کد خبر: ۸۱۶
تاریخ انتشار : ۰۴ بهمن ۱۳۸۳ - ۱۶:۱۸

نگران از آنچه هراسان بود

آفتاب‌‌نیوز :  شايد اگر كمي دقيق تر نگاه كنيم پي ببريم كه چرا سران شوراي هماهنگي نيروهاي انقلاب نگران حضور هاشمي رفسنجاني در انتخابات هستند. علي اكبر ولايتي، علي لاريجاني، محمدرضا عارف، غلامعلي حداد عادل، محسن رضايي، مهدي كروبي و حسن روحاني از جمله كانديداي آشكار و پنهاني هستند كه هر كدام ديدارهايي با هاشمي رفسنجاني داشته اند و درباره انتخابات با او به گفت و گو نشسته اند. عده اي پس از ديدارهاي خود با هاشمي تأكيد كرده اند كه اگر بيايد آنها نمي آيند و عده اي ديگر گفته اند كه حاضر به كناره گيري نيستند. از همين زاويه است كه شوراي هماهنگي نيروهاي انقلاب نگران است. نگران آنچه كه از آن هراس داشت. پس بي دليل نيست دو روز بعد از جلسه غيرعلني سران اين شورا، شواهدي دال بر تغيير سياست در آن مشاهده مي‌شود. روزنامه رسالت امروز (10/11/83) در يادداشتي بر «ضرورت تحول در مناسبات دروني» اصولگرايان تأكيد كرد و خواهان آن شد «شوراي هماهنگي نيروهاي انقلاب بايد دايره اش گسترش يابد.»

در همين چارچوب بود كه خبرگزاري مهر نيز از «يك منبع آگاه» در شوراي هماهنگي نقل كرد: «قاليباف از نظر اصولگرايان جزو مديران توانمند كشور است و به عنوان يك گزينه پذيرفته شده تا مورد بررسي قرار گيرد.»

محمدباقر قاليباف فرمانده باتدبير نيروي انتظامي است كه توانست با همراهي سردار طلايي، معاون خود تغييرات شگرفي را در اين نيرو پديد آورد. به همين دليل است كه آبادگراني ها خواهان او هستند و او را چونان محمود احمدي نژاد شهردار تهران از دسته مديران نسل دوم پرتوان مي بينند.

«قاليباف از همان ابتدا در ليست جمعيت ايثارگران قرار داشت و مشاهده كرديم كه ايشان از جايگاه خوبي برخوردار است.» اين اظهارات مجتبي شاكري عضو شوراي مركزي جمعيت ايثارگران است. جمعيتي كه بيشترين نماينده را در مجلس هفتم و شوراي شهر تهران دارد. در عين حال كه شهردار تهران نيز از اعضاي آن حزب است.

با اين حال نمي توان چندان اميد به اين نوع گزينه ها داشت. چرا كه به رغم پررنگ شدن نام «قاليباف»، در سوي ديگر ميدان نيز نام هايي همچون حسن روحاني دبير شوراي عالي امنيت و محمدرضا عارف معاون اول رئيس جمهوري مطرح شدند. آنان نيز از جمله گزينه هاي انتخابات نهم هستند كه بنابر اخبار منتشر شده اخيرا اين دو به صورت مجزا ديدارهايي با هاشمي رفسنجاني داشته و نظر او را درباره كانديداتوري‌ خود جويا شده اند و البته تأكيد نيز كرده اند كه در صورت حضور او پا به عرصه انتخابات نخواهند گذاشت.

اما كابوس هاشمي، اصولگرايان را رها نمي كند. آنان هر راهي را در پيش مي گيرند، به در بسته اي مي رسند. اين وضعيت چونان است كه حتي روزنامه جمهوري اسلامي نيز امروز در خبري از شيوه «ذم شبيه به مدح» كه اصولگرايان درخصوص هاشمي در پيش گرفته اند، انتقاد كرد و نوشت: «هفته گذشته جمعي از فعالان سياسي جناح راست در محفلي مطبوعاتي خود پس از بررسي نتايج منفي برخوردهاي حذفي با آقاي هاشمي رفسنجاني به اين نتيجه رسيدند كه بايد در صحبت ها و نوشته ها از ايشان با لحن محترمانه و تمجيدآميز ياد كنند ولي در نهايت به صورت دوستانه تأكيد كنند كه صلاح نيست ايشان رئيس جمهور شوند و بهتر است در جايگاه پدرانه شان باشند و رئيس جمهور بعدي را ارشاد نمايند. به اين دستورالعمل طي روزهاي گذشته، عمل شده و حتي در تعدادي از روزنامه هاي وابسته به اين جناح نيز مقالاتي با همين لحن به چاپ رسيده است.»

به همين خاطر است كه مي بينيم راهبرد اصولگرايان به هاشمي در كلام آنها عينيت مي يابد يكي از آنها پيشنهاد مي دهد كه «به نظر ما حضور ايشان براي گرم كردن فضاي انتخاباتي مفيد است. ايشان بايد در آخرين لحظات كنار رفته و كار را به نسل دوم واگذار كنند. هاشمي فرد بدي نيست و در دوره خود هر مقدار كه مي توانست جامعه را به پيش برد و اين كار را كرد و حالا به نظر نمي رسد كه ايشان برنامه و تيم كاري جديدي داشته باشد كه بخواهد با آنها وارد صحنه شود. جايگاه هاشمي رفسنجاني در مجمع تشخيص مصلحت فراتر از جايگاه رياست جمهوري است و حضور ايشان در اين جايگاه مفيدتر است.»

بدين ترتيب مي توان پي برد كه چرا شنبه شب برفي تهران، صداوسيما كه نزديك به طيف اصولگرايان است، تصاوير جديد از مجمع تشخيص مصلحت نظام پخش كرد تصاويري كه حكايت داشت تمام كانديداها زير چتر هاشمي هستند و در جلسه اي شركت دارند كه رئيس آن هاشمي رفسنجاني است، جايگاهي بس فراتر از رئيس جمهور. پس بهتر است او اين جايگاه را حفظ كند و به فكر جايگاه ديگري نباشد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین