کد خبر: ۸۲۷۶۲۵
تاریخ انتشار : ۱۱ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۸:۵۴

کره شمالی در آستانه تغییرات بزرگ

رهبر کره شمالی دستور داده روش‌ها و رویکرد‌های کشاورزی کشورش باید با تغییرات ریشه‌ای مواجه شوند.
کره شمالی در آستانه تغییرات بزرگ
آفتاب‌‌نیوز :

رهبر کره شمالی دستور داده روش‌ها و رویکردهای کشاورزی کشورش باید با تغییرات ریشه‌ای مواجه شوند.به نوشته این خبرگزاری؛ پس از هشدارهای کره جنوبی درباره وضعیت وخیم غذایی همسایه شمالی خود، رهبر کره شمالی از مقامات کشورش خواست اهداف جدیدی در زمینه افزایش تولید تعیین کرده و تلاش کنند تا به این اهداف دست یابند.

به گزارش خبرگزاری الجزیره؛ کیم جونگ اون رهبر کره شمالی در بحبوحه نگرانی‌های جهانی که بعد از انتشار گزارش‌هایی درباره کمبودهای غذایی در این کشور منزوی به وجود آمده؛ خواستار «تغییرات ریشه‌ای» در تولید محصولات کشاورزی کشورش شد.

خبرگزاری دولتی مرکزی کره روز سه شنبه گزارش داد که کیم در دومین روز از جلسه مهم حزب متبوع خود با تاکید بر اهمیت تحقق اهداف تولید غلات و تحول در تولید این محصولات، ایجاد تغییرات ریشه‌ای را گامی بلند برای ایجاد بنیان توسعه پایدار کشاورزی عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری دولتی کره؛ «رهبر کره شمالی عزم و اراده راسخ کمیته مرکزی حزب را برای ایجاد یک چرخش و تغییر انقلابی- بدون کمترین احتمال شکست- در تولیدات کشاورزی کشور ابراز کرد و گفت مادام که نظام رهبری قدرتمندی در کل حزب برقرار باشد و بین مردم نیز اتحاد قدرتمندی وجود داشته باشد، دستیابی به هیچ موفقیتی در این کشور غیرممکن نیست».

کیم که سومین نسل از خانواده‌ انقلابی حاکم بر کشور پررمز و راز کره شمالی به شمار می‌آید، این صحبت‌ها را کمتر از یک هفته پس از صحبت‌های بحث‌انگیز سخنگوی وزارت اتحاد کره جنوبی مطرح کرد- که گفته بود همسایه شمالی کره جنوبی با یک وضعیت وخیم غذایی مواجه است و وزارت اتحاد کره جنوبی گزارش‌های زیادی درباره افزایش مرگ‌های ناشی از گرسنگی در همسایه شمالی خود دریافت کرده است.

در یکی از گزارش‌هایی که در این زمینه منتشر شده؛ ماه گذشته اندیشکده آمریکایی 38 درجه شمالی ادعا کرده بود که چرخه برداشت محصولات کشاورزی و غذایی کره شمالی در سال کشاورزی 2020-21 تا حد زیادی در برآورده کردن حداقل نیازهای انسانی مردم این کشور ناموفق بوده و این کشور در حال حاضر در آستانه یک قحطی بزرگ قرار گرفته است.

در این گزارش آمده است: «شواهدی که تاکنون در این زمینه ارائه شده، تا حد زیادی حکایت از وخامت قابل توجه شرایط زندگی مردم کره شمالی کرده و بر وجود مستمر و مداوم یک وضعیت اضطراری پیچیده بشردوستانه- که در هسته اصلی خود می‌تواند به نوعی ناامنی غذایی منجر شود- تاکید می‌کنند».

در این گزارش هم‌چنین بر این موضوع تاکید شده که «راه‌حل بلندمدت برای حل و فصل مسأله ناامنی غذایی مزمن کره شمالی تا حدی در حل مسئله هسته‌ای این کشور نهفته است- که از بین رفتن این معضل به طور بالقوه باعث کاهش قابل توجه میزان و شدت تحریم‌های اقتصادی اعمال شده بر کره شمالی خواهد شد. اتخاذ مواضع کمتر نظامی‌گرایانه و بدخواهانه و تهاجمی و هم‌چنین از سرگیری تجارت با آمریکا و متحدانش نیز دیگر مسایلی هستند که می‌توانند وضعیت اقتصادی و غذایی کره شمالی را بهبود بخشند».

کره شمالی تقریباً در بخش زیادی از چند دهه گذشته از کمبود مواد غذایی رنج می‌برده- که از جمله شدیدترین بحران‌های غذایی این کشور می‌توان به قحطی ویرانگر کره شمالی در دهه 1990 اشاره کرد که تخمین زده می‌شود باعث کشته شدن بین 240000 تا 3.5 میلیون نفر در این کشور شده است. تحلیلگران اقتصادی بر این باورند که ریشه و دلیل اصلی کمبود مواد غذایی حال حاضر کره شمالی به ترکیبی از عواملی مانند برداشت ضعیف محصولات در فصل کشاورزی، رویدادهای شدید و آسیب‌رسان آب و هوایی و اقلیمی و البته مسایل تحت تاثیر شیوع جهانی همه‌گیری کووید-19- از قبیل قرنطینه عمومی و کاهش تجارت با چین- بازمی‌گردد.

روزنامه رسمی کره شمالی که «رودونگ سینمون» نام دارد، هفته گذشته خواستار خودکفایی و به گویشی بهتر اتکای اقتصادی بیشتر این کشور به خود شده بود و ضمن انتقاد از پذیرش کمک و حمایت خارجی آن را به «آب نبات مسموم امپریالیست‌ها» «آب نبات مسموم امپریالیست‌ها» تشبیه کرده بود.

منبع: شفقنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین