۱۸ شخصیت و ۱۹ نهاد ایرانی در فهرست تحریمها قرار دارند. نام «سید حمید سجادی» وزیر ورزش نیز به دلیل آنچه فشار روی ورزشکاران ایران نامیده شده در تحریمها افزوده شده است.
به گزارش تارنمای اتحادیه اروپا، داراییهای افراد و نهادهای تحریم شده مسدود و شرکتها و شهروندان اتحادیه اروپا از مراوده مالی با آنان ممنوع شدند. به نوشته این تارنما، اشخاص حقیقی تحریم شده حق سفر به کشورهای عضو را نداشته و ورود یا گذر آنها به این کشورها ممنوع است.
اشخاص تحریم شده بر اساس تارنمای اتحادیه اروپا عبارتند از: سید حمید سجادی وزیر ورزش و جوانان، سید محمد صالح هاشمی گلپایگانی دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر، حسن عسگری فرماندار سنندج، حسین مدرس خیابانی استاندار سابق سیستان و بلوچستان، اسماعیل زارعی کوشا استاندار کردستان، محمداسماعیل کوثری نماینده مجلس شورای اسلامی، سید مصطفی آقامیرسلیم نماینده مجلس شورای اسلامی، محمدتقی نقدعلی نماینده مجلس شورای اسلامی، موسی غضنفرآبادی رئیس کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی، احمد نوروزی، معاون برون مرزی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و مدیر پرس تی وی، یوسف پورانواری از مدیران برون مرزی صدا و سیما، احمد خادم رئیس قرارگاه کربلای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، محمد نظر عظیمی فرمانده قرارگاه منطقه ای نجف اشرف، عباس نیلفروشان معاون عملیات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، مسلم معین مسئول قرارگاه فضای مجازی بسیج ، محمد کرمی استاندار سیستان و بلوچستان، علی اکبر جاویدان فرمانده نیروی انتظامی استان کرمانشاه و عباس آذرپندار رئیس شرکت رادیس ویرا تجارت.
همچنین راوین آکادمی، شرکت سامان گستر سحاب پرداز، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، ستاد امر به معروف و نهی از منکر، شرکت ایمن صنعت زمان فرا، نیروی ویژه پاد وحشت، شرکت رادیس ویرا تجارت، سپاه شهدا آذربایجان غربی، سپاه نبی اکرم کرمانشاه، سپاه قدس گیلان، سپاه کربلا مازندران، سپاه سیدالشهدا (ع) استان تهران، قرارگاه عملیاتی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در کربلا، قرارگاه عملیاتی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، قرارگاه عملیاتی نجف اشرف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سپاه حضرت ولیعصر (عج) خوزستان، سپاه حضرت ابوالفضل(ع) لرستان، سپاه بیت المقدس کردستان، سپاه سلمان سیستان و بلوچستان به فهرست سازمانهای تحریم شده اتحادیه اروپا اضافه شدهاند.
به این ترتیب فهرست تحریمهای اتحادیه اروپا علیه ایران به بهانه مسائل حقوق بشری، به ۱۷۳ شخصیت و ۳۱ نهاد افزایش یافت.
جمهوری اسلامی ایران پیشتر نسبت به تبعات رفتارهای غرب هشدار داده و تصریح کرده بود که این قبیل اقدامات بیپاسخ نخواهد ماند. ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان ساعاتی پیش در نشست خبری، به طرف اروپایی توصیه کرد که از فضای احساسی و چالشی در روند مناسبات با جمهوری اسلامی ایران خارج شود و رویکرد سازندهای را در پیش بگیرد.
وی اظهار داشت: اتحادیه اروپا به نقش و جایگاه منطقهای جمهوری اسلامی ایران به خوبی واقف است و میزان اثرگذاری جمهوری اسلامی در معادلات منطقهای را به خوبی درک میکند. متاسفانه در ماههای اخیر متعاقب تحولاتی که در ایران رخ داد، این اتحادیه و به طور مشخص آلمان سیاستهای غیر سازنده و مداخله جویانهای را در ارتباط با جمهوری اسلامی ایران در پیش گرفتند.
وی ادامه داد: دامن زدن به بیثباتی، تهییج اقدامات بی ثبات ساز و اغتشاشات، استفاده از ابزارهای مختلف رسانهای و سیاسی برای تلاش در ایجاد بی ثباتی و ناآرامی در جمهوری اسلامی رفتاری غیرسازنده است.
وی با بیان اینکه بیش از یک ماه است که ناآرامیها در ایران به پایان رسیده است، افزود: با این حال اتحادیه اروپا و چند کشور خاص با رفتارهای غیرمنطقی به دنبال دامن زدن به ایجاد بی ثباتی در ایران هستند و هزینههای سنگینی را در مناسبات دو جانبه تحمیل کرده اند.
کنعانی به کشورهای اروپایی توصیه کرد که رفتارهای غلط گذشته خود را اصلاح و بخصوص سیاست اشتباه خود در ماههای اخیر نسبت به ایران را بازبینی کنند، زیرا استفاده از ابزار فشار سیاسی برای امتیازگیری برای جمهوری اسلامی ایران غیر قابل قبول است و ایران در مقابل فشارهای سیاسی از حقوق مسلم خود در هیچ موضوع دیگری عدول نخواهد کرد.