کد خبر: ۸۲۸۲۲۷
تاریخ انتشار : ۱۴ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۹:۴۰

آیا دخالت طرف‌های خارجی بحران خلاء در ریاست جمهوری لبنان را حل خواهد کرد؟

با توجه به عدم دستیابی فراکسیون‌های بانفوذ پارلمان لبنان به توافق پیرامون نامزد پست ریاست جمهوری این کشور، یک منبع سیاسی لبنانی از "اقدام مثبت" در سطح بین المللی و عربی برای دستیابی به راه حلی برای پرکردن این خلاء پرده برداشت.
آیا دخالت طرف‌های خارجی بحران خلاء در ریاست جمهوری لبنان را حل خواهد کرد؟
آفتاب‌‌نیوز :

پارلمان لبنان از اواسط ماه اکتبر ۲۰۲۲ تاکنون ۱۱ جلسه برای انتخاب رئیس جمهور جدید برای این کشور تشکیل داده اما هنوز به نتیجه نرسیده است و پس از پایان دوره ریاست جمهوری میشل عون در ۳۱ اکتبر همچنان این پست خالی است.

به گزارش سایت خبری الرأی، پس از اینکه نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان برای نخستین بار به صراحت حمایت خود را از نامزدی سلیمان فرنجیه، رئیس جریان المرده و نماینده سابق پارلمان برای تصدی پست ریاست جمهوری اعلام کرد، دو حزب شیعی یعنی جنبش أمل و حزب الله هم قویاً از نامزدی او حمایت کردند.

اما بر اساس گزارش‌های منتشر شده در لبنان، تلاش‌های اخیر برای دستیابی به اجماع بین جنبش آزاد ملی و حزب‌الله در مورد فرنجیه به نتیجه نرسیده است و این امر باعث می‌شود این نامزد ریاست‌جمهوری نتواند حد نصاب ۶۵ رای مورد نیاز برای تصدی این سمت را در دور دوم رای گیری در پارلمان به دست آورد.

از سوی دیگر، برخی گروه های مخالف (حامیان کاندیداتوری میشل معوض) همچنان با انتخاب نامزدی از تیم حزب الله مخالف هستند و تهدید کرده اند که اگر این تیم بتواند فرصتی برای نامزدی فرنجیه فراهم کند، در مسیر آن سنگ‌اندازی خواهند کرد.

محمد سعید الرز، کارشناس مسائل سیاسی لبنان در رابطه با بحران ریاست جمهوری این کشور و دخالت خارجی‌ها برای حل آن می‌گوید، پس از اینکه تمامی انواع گفتگوها در داخل لبنان و توافق میان اعضای نظام حاکم این کشور به دلیل تداخل منافع به بن بست رسید، موضوع انتخاب رئیس جمهوری جدید برای لبنان در صدر راه حل های خارجی قرار گرفته است.

وی افزود، پس از دیدار پنج جانبه میان مصر، عربستان، قطر، آمریکا و فرانسه که ششم فوریه در پاریس صورت گرفت، یک تلاش واقعی برای پیدا کردن راه حلی مناسب برای این بحران کلید خورد و سفیران پنج کشور مذکور از رهبران لبنان خواستند یک رئیس جمهوری جدید برای این کشور انتخاب کنند.

همزمان، روزنامه‌های داخلی به نقل از منابع دیپلماتیک در پاریس نوشتند که بیانیه روز پنجشنبه گروه بین المللی حمایت از لبنان، بیانگر حرکت مثبت دیگری در جهت دستیابی به راه حلی برای رفع خلاء در پست ریاست جمهوری است.

با رسیدن خلاء ریاست جمهوری لبنان به پنجمین ماه خود، گروه بین المللی حمایت از لبنان روز پنجشنبه نسبت به پیامدهای تداوم این خلاء ابراز نگرانی کرد.

این گروه در بیانیه‌ای از «رهبران سیاسی و نمایندگان پارلمان خواست تا با انتخاب رئیس‌جمهور جدید آن هم بدون تأخیر، مسئولیت‌های خود را بر عهده بگیرند، مطابق قانون اساسی کار کنند و به توافقنامه طائف احترام بگذارند».

گروه بین المللی حمایت از لبنان شامل سازمان ملل، دولت‌های چین، فرانسه، آلمان، ایتالیا، روسیه، انگلیس و ایالات متحده آمریکا به همراه اتحادیه اروپا و اتحادیه عرب است.

این کارشناس مسائل سیاسی در مورد اظهارات دو روز پیش رئیس پارلمان لبنان که گفته بود، انتخاب رئیس جمهوری نباید بیشتر از چند هفته طول بکشد، گفت، فرانسه در حال انجام مذاکرات غیرعلنی در مورد رئیس جمهور و نخست وزیر آینده لبنان است و در این باره تایید اولیه حزب الله و حزب امل را گرفته است.

وی افزود: «چیزی که بیشتر انتظار می‌رود این است که انتخاب رئیس‌جمهوری لبنان حساسیتی یا اختلاف نظری با جهان عرب ایجاد نمی‌کند، به‌ویژه که هیچ یک از طرف‌های لبنانی نمی‌تواند مسئولیت فروپاشی کامل نهادهای دولتی و تاسیسات عمومی را بر عهده بگیرد.»

الرز ادامه داد، وقتی که مقامات لبنان به توافق نمی‌رسند فضا برای مداخله جامعه عربی و بین المللی با هدف حل این بحران و جلوگیری از تشدید آن و آسیب رساندن به امنیت ملی کشورهای عربی فراهم می شود.

وی هشدار داد که ادامه خلاء ریاست جمهوری در لبنان منجر به فروپاشی کامل پایه‌های دولت در بحبوحه تشدید هرج و مرج در همه سطوح امنیتی، سیاسی، اجتماعی و مالی خواهد شد.

الرز گفت، این تصویر تیره و تار از وضعیت کنونی لبنان نشان دهنده خلائی است که از ریاست جمهوری به تمام نهادهای لبنانی منتقل می‌شود؛ نهادهایی که تقریبا با اعتصاب معلمان، بانک‌ها، کارکنان تامین اجتماعی، اداره بازرسی وسایل نقلیه و خودروها و دانشگاه‌های ملی فلج شده‌اند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین