سرهنگ مرتضوی درباره وجود هکرهای مجازی، اظهار کرد: اتفاقاتی که اکنون در حال رخ دادن است ارسال لینک آلوده برای شهروندان و یا استفاده از شماره تلفن همراه و کد ملی برای استفاده و دسترسی به اپلیکیشنهای بانکی است که از این طریق قصد دارند کد دسترسی و یا رمز پویای شهروندان را بگیرند و با دسترسی به رمز پویای افراد تمامی اپلیکیشنهای بانکی و برداشت از حساب را تحت کنترل خود در آورند تا برداشت از حساب از دسترس خارج شود.
وی درباره پیشگیری از این اتفاقات، ادامه داد: شهروندان به هیچ عنوان کد دسترسیهای خود از طریق خواندن پشت تلفن و ارسال آن برای کسی را انجام ندهند. همچنین توجه داشته باشند که لینکهای آلوده کل دسترسیهای گوشی همراه را در بر میگیرد و افراد نباید روی این لینکها کلیک کنند.
رئیس پلیس فتای استان اصفهان، تصریح کرد: اکنون لینکهای آلوده برای افراد ارسال میشود که شهروندان به هیچ عنوان نباید روی این لینکها کلیک کنند. بهعنوان مثال پیامکهای «ابلاغ ثنای دادگستری» در شبکههای داخلی مثل ایتا و بله در حال ارسال است و ورود به این لینکها و نصب برنامه موجب میشود که هکر به کل پیامهای گوشی دسترسی پیدا و ارتباط برقرار کند.
مرتضوی درباره عکسالعمل افرادی که مورد هک قرار گرفتهاند، گفت: شخصی که گوشی آن هک شده، نخستین کاری که باید انجام دهد این است که دیتای گوشی خود را قطع کند و بدافزار را حذف کرده و با پلیس فتا هماهنگی لازم را انجام دهد. این هماهنگی را افراد میتوانند از طریق وبسایت فتا انجام دهند و یا با شماره تلفن ۰۹۶۳۰۸ تماس حاصل کنند.