آفتابنیوز : آفتاب: رییس مجلس خبرگان رهبری، بحران اقتصادی جهانی را از مهمترین مسائل روز خواند و گفت: «این مسئله حقیقتاً شرایط سختی را برای دنیا پیش میآورد و برای من روشن است که بیش از همه دودش در چشم کشورهای ضعیف و فقرا میرود؛ زیرا در چنین شرایطی قدرتمندان و ثروتمندان سعی میکنند گلیم خود را از آب در بیاورند و سر کشورها و مردم نیازمند، بیکلاه میماند».
به گزارش سرویس سیاسی آفتاب به نقل از ایسنا، آیتالله هاشمی رفسنجانی، در خطبههای دوم نماز عید سعید قربان، اظهار کرد: «ما هم گرچه با توجه به امکاناتمان تا حدودی نسبت به دیگران مصونیت داریم، اما همین حالا هم آثار این موضوع در کشور ما قابل مشاهده است و این شرایط به ما حکم میکند که همه مسوولان، شخصیتها و صاحبنظران در مجلس و دولت هماهنگی و مشورت کنند».
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: «در مجمع تشخیص مصلحت نظام به عنوان ناظر سعی میکنیم از این ظرفیتی که تفسیر جدید از اصل 44 به وجود آورده و راه را برای حضور بخش خصوصی به وسعت در میدان اقتصادی، عمران و آبادی باز کرده استفاده کنیم که همه شرایطش آماده است و مجلس هم قانون اجرای آن را تصویب و به دولت ابلاغ کرده است. با ظرفیتهایی که وجود دارد ما میتوانیم برای ایران در درجه اول و برای جاهایی که فکر میکنیم احتیاج به کمک دارند و میتوانیم به آنها کمک کنیم در درجه بعد کاری کنیم و این کار حتما نیاز به وحدت، همدلی و همراهی و مشورت دارد».
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، تصریح کرد: «با عجله و اقدامات نسنجیده و شتابزده نمیشود به آسانی از این چیزی که کلهگندههای کشورهای بزرگ را به ستوه آورده، گذشت. ولی بحمدالله با اتکاء به اسلام، مردم و امکانات کشورمان این امید هست که بتوانیم خیلی خوب از این بحرانی که جهان را گرفته عبور کنیم و انشاءالله هم اینطور خواهد شد».
هاشمی رفسنجانی با اشاره به مسئله محاصره غزه نیز گفت:«در غزه حدود یک میلیون و نیم جمعیت زندگی میکنند. آنجا فضای بسیار تنگی است و در شرایط عادی همه چیز در حد یک زندگی با ریاضت است. اگر محاصره به این اضافه شود آب، برق، سوخت، راه تجارت، دارو و امکانات را بر آنها ببندند که همهی اینها را اسرائیل به اضافهی بمبارانها و گلولهبارانها - که معمولا هفتهای چند بار تکرار میشود - مرتکب میشود، روزهای سختی را بر مردم غزه رقم میزند».
رییس مجلس خبرگان رهبری، خاطر نشان کرد: «وقتی انسان یک لحظه فکر میکند میبیند یک عده محصورند، مرزهایشان بسته است، نه میتوانند بیرون بروند و نه میتوانند به داخل چیزی بیاورند، به دریا راه دارند اما نمیتوانند از آن استفاده کنند، فرودگاه دارند اما نمیتوانند بهرهای از آن ببرند، حتی مصر و اردن مرزشان را بر اینها بستهاند. مظلومترین منطقه و مظلومترین مردم دنیا آنجا زندگی میکنند».
وی تاکید کرد: «چقدر وجدان دنیا کور شده و چقدر قدرتمندان حامی اسرائیل بیوجدانند که این منظرههای واقعا تاسفبار و مصیبتبار را میبینند، بیمارستانهای تاریک، بچههایی که روی تخت بیمارستان خوابیدهاند و داروها به آنها نمیرسد و برق هم قطع میشود آنجا خیلی مصیبت جدی است. این نشان بزرگی است از بیوجدانی قدرتهای بشری و مخصوصا کشورهای اسلامی که اگر بخواهند ذرهای از احکام اخوت اسلامی را مراعات کنند نمیتوانند اینطور در برابر مصیبتهای مردم غزه تحمل کنند».
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، ادامه داد:«نمیدانم مصریها که این سوابق طولانی را در تمدن و اسلام دارند، چطور تحمل میکنند که مرز خود را بر این مردم ببندند و حتی تونلهایی که زیر زمین حفر میکنند برای اینکه گاهی عبور کنند آنها را منفجر میکنند. واقعا وجدان بشر بسیار بد نشان داده میشود و حقیقتا برای مسلمانها عار و ننگ است».
هاشمی رفسنجانی خاطر نشان کرد: «البته این مصیبتها بالاخره در دل مسلمانها جمع میشود و روزی این دلها منفجر میشود و ظالمها به خصوص اسرائیلیها در این آتش انفجار خواهند سوخت. ننگی هم برای برخی از کشورهای اسلامی خواهد ماند و آنها باید یک روزی در مقابل خداوند و پیش از آن در مقابل مردم آگاه مسلمان جواب پس بدهند».
رییس مجلس خبرگان رهبری در ادامه سخنان خود با اشاره به ناامنیها در پاکستان، افغانستان، کشمیر و هند، یادآور شد: «این منطقه درحال تبدیل شدن به محیط خطرناکی است و مثل اینکه کنترل آن از دست دولتها بیرون میرود. اشغالگرانی هم که آنجا آمدهاند کاری جز تشدید این ناامنیها ندارند. آنها خود عامل ناامنی هستند. میگویند که برای امن کردن منطقه آمدهاند اما خود تروریستپرور شدهاند. از روزی که آنها آمدهاند قدرت تروریستها بالا رفته و بیشتر شده و شرایط هم ناامنتر شده است. دائما جنگ، درگیری و برخورد اتفاق میافتد».
وی ادامه داد: «علاوه بر اینکه شرق ما ناامن است از لحاظ انسانی، بشری، اسلامی و منطقهای هم برای ما مایهی نگرانی است. کار زیادی هم از ما ساخته نیست البته آن مقداری که بتوانیم مساعدت میکنیم ولی بالاخره اینها در اوضاع نادرستی که معلول حضور استکباری در منطقه است ریشه دارد. سالها شوروی منطقه را ناامن کرده بود. آنها رفتند، خودشان هم متلاشی شدند، جای آنها ناتو آمده و همان صحنه تکرار میشود که امیدواریم با آگاهی مردم مسلئه حل شود».
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با اشاره به مسئله هستهای کشورمان نیز، گفت: «رییس جمهور منتخب آمریکا در این دو – سه روز حرف زده و همان حرفهایی را که آقای بوش قبلا میگفت با ادبیات کمی متفاوت تکرار میکند. باز ایران را دنبال بمب هستهیی و حامی تروریسم عنوان میکند. تروریسمی هم که اینها میگویند حزبالله و حماس هستند. حزبالله نیروی مقاومت لبنان است و کشورشان را از شر اشغال اسرائیل نجات داده است. حماس هم نمایندهی مظلومترین مردم امروز دنیا است و اینگونه که گفتم در غزه زندگی میکند و دفاع میکند».
هاشمی رفسنجانی تصریح کرد: «آیا اینها تروریست هستند یا تروریست کسانی هستند که از آن طرف دریاها میآیند و مردم را به این روز سیاه میاندازند؟ اسرائیلی که اصلا با ترور خلق شد، به وجود آمد و هنوز هم با اینکه ظاهرا یک دولت است، باز با ترور و کارهایی از این قبیل میخواهد خود را حفاظت کند. آن وقت شخصی از آن طرف دریاها میگوید که ایران حامی تروریسم است و شرط میکند که شما تعلیق کند تا ما با شما حرف بزنیم».
رییس مجلس خبرگان رهبری، در ادامه گفت: «ببینید که چقدر این حرف بیمعناست. در این 30 سال هم همیشه شما میخواستید با ما حرف بزنید و ما نمیزدیم حالا شما شرط سنگین میگذارید و میگویید تعلیق کنید تا ما با شما حرف بزنیم؟! یادتان رفته زمانی که گروگانها در ایران بودند و نمایندههای شما میآمدند امام از قم فرمودند که برگردند و آنها برگشتند. یادتان رفته که آقای مک فارلین با تذکره ایرلندی اینجا آمد و مسوولان ما حاضر نشدند با او حرف بزنند و مدیران سطح دوم و سوم با وی حرف زدند».
وی همچنین گفت: «این ما هستیم که تقاضای حرف زدن با شما داریم که شما برای حرف زدن و نه حل مسئله شرط میگذارید؟! انصافا خوب نیست و من انتظار ندارم کسی که خود را از قاره آفریقا و نژاد سیاهپوست مظلوم در آمریکا میبیند حرفهایی را که امثال بوش باید بزنند را تکرار کند. من نصیحت میکنم ما نمیخواهیم با آمریکا دعوا و جنگ کنیم و با آن درگیر شویم. ما میخواهیم حق خودمان را در استفاده از علوم و فنون دنیا داشته باشیم و روی پای خود بایستیم».
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام خطاب به غرب، گفت: «از شما هم انتظاری نداریم. شما باز صحبت تشویق و تنبیه میکنید. ما نه تشویق شما را میخواهیم و نه تنبیهتان میتواند ما را از راه باز بدارد. بنابراین بهتر است راه عاقلانهای در پیش بگیرید. به حق ایران اعتراف کنید و مانع احقاق حق ایرانیها نشوید، بگذارید ایران به عنوان یک نمونهی کشور مستقل مسلمان بتواند روی پای خود بایستد و برای کشورهای دیگر الگوی استقلال و آزادی باشد».
هاشمی رفسنجانی، ادامه داد: «ما میدانیم که اصل مسئله این است که شما با تفکر انقلاب اسلامی ما که مخالف دخالت قدرتهای بیگانه در سرنوشت دولتها و ملتهای دیگر است، موافق نیستید. اصل مسئلهی شما این است. مسئلهی هستهیی، تروریسم و حقوق بشر بهانه و یک پوشش است. شما هر چه بیشتر به این منطقهی اسلامی و ایران فشار بیاورید این منطقه مشعشعتر میشود زیرا این منطقه خدایی است».
رییس مجلس خبرگان رهبری، تاکید کرد: «حقوق بشر این است که ما از تعرض به حقوق کشورهای ضعیف و افراد مظلوم متنفریم و از حقوق آنها دفاع میکنیم. ما قدرتی هم نداریم که درمیدان به نفع آنها بجنگیم اما زبان که داریم و فکرمان را مطرح میکنیم. این حرف ماست و این قابل این همه غوغا نیست».
وی همچنین با تسلیت شهادت امام محمدباقر(ع)، وی را ذخیره عظیمی خواند و افزود: «ایشان در اواخر دوران بنیامیه فرصتی پیدا کردند که بخشی از علومشان را به جامعه منتقل کنند و باقرالعلوم به این دلیل به ایشان گفته شده و حقیقتا امروز معارف اسلامی و اهل بیت ما تا حدود زیادی مرهون مجاهدات علمی امام باقر(ع) است».
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با اشاره به شهادت مسلم بن عقیل نیز، گفت:« مسلم بن عقیل پیشتاز شهدای عاشورا بود که به سفارت از طرف امام حسین (ع) برای آماده کردن کوفه جهت قدوم مبارک امام حسین (ع) به کوفه آمد و به خوبی وظیفهی سفارتش را انجام داد و همه چیز را آماده کرد اما توطئهی یزدیان و ابنزیاد نگذاشت که این ماموریت به نتیجهی کامل برسد و ایشان را به شهادت رساندند و آن مقام بزرگی که خداوند برای بهترین اولیای خودش در نظر گرفته پیشاپیش حادثهی عاشورا نصیب حضرت مسلم شد».
وی با تشکر از حضور نمازگزاران در دانشگاه تهران، افزود: «از شما مردم متشکریم که با این روحیههای دینی امروز مساجد همهی ایران را با حضور در نماز این عید معطر کردهاید و انشاءالله با قربانیهایتان سهمی از امکاناتتان را به نیازمندان منتقل خواهید کرد».
رییس مجلس خبرگان رهبری در خطبه اول نماز عید سعید قربان در دانشگاه تهران نیز گفت: «روز عید قربان روز بزرگی است و آرزوی ما این بود که همین لحظه در سراسر دنیای دنیا نماز عید قربان به صورت یکنواخت همراه و همزمان برگزار شود، اما متاسفانه هنوز از این وحدت و هماهنگی که سیاست اعیاد اسلامی است فاصله داریم».
به گزارش ایسنا، آیتالله هاشمی رفسنجانی اظهار کرد: «باید اظهار تاسف و تقصیر کنیم که نتوانستیم این کار بزرگ را سامان بدهیم. امیدواریم کسانی بیایند و این موهبت عظیم عید را که مظهر شکوه و جلال و عظمت حضور امت اسلامی است را آنطور که خدا خواسته به منصهی ظهور بگذارند».
وی افزود: «در عین حال با همین اختلافاتی که در زمان برگزاری عید قربان است آثار و عظمت این عید دنیا را تحتالشعاع خود قرار میدهد و دنیا توجهش به نقاط تجمع مسلمین کاملا جلب شده و فکر میکنم پیام اسلام را از این اجتماعات میگیرند».
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: «اهمیت اعیاد اسلامی در بعد عبادی و سیاسی آن است. سیاست را با عبادت توامان عرضه میکند. اسلام برای ادارهی کل جهان و بشریت و همهی زمانها تا قیامت آمده است و نمیشود که سیاست را به دیگران واگذار کرد و صرفا به عبادت اکتفا کرد. انشاءالله که به این مرحله از آگاهی در کل دنیای اسلام برسیم».
هاشمی رفسنجانی عید قربان و مراسم حج را از یادگارهای حضرت ابراهیم خواند و افزود:«گرچه اسلام این مراسم را تقویت کرده و آن را بهروز آورده است، اما اصل این حرکت از زمان حضرت ابراهیم است. البته قبل از حضرت ابراهیم هم از زمان حضرت آدم، خانه خدا بوده است و حضرت ابراهیم آن را تجدید بنا کرده است».
رییس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به وجود 100 آیه در قرآن در توصیف حضرت ابراهیم، تصریح کرد: «حضرت ابراهیم شخصیتی است که قدرت حاکم بر زمان آن روز از طریق منجمها و پیشگوییها از وجودش مطلع شده بودند. ابراهیم در سن 13 سالگی کار بزرگ خود را آغاز کرد. سه نقطه مهم در زندگی وی وجود دارد. یکی مبارزه با پتپرستی و برقرار کردن فرهنگ توحید، در جهان بود.حضرت ابراهیم موفق شد با برنامهای درست در جوانی شاید هم نوجوانی آن حادثهی عجیب را با شکستن بتها به وجود بیاورد که همهی منطقه را متوجه عمل خود کرد و بعد محکوم به سوختن در آتش شد اما خداوند آتش را بر او گلستان کرد. نقطهای که اکنون معروف است که حضرت ابراهیم به آتش افکنده شده در ترکیه است. درهای است که کمی درخت و آب دارد. میگویند از آنجا با منجنیق ایشان را در آتش انداخته بودند. البته اینها تاریخ روشنی ندارد اما تا حدودی حفظ شده است».
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطر نشان کرد: «کار دوم حضرت ابراهیم درگیری با استبداد و نمرود بود که بسیار سخت بود. اثبات اینکه نمرود یک بندهی ضعیف خداست کار سختی بود اما حضرت ابراهیم قدرت خدا را در مقابل نمرود بزرگ نشان داد و حقیقتا نمرود را شکست داد».
هاشمی رفسنجانی بنیانگذاری مجدد کعبه، مسجدالاحرام و حج را نقطهی بزرگ دیگری در زندگی ابراهیم خواند و گفت: «این مراسم باشکوه امروز نقطهی پرگار دایرههای متعدد اجتماعات امت اسلامی است که همه متوجه به قبله و نقطهای است که ابراهیم و اسماعیل آنجا را در تاریخ تعبیه کردهاند.»
رییس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به حرکت حضرت ابراهیم به همراه همسر و فرزندش از شام به سرزمینی که هیچ نشانهای از آبادی در آنجا نبود، اظهار کرد: «ابراهیم در چنان شرایطی همسر و فرزندش را در آنجا گذاشت و به محل ماموریت خود برای ترویج توحید بازگشت که این خود تفسیر و تحلیل خاص خود را میطلبد».
وی ادامه داد: «کم کم با جوشیدن چشمهی زمزم برای نجات اسماعیل این منطقه نقطهی مسکونی شد و ابراهیم که برای آخرین بار با ماموریت ویژه به مکه آمده بود حماسهی عظیمی را خلق کرد که درسهای ایثار، فداکاری، گذشت و تسلیم خدا بودن را برای بشر دارد. ایشان در این حماسه درس پایدار جاویدان تا قیامت را به ما داده و مکه هم از اینجا عظمت و معنا گرفته است».
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به خواب حضرت ابراهیم برای قربانی کردن فرزندش، گفت: «این ماموریت بسیار سختی بود که خداوند به او داده بود و بیش از ابراهیم هاجر به این فرزند وابسته بود؛ اما همهی امور به صورت مدبرانهای انجام شد. حضرت ابراهیم فرزندش را به نقطه موعود برد و آنچه دیده بود را به او گفت اما پاسخ حضرت اسماعیل بسیار معنادارتر است و به پدرش گفت که شما ماموریتت را انجام بده، من هم انشاءالله تسلیم میشوم.»
هاشمی رفسنجانی ادامه داد: «پدر و پسر تسلیم امر خدا شدند. این حالت عجیبی است که نشانی از تسلیم مطلق، عشق به خدا، عرفان بالا و آشنایی به حقیقت جهان، دنیا، آخرت و رسالت دارد. وقتی تا این نقطه رسیدند فریادی در فضای مکه پیچید و به او گفت که تو ماموریتت را خوب انجام دادی، کافی است. صدایی از جبرئیل با ندای الله اکبر فضا را پر کرد. حالا این عبارت با همین لفظ یا شکل دیگری بوده اما معنایش همین بوده است. بعد از آن هم اسماعیل این تکبیر را با عبارت لا اله الا الله همراه کرد. پس از آن هم ابراهیم الله اکبر و لله الحمد سر داد. این سه جملهی جبرئیل، اسماعیل و ابراهیم تابلوی توحید جهان تا قیامت است».
رییس مجلس خبرگان رهبری، خاطر نشان کرد: «توحید ابتدا با آدم، نوح و انبیاء گذشته آمده بود اما ابراهیم پایهگذار مجدد توحید شد و آن را کاربردی کرد تا آن را به صورت مراسم حج شاهد باشیم که همهی پلیدیها را از وجود انسان پاک میکند و شیطان را برای همیشه از انسان مایوس میکند. این کار بزرگ حضرت ابراهیم بود که ما با کمی تفاوت آن را در دستور دینی و سیاسی و عباداتمان داریم. امروز میلیونها انسان پروانهوار و عاشقوار دور خانهی خدا میگردند، سعی صفا و مروه به جا میآورند، به شیطان سنگ میزنند و زمزمهی عرفانی خود را در عرفات بلند میکنند».
وی گفت: «ما چقدر از این سفرهی عظیم و پر نعمت خداوند استفاده میکنیم؟ به هر حال اسلام زنده و رو به توسعه است و دشمنان اسلام میترسند و ابهت اسلام دل آنها را میلرزاند. این کنگرهی عظیم الهی با نقشهی خدا بر روی طراحی و اجرا میشود و همانجایی است که وقتی امام زمان بیاید از همان نقطهی پرگار دایرههای امت اسلامی را به خود دعوت میکند و همان جایی است که باید برای همیشه تا قیامت مرکز توحید و اشاعهی نور الهی باشد».
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان گفت:« وقت آن رسیده که از همین معارف حج، دنیا را به راهی که خدا آن را مورد توجه قرار میدهد دعوت کنیم. اعلان حج و دعوت مردم به آن بارگاه مقدس و پیشگاه خانه خدا برنامهی بسیار با ارزشی است که امیدواریم بتوانیم با آگاهی بیشتر در این وادی قدم بگذاریم».