کد خبر: ۸۲۰۴
تاریخ انتشار : ۰۷ مرداد ۱۳۸۴ - ۱۵:۴۵
صادق زيباكلام:

در مذاكرات هسته‌اي پيروزي وجود ندارد

آفتاب‌‌نیوز : صادق زيباكلام، استاد دانشگاه، در ارزيابي‌خود از پيشنهاد اروپا به ايران كه قرار است در اواخر ماه ژوئيه ارايه شود، با اشاره به انتخابات رياست جمهوري نهم و نتيجه‌ آن می گوید: اروپا و اساسا غرب از نتيجه‌ انتخابات اخير ايران خشنود نيستند و نسبت به آن واكنش‌هايي داشته‌اند. 

در عين حال قاعده دموكراسي و عرف بين‌الملل ايجاب مي‌كند، اروپا واقعيت ايران را بپذيرد، چرا كه رييس جمهوری جديد ايران منتخب مردم اين كشور است، همان گونه كه شايد ما به عنوان يك ايراني از انتخاب بوش و يا يك نخست‌وزير ‌راستي در انگليس خوشحال نشويم، اما به هر حال كاري نمي‌توان كرد، چون اين انتخاب مردم انگليس و آمريكاست.

وي معتقد است که رفتار اروپا تا حدودي در مساله‌ هسته‌اي ايران سخت‌تر شده است و مواضع اخيرشان انعطاف‌ناپذير است. اروپا در پي آن است كه اين پيام را به دولت جديد ايران برساند كه روي كار آمدن دولتي محافظه‌كار در ايران هيچ تفاوتي را در سياست هسته‌اي اروپا نسبت به ايران ايجاد نخواهد كرد.
 
وي با بيان اين كه تنها در شرايطي مي‌توان تعليق غني‌سازي اورانيوم را به طور موقت پذيرفت كه غرب و اروپا امتيازات مهمي را پيشنهاد دهند، گفت: غني‌سازي اورانيوم بخشي از چرخه‌ سوخت است، در بخش‌هاي ديگر هسته‌اي و زمينه‌هاي ديگر انرژي هسته‌اي، امكان گسترش فعاليت براي ايران وجود دارد.

زيباكلام می گوید که در روند مذاكرات هسته‌اي ميان دو طرف ايران و اروپا بحث شكست و پيروزي مطرح نيست، بلكه صحبت از امتيازاتي است كه مي‌دهيم و امتيازاتي كه مي‌گيريم، بنابراين يك مصالحه و معامله است.

وي گفت: البته شايد بتوان گفت در اين خصوص فقط بحث شكست مطرح است و اساسا پيروزي وجود ندارد و شكست يعني اين كه ما و اروپا در اين مذاكرات به نتيجه‌اي نرسيم و يا مجموعه امتيازات اروپا در برابر تعليق موقت غني سازي قابل توجه و پذيرش نباشد. وي افزود: دو طرف بايد براي رسيدن به نتيجه‌ مطلوب راه حلي ميانه را انتخاب كنند.

اين استاد دانشگاه در پايان اضهار می دارد: خواه ناخواه مساله‌ داشتن چرخه‌ سوخت بايد با جلب اعتماد غرب و اروپا باشد، لذا روندي طولاني مدت براي اين امر قابل پيش‌بيني است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین