آفتابنیوز : آفتاب: رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تاكيد بر اينكه بايد به هر طريقی ساختمانسازی انجام شود، خاطر نشان كرد: «در اين شرايط بايد ساختمانسازی را توسعه دهيم و اگر در مواردی بانک ملی كه طرف قرارداد ماست كوتاهی میكند ما بايد با بانکهای ديگر وارد قرارداد شويم».
به گزارش آفتاب به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، عبدالله جاسبی در دوازدهمين همايش سراسری معاونان، مديران كل و رؤسای ادارات امور فنی و عمرانی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی با بيان اينكه در ساختن واحدهای دانشگاهی بايد به تهيه فضای سبز و پارک مطالعه توجه شود، تصريح كرد: «در يكی دو سال گذشته يكی از مشكلات اساسی ما در زمينه ساخت و ساز بوده است، ولی توانستيم بدون توقف كار از اين بحران عبور كنيم».
رئيس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: «در حال حاضر با ركود ساختمانی در كل كشور روبرو هستيم بر اين اساس بايد قراردادهايی كه در اين مدت با پيمانكاران بسته شده بازنگری و تخفيفهايی گرفته شود، همچنين در اين زمان موقعيت بسيار خوبی برای ساختمان سازی است چون قيمتها كاهش يافته و اين بهتری زمانی است كه ما بتوانيم ساختمانسازی خود را توسعه دهيم».
رئيس دانشگاه آزاد اسلامی با بيان اينكه 60 درصد زمينهای دانشگاه سند مالكيت دارند، گفت: «معمولاً زمينهايی كه سند مالكيت ندارند توسط وزارت مسكن، جهاد كشاورزی يا شهرداری واگذار شدهاند كه بايد به هر حال پيگيری لازم در اين رابطه انجام شود».
جاسبی ادامه داد: «دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه عمرانی و فضای آموزشی و رفاهی پيشرفت مناسبی داشته است، اگر چه تا رسيدن به نقطه مطلوب فاصله داريم ولی پيشرفتها مناسب بوده و بايد همچنان تلاشمان را ادامه دهيم».
وی با بيان اينكه در حوزه فضای آموزشی و عمرانی چهار محور مهم زمين، ساختمان، نگهداری ساختمان و قوانينی و مقررات مطرح است، تصريح كرد: «تاكيد داريم كه واحدها هر چه سريعتر سند مالكيت زمينهايی كه برای دانشگاه در نظر گرفتهاند را دريافت كنند».
رئيس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «گاهی اوقات زمينها به صورت واگذاری و يا به شكلهای ديگر برای ساخت واحدهای دانشگاهی در نظر گرفته میشود و در درازمدت به دليل نداشتن سند مالكيت مشكلاتی برای دانشگاه ايجاد می كند، و دراين راستا ادعاهای جديدی مطرح میشود كه هزينهها و پولهای بيشتری طلب میكند، در صورتی كه اگر در همان زمان اين مساله پيگيری میشد مشكلات اين چنينی برای دانشگاه ايجاد نمیشد».
وی با تأكيد بر محصور كردن زمينهای مورد نظر برای ساخت واحدی در نظر گرفته شود، ولی آن را به موقع محصور نكند ممكن است در گوشهای از آن كشتی انجام شود و بعد ادعاهای مالكيت جديدی در اين زمينه مطرح شود كه گرفتاریها و دردسرهای بسياری برای دانشگاه ايجاد میكند، بنابراين زمينی كه در نظر گرفته میشود بايد در اولين فرصت محصور شود البته محصور كردن نهايی زمين بايد با طراحی خوب و زيبا انجام شود.
جاسبی در خصوص دريافت زمينهای وقفی، تأكيد كرد: «در اين مورد بايد شرايط وقف زمينها مشخص شود».
رئيس دانشگاه آزاد اسلامی با تأكيد بر اينكه در ابتدای هر ساختی بايد سايت دانشگاه طراحی و جايابی شود، تصريح كرد: «در غير اين صورت بدون داشتن طراحی كامل، انجام ساخت و ساز، كاری درست و منطقی نيست».
جاسبی از معاونت عمرانی دانشگاه خواستار تهيه جدول زمانبندی برای تعيين تكليف اسناد مالكيت زمينها شد و افزود: «بر اين اساس همه واحدها ملزم میشوند تا تكليف زمينهايی كه در اختيار گرفتهاند را در زمان معينی مشخص كنند».
وی خطاب به معاونان عمرانی واحدهای دانشگاهی گفت: «بايد متراژ زمين در هنگام دريافت زمين دقيق باشد. چرا كه گاهی اوقات افردی برای اينكه ارزش زمين خود را بيشتر كنند مقداری از زمين را تا حدود يک يا دو هكتار به دانشگاه هديه ميدهند بر اين اساس واحدها بايد به متراژ زمين توجه داشته باشند تا در درازمدت برای توسعه دانشگاه و برنامههای ديگر با مشكلاتی روبرو نشوند».
جاسبی در خصوص ساختمانسازی واحدهای دانشگاهی، اظهار داشت: «از آنجا كه شرايط دائما در حال تغيير است و در ساختمان سازی به مواردی چون زلزله و غيره در حال حاضر توجه ويژهای میشود بايد به آيين نامههای جديدی كه توسط سازمانهای ذيربط در اين زمينه تهيه میشود توجه كرد، چرا كه اگر به اين قوانين و مقررات توجه نشود واتفاقی رخ دهد ما مسئول آن خواهيم بود».
وی با تأكيد بر اينكه در ساختمان سازی بايد به استحكام ، زيبايی و تعداد طبقات ساختمان توجه شود؛ خاطر نشان كرد: «از همان ابتدا بايد تعداد طبقات ساختمانها كمتر از سه يا چهار طبقه نباشد، چرا كه زمينهايی كه در نظر گرفته میشود هر چند كه دارای مساحت زيادی باشند ولی ممكن است در درازمدت و در راستای برنامه توسعه دانشگاه با كمبود فضا روبرو شود».
رئيس دانشگاه آزاد اسلامی با بيان اينكه هر واحد دانشگاهی بايد دارای دانشكدههای مناسب، سلف سرويس، تربيت بدنی و مسجد باشد، اظهار داشت: «پس از تهيه اين موارد بايد به موضوعات جانبی ديگری برای رفاه دانشجويان توجه شود».
وی افزود: «اين مواردی كه در ساختمانها مورد توجه ماست حداقلهايی است كه هر ساختمان آموزشی بايد داشته باشد».
جاسبی با تأكيد بر اينكه بايد در ساخت ساختمان از مصالح خوب و مرغوب استفاده شود، خاطر نشان كرد:«در ساختمان سازی بايد به اسكلت ، تاسيسات و نمای ساختمان توجه ويژه شود».
وی به اهميت نگهداری ساختمان تاكيد كرد و افزود: «يكی از مواردی كه در جهان سوم به آن كمتر توجه میشود نگهداری از ساختمانهاست كه ما بايد به اين مورد توجه ويژهای كنيم».
رئيس دانشگاه آزاد اسلامی با بيان اينكه ما در زمينه نگهداری ساختمانها نسبت به كشورهای غربی عقبتر هستيم، تصريح كرد: «اگر پس از ساختن ساختمانی محكم از آن به خوبی نگهداری نشود، قاعدتا عمر آن كوتاه میشود بنابراين نگهداری از ساختمان برای ما بسيار مورد اهميت است و بايد در اين زمينه معاونت عمرانی آيين نامهای تهيه كند».
وی در ادامه خواستار تهيه آييننامه و ابلاغی در زمينه نگهداری ساختمان توسط معاونت عمرانی سازمان مركزی شد و گفت: «اين آيننامه بايد مبنای كنترل و نظارت های معاونت های عمرانی در واحدها قرار گيرد».
رئيس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به قوانين و مقررات موجود در ساخت و سازها تصريح كرد: «ما سعی كردهايم كه با حذف قوانين و مقررات دست و پاگير دست واحدها را بازتر كنيم تا كارها با سرعت بيشتری انجام شود ولی در نهايت از شما انتظار رعايت آنها را داريم».
جاسبی خطاب به معاونان عمرانی واحدهای دانشگاهی، اظهار داشت: «اگر در جايی احساس میكنيد ضوابط مشكلاتی برای شما ايجاد میكند حتما با دريافت مجوز اقدام كنيد، چرا كه در غير اين صورت ممكن است برای ما دردسرهايی ايجاد شود».
وی با بيان اينكه آييننامههای ساختمانی به طور مرتب در حال تغيير هستند، گفت: «بر اين اساس میتوان كارگاههای آموزشی در سطح مناطق را برای كارشناسان عمرانی برگزار كرد تا آنها با مشكلاتی روبرو نشوند».
رئيس دانشگاه آزاد اسلامی در خاتمه مسائل آموزشی، پژوهشی، سيستمهای ارتباطی و فضای آموزشی و رفاهی را محورهای توسعه دانشگاه آزاد عنوان كرد و افزود: «البته آبروی واحدهای دانشگاهی به توسعه فضای آموزشی و رفاهی آن است كه در اختيار شماست».