دبیرخانه سازمان ملل خواست با اعزام تیمی به اوکراین، درباره نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل توسط روسیه و ایران، به‌ویژه با توجه به «استفاده مجدد روسیه از پهپاد‌های ایرانی علیه زیرساخت‌های اوکراین در ماه دسامبر»، تحقیق کند.

سنتکام: پهپادهای ایران تهدیدی علیه امنیت منطقه به‌شمار می‌رود

به گزارش العربیه، «مایکل کوریلا» فرمانده ستاد مرکزی فرماندهی ارتش آمریکا نیز ایران را عامل بی‌ثباتی در منطقه خواند.

وی ایران را به تأمین مالی و پشتیبانی از تروریسم و نقض و به‌چالش کشیدن قوانین بین‌المللی متهم کرد.

این مقام آمریکایی مدعی شد که ایران همچنان به ارسال و استقرار تسلیحات برای گروه‌های شبه‌نظامی نیابتی خود در منطقه ادامه می‌دهد و پهپادهای آن تهدیدی علیه امنیت منطقه به‌شمار می‌رود؛ این کشور همچنین به اقدام‌های بی‌ثبات‌کننده در راستای تضعیف امنیت و تهدید آبراه‌های منطقه ادامه می‌دهد.

وی پیش از این نیز، با ادعای این‌که آمریکا اجازه نخواهد داد ایران به قدرت هسته‌ای بدل شود، گفت که نگرانی‌ها در مورد ایران، فراتر از توانمندی هسته‌ای این کشور است.

کوریلا افزود که واشنگتن، نگران برنامه موشکی بالستیک ایران و همچنین سیاست‌های منطقه‌ای این کشور است.

وی در ادامه مواضع خود گفت که مقابله با «تهدیدهای ایران»، مستلزم تلاش مجدانه واشنگتن و شرکای آن در سطح منطقه است.

کوریلا درباره امنیت دریایی در خاورمیانه با بیان اینکه این موضوع برای آمریکا بسیار حائز اهمیت است، خاطرنشان کرد: «آبراه‌هایی مانند کانال سوئز، باب‌المندب و تنگه هرمز از مسیرهای اصلی ترانزیتی انرژی و تجارت جهانی قلمداد می‌شوند».

وی افزود که مناسبات آمریکا در منطقه، فراتر از ابعاد نظامی است و خاطرنشان کرد که «آمریکا و عربستان سعودی، پیشینه تبادل فنی و آموزشی دارند که به نفع هر دو کشور بوده و روابط امنیتی بلند مدت فیمابین، از اهمیت بسزایی برخوردار است».

ایران در صدد گسترش برنامه خود برای ارائه تسلیحات پیشرفته به روسیه است

«دیوید بارنئا» رئیس موساد نیز با تکرار برخی فضاسازی‌ها درباره ارائه پهپادهای ایرانی به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین، اعلام کرد که رژیم صهیونیستی اطلاعاتی در اختیار دارد که حاکی از تلاش تهران برای گسترش ارائه این تسلیحات به مسکو است.

وی مدعی شد که بر اساس اطلاعاتی که رژیم صهیونیستی در اختیار دارد، ایران مخفیانه در حال برنامه‌ریزی برای «توسعه و گسترش» محموله‌های تسلیحات پیشرفته ارسالی خود به روسیه برای جنگ در اوکراین است.

به نوشته پایگاه «آکسیوس»، این نخستین اظهارنظر علنی یک مقام صهیونیست درباره حمایت نظامی ایران از روسیه در جنگ اوکراین است.

در ادامه به نقل از رئیس موساد آمده است که اسرائیل به هم‌پیمانان خود اطلاعاتی درباره «تحویل پهپادهای ایرانی به روسیه» ارائه کرده است.

چند روز پیش نیز روزنامه «هاآرتص» به نقل از منابعی در ناتو نوشته بود که رژیم صهیونیستی طی هفته‌های اخیر کمک‌های اطلاعاتی خود به اوکراین را از طریق این سازمان افزایش داده و از جمله این کمک‌ها، داده‌هایی درباره پهپادهای ایرانی است که ادعا می‌شود در جریان حمله روسیه به اهداف غیرنظامی در اوکراین استفاده می‌شود.

در ادامه آمده است که اسرائیل اطلاعاتی همراه با جزئیات را درباره پهپادهای ایرانی به ویژه شاهد- ۱۳۶ توسط نماینده این رژیم در اتحادیه اروپا و ناتو به معاون دبیرکل این سازمان ارائه کرده است.

هاآرتص همچنین نوشت که سرویس‌های اطلاعاتی و نیروهای نظامی اسرائیل، طی سال‌های گذشته پایگاهی از داده‌ها درباره پهپادهای ساخت ایران ایجاد کرده‌اند و در صورت دستیابی بروکسل به این داده‌ها، اوکراین، کشورهای ناتو و برخی کشورهای دیگر مانند امارات، عربستان، ژاپن و استرالیا از آن سود خواهند برد.

این ادعاها در حالی مطرح می‌شود که ایران همواره ارائه پهپاد به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین را تکذیب کرده است. امیرعبدالهیان، وزیر امور خارجه ایران بعد از اینکه بارها این ادعاها را تکذیب کرده بود، در اظهاراتی گفته بود که ایران تنها تعدادی معدود پهپاد قبل از شروع حمله روسیه به اوکراین به مسکو ارسال کرده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین