آفتابنیوز : آفتاب: نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در مورد استیضاح محمدرضا اسکندری وزیر کشاورزی که در جلسه علنی فردا انجام میشود، تاکید کرد: «تلاش نمایندگان براین است که در روز استیضاح به طور هماهنگ تصمیمگیری داشته باشند؛ چرا که ناکارآمدی وزیر کشاورزی بر همه ثابت شده است».
اسفندیار محسنی از امضاکنندگان استیضاح وزیر کشاورزی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی آفتاب توضیح داد: «تحقق نیافتن وعدههای دولت مانند دستیابی به خودکفایی در محصولاتی همچون جو، برنج، گندم، ذرت و دانههای روغنی و همچنین وضعیت نابسامان بخش کشاورزی، صنعت دامداری و مرغداری در بدترین وضعیت ممکن از دلایل اصلی استیضاح وزیر کشاورزی محسوب میشود».
وی افزود: «امروز بخش کشاورزی با مشکلات عدیدهای مواجه است و بیتدبیری وعدم برنامهریزی و سیاستگذاریها مناسب و علمی، بخش کشاورزی را به قهقرا کشانده است».
این نماینده مجلس تصریح کرد: «تحقق نیافتن وعدهها در زمان رای اعتماد مجلس و فرافکنی و ارائه اطلاعات نادرست از سوی وزیر کشاورزی از جمله دلایلی است که نمایندگان را ناچار به استفاده از ابزار استیضاح میکند».
محسنی ادامه داد: «وضعیت کشاورزی به گونهای است که به نظر میرسد درحال حاضر مدیریت در این بخش وجود ندارد. از سوی دیگر عدم حمایت از تولید کننده و مشکلات دامداران، باغداران و کشاورزان بلاتکلیفی و بی انگیزگی این تولیدکنندگان را فراهم کرده است».
وی با اشاره به وعدههای اسکندری در هنگام رای اعتماد اظهار داشت: «در رابطه با وعدههای وزیر کشاورزی در حال حاضر نه تنها هیچ یک از وعدههای او عملی نشده است، بلکه یک عقبگرد در تولید محصولات کشاورزی داشتهایم، به طور مثال اکنون ایران به یکی از بزرگترین واردکنندگان گندم تبدیل شده است. در جو نیز نه تنها خودکفا نشدهایم، بلکه به عنوان یکی از واردکنندگان بزرگ شناخته میشویم؛ در مورد شکر پیش از مسئولیت وزیر کشاورزی نیاز به واردات 190 هزار تن با تعرفه 150 درصدی وجود داشت؛ اما در سه سال اخیر 4 میلیون و 300 هزار تن شکر وارد کشور شد. این واردات در واقع صنعت قند و شکر را به تعطیلی کشاند. همین مساله باعث شد چغندرقند که زمانی کشت آن در شرایط مناسبی قرار داشت، به پایینترین سطح کشت در سالهای گذشته برسد».
ایران در سال 85 با تولید 6.6 میلیون تن چغندر به رکورد جدید تولید این محصول دست یافت اما واردات شکر در همین سال کارخانجات قند وشکر را با رکود و در نهایت مشکل نقدینگی روبرو ساخت، از این رو بخشی از تعهدات کارخانجات به کشاورزان برآورده نشد. این مسئله بر کار کشاورزان و تولید چغندر در سال 86 تاثیر گذاشت و میزان تولید را 2میلیون 400 هزار تن کاهش داد.
وی با اشاره به ارائه اطلاعات نادرست وزارت کشاورزی گفت: «وزیر کشاورزی در این مدت اطلاعات نادرستی را ارائه داده است؛ از جمله ساخت 300 سد زیرزمینی که در همین ارتباط یکی از کارشناسان وزارت کشاورزی توضیح داد که در صورت تامین اعتبارات تنها 20 سد زیرزمینی ساخته میشود!».
محسنی در پایان تاکید کرد: «وضع کشاورزی در بخشهای مختلف از گذشته نگران کننده و بحرانیتر شده است و با توجه به تاکیدات قانون برنامه چهارم در رابطه با امنیت غذایی و کاهش تورم در محصولات کشاورزی روند معکوسی را در این بخش شاهدیم».
نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان خاطرنشان کرد: «به نظر میرسد نمایندگان تمام راهها را برای اصلاح بخش کشاورزی و بهبود اوضاع به کار گرفتهاند؛ اما هیچ یک از این راهکارها به نتیجه نرسید و در نهایت استیضاح که حق قانونی و ابزار نظارتی مجلس است، آخرین راهکار خواهد بود».