آفتابنیوز : آفتاب: نماینده مقام معظم رهبری در شورای امنیت ملی با تاکید بر جایگاه «بسیج قهرمان» و طمعورزی برخی افراد به این نهاد مقدس تصریح کرد: «بسیج بزرگ و قهرمان ما متعلق به همه ملت است و هیچ کس حق ندارد به بسیج چشم طمع داشته باشد».
به گزارش سرویس سیاسی آفتاب به نقل از روابط عمومی مرکز تحقیقات استراتژیک؛ حجتالاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی طی سخنانی در جمع انبوه ارادتمندان و عزاداران جوادالائمه (ع) که شامگاه جمعه در مسجد شهدای گلشن گرگان برگزار شد، با اشاره به تاریخ 250 ساله و پرفراز و نشیب میان رحلت رسول اکرم (ص) تا غیبت امام عصر (عج) گفت: «با آن که دشمنان ائمه و حکام جور زمان در طول این دوره از شیوههای مختلفی استفاده کردند و شرایط عصر و زمان، نوع دشمن، قدرت دشمن و نهایتاً قدرت جهان اسلام متفاوت بوده است، اما ائمه اطهار با استفاده از دانش بیکران خود و اتصال به جهان غیب توانستند از تمام این فرصتها به خوبی بهرهبرداری کنند و به عبارتی تهدید را همواره به فرصت مبدل سازند».
روحانی با تاکید بر این که بخش بزرگی از افتخار نشر و ترویج اسلام در این دوره نصیب ایرانیان شده است، یادآور شد: «مردم ایران با پشتکار، استعداد و فهم خود در این دوره فرهنگ اسلام را تبلور بخشیدند و بهترین خدمات را به اسلام ارایه کردند. دین اسلام توسط یک تاجر ایرانی به چین برده شد و بهترین ترجمهها از نصوص اسلامی، بهترین تفاسیر، دقیقترین کتب فلسفه و عرفان و علم رجال، بهترین کتابهای گرامر ادبیات عرب و عمیقترین کتابهای علمی توسط ایرانیان نوشته شد. حتی ترویج زبان عربی نیز به دست ایرانیان صورت گرفت».
نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان با اشاره به این که «حربه ائمه اطهار در ترویج دین اسلام نه شمشیر و اسلحه که علم و اخلاق و ایمان بود» گفت: «میخواهم در شب شهادت امام جواد (ع) بگویم که برادران و خواهران، اگر پیرو خاندان رسالت هستیم اکنون و در دنیای امروز نیز بایستی حربه پیشرفت ما علم و دانش و اخلاق باشد. ما شیعه و محب امام جواد، امیر المؤمنین، امام صادق و امام باقر العلوم (ع) هستیم و باید از راه و منش آنها تبعیت کنیم».
روحانی با طرح این پرسش که «راه حل مشکلات امروز ما چیست؟» ادامه داد: «البته باید دعا کنیم و متوسل به حق باشیم اما وظیفه داریم که در کنار دعا و توسل، دانشمند و عالم شویم. دعا و توسل به تنهایی مشکلات امروز ما را حل نمیکند بلکه باید کشور را با علم و دانش اداره کنیم. چگونه میشود که به تعبیر ما یک کافر از هر هکتار زمین زراعی 20 تن محصول برداشت میکند اما ما فقط یک تن برداشت میکنیم؟»
وی افزود: «ما نیازمند یک حرکت علمی در کشور هستیم. باید کشور خود را بازسازی کنیم . این فقط با علم و دانش و فناوری ممکن است».
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر این که دنیای امروز دنیای بخیلی است، گفت: «مسلمانان آن زمان که دانش و علم را در اختیار داشتند، بخلورزی نکردند. دنیای اسلام، دنیای علم و دانش بود و اروپا با علم و دانش مسلمانان پیشرفت کرد. دنیای اسلام هیچگاه در انتقال علم خود به جهان غرب بخیل نبود و زکات علم را در نشر و گسترش آن میدانست. اساساً این دنیای اسلام بود که بهداشت و علم را به جهان آموخت همچنان که هنوز کتابهای بوعلیسینا در دنیای مدرن امروز مورد استفاده قرار میگیرد. اما دنیای غرب برای انتقال علم خود به مسلمانان بخلورزی میکند».
روحانی با اشاره به فناوری صلحآمیز هستهای ایران و رفتارهای بخیلانه غرب گفت: «20 سال پیش رسماً از اروپا خواستیم که تکنولوژی غنیسازی را به ایران انتقال دهد اما بخلورزی کرد. سپس سراغ روسها رفتیم اما آنها هم پس از بحث و گفتگوهای فراوان نهایتاً بخلورزی کردند و از انتقال این دانش به ایران خودداری ورزیدند. بعد از آن سراغ چین رفتیم اما آنها هم در آخرین لحظه و در پای قرارداد به دلیل فشارهای آمریکا خودداری کردند. تمام این مذاکرات و درخواستها به صورت رسمی و آشکار صورت گرفت حال آن که جهان غرب اکنون به دروغ ما را به «مخفیکاری» متهم میکند».
مسئول اسبق پرونده هستهای ایران ادامه داد: «پس از آن که تمام کشورهای دنیا بخلورزی کردند، تصمیم گرفتیم که خودمان به صورت بومی به دانش هستهای دست پیدا کنیم. البته کار بسیار دشوار و پیچیدهای بود و بسیاری از کارشناسان در آن زمان میگفتند که شدنی نیست. اگر تصمیم آیتالله هاشمی رفسنجانی و پشتکار ایشان و البته تشویقها و حمایتهای مهم رهبر معظم انقلاب نبود، هیچگاه موفق نمیشدیم. سالها در دولتهای آقایان خاتمی و هاشمی تلاش کردیم تا این که بالاخره در سال 1380 خودمان با دست خودمان به تکنولوژی غنیسازی دست پیدا کردیم».
روحانی افزود: «یک سال بعد یعنی در سال 1381، کشورهایی که آن زمان در انتقال دانش هستهای به ایران بخلورزی کرده بودند متوجه شدند که ما به دست خودمان توانستهایم به این دانش مسلط شویم. از آن زمان جنجالها آغاز شد و هر روز برای ما یک مشکل ایجاد کردند که البته هنوز هم ادامه دارد. این در حالی است که ما در صدد دستیابی به تکنولوژی و دانش قانونی و مشروعی بودیم که حدود 40 کشور دیگر نیز از آن برخوردار هستند».
نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان در بخش دیگری از اظهارات خود تاکید کرد: «مگر میشود جامعه و اقتصاد پیچیده امروز را بدون علم و مشورت مدیریت کرد؟ مگر میشود کشاورزی و صنعت را آن هم در جهان پیچیده امروز بدون علم و دانش مدیریت کرد؟ با شعر و شعار هیچ کس به جایی نمیرسد».
روحانی با اشاره به این که البته در بعضی مواقع، شعار مانند نمک طعام است گفت: «شعار به خودی خود عیبی ندارد و گاهی وقتها باید شعار داد. اما مساله این است که با شعار تنها نمیتوان به پیشرفت و توسعه رسید. جواد الائمه (ع) به ما شیعیان توصیه کرده است که علم و دانش و تجربه و دقت و برنامهریزی و مدیریت علمی و از همه مهمتر، اخلاق را در سرلوحه کارهای خود قرار دهیم».
وی با اشاره به روایتی از امام جواد (ع) که فرموده است در صورت تدبیر و برنامهریزی ندامت و پشیمانی نخواهد بود، گفت: «بدون تدبیر و برنامهریزی و با تصمیم فردی و خودمحوری نتیجهای جز مشکلات جدید و خطاهای جدیدتر نخواهد بود».
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اهمیت سرمایه اجتماعی در نظامهای توسعه امروز، گفت: «جامعه تنها با علم پیشرفت نمیکند. اخلاق و تعهد در مرتبهای بالاتر از علم قرار دارند. امروزه میگویند که سرمایه انسانی از سرمایه ملی مهمتر است و سرمایه اجتماعی از سرمایه انسانی اهمیت بیشتری دارد. ما نیازمند سرمایه اجتماعی هستیم. نباید به هم دروغ بگوییم، باید به هم اعتماد داشته باشیم. جامعه بدون سرمایه اجتماعی به جلو حرکت نخواهد کرد».
روحانی در همین زمینه ادامه داد: «اخلاق و تعهد یکی از اصلیترین درسهای خاندان رسالت است. مگرمیشود با بداخلاقی، تهمت، دروغ پیشرفت کرد؟»
عضو مجلس خبرگان با اشاره به تخریب برخی از سرمایههای انقلاب گفت: «مگر ما چند عالم زندان دیده داریم؟ مگر سرمایههای انقلاب مجموعاً چند نفر هستند؟ مگر مجموعاً چند نفر هستند که اوایل انقلاب در کنار امام (ره) بودهاند، در فراز و نشیب انقلاب امام را همراهی کردهاند و بار انقلاب را در این سالهای سخت بر دوش کشیدهاند؟ اگر صدها هزار هم بودند حق تخریب آنها را نداشتیم. حالا که چند ده نفر بیشتر نیستند آیا تخریب ستونهای انقلاب جز خوشحالی دشمن نتیجه دیگری هم خواهد داشت؟»
روحانی با تاکید بر جایگاه «بسیج قهرمان» و طمعورزی برخی افراد و گروهها به این نهاد مقدس تصریح کرد: «بسیج بزرگ و قهرمان ما متعلق به همه ملت است. بسیج متعلق به هیچ حزبی نیست. هیچ کس حق ندارد به بسیج چشم طمع داشته باشد. بسیج متعلق به تمام آحاد جامعه و تمام کسانی است که نظام، انقلاب، قانون اساسی و ولایت فقیه را قبول دارند. همه ما از پیرمرد و جوان و میانسال عضو بسیج هستیم. بسیج برای همه است و هیچ کس حق ندارد آن را به نفع خود یا گروه خود مصادره کند».
وی افزود: «تلاشهای برخی افراد برای مصادره بسیج مانند آن است که برخیها بگویند آیتالله مدرس یا بوعلیسینا یا امام خمینی یا رهبر معظم انقلاب متعلق به ماست!»
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک با یادآوری جانفشانیها، ایثارها و فداکاریهای بسیج در طول انقلاب مخصوصاً ایام جنگ تحمیلی و تاکید امام خمینی (ره) بر بسیج 20 میلیونی افزود: «باید از سرمایههای ملی پاسداری کنیم و مانع تخریب آنها شویم. سرمایههای معنوی ما مهمتر از سرمایههای مادی هستند. بسیج، سپاه، امام خمینی (ره) و رهبری انقلاب متعلق به همه هستند و هیچ کس حق ندارد این سرمایهها را متعلق به خود بداند».
روحانی در پایان تاکید کرد: «لجنپراکنی آسان است اما ما وظیفه داریم با اخلاق اسلامی با یکدیگر رفتار کنیم و کشور را با اخلاق اداره نمائیم. در این شرایط دشوار، وظیفه داریم که همه دست به دست هم بدهیم و بدانیم که پیشرفت بدون علم و اخلاق محال است».