سرهنگ داود معظمی گودرزی در تشریح جزئیات این خبر گفت: به دنبال مراجعه تعدادی از شهروندان به پلیس فتای پایتخت مبنی بر برداشت غیرمجاز از حسابشان بعد از دریافت پیامکهای جعلی سهام عدالت، هشدار قطع یارانه و ابلاغیه سامانه ثنا، موضوع در دستور کار پلیس قرار گرفت.
معظمی گودرزی خاطرنشان کرد: مجرمان سایبری در این ترفند با عناوین «سهام عدالت، قطعی یارانه و ابلاغیه سامانه ثنا» با طراحی و ارسال پیامک حاوی یک لینک آلوده به بدافزار فیشینگ، کاربران را ترغیب به ورود به سامانه و رفع مشکل خود در ازای واریز وجوه اندک کرده که در نهایت به کلاهبرداری از شهروندان منتهی شده بود.
وی با اشاره به افزایش تعداد شکات به بیش از ۱۰۰ نفر ادامه داد: کارشناسان پلیس فتا پایتخت بلافاصله اقدامات تخصصی خود را آغاز کردند و با تلاش شبانه روزی و بهرهگیری از روشهای فنی و علمی موفق شدند با شناسایی ردپای مجرمین به هویت این شیادان اینترنتی دست پیدا کنند.
رئیس پلیس فتا پایتخت با اشاره به اینکه اعضای این باند سه نفره با سوءاستفاده از قابلیت های سامانه های پنل پیامکی دست به این اقدام زده بودند، افزود: نقاط ضعف این سامانه ها در ارسال پیامک طی هماهنگی های صورت گرفته برطرف شد.
وی با بیان اینکه در نهایت پرونده وارد مرحله عملیاتی شده و این مجرمان پس از تشریفات قضایی در مخفیگاه خود دستگیر و به همراه تجهیزات الکترونیک به پلیس فتا منتقل شدند، گفت: این افراد بیش از یک میلیون پیامک فیشینگ برای شهروندان ارسال کرده بودند.
رئیس پلیس فتای تهران بزرگ افزود: متهمان پس از انتقال به پلیس فتا ضمن پذیرش بزه انتسابی پرده از چگونگی اقدامات مجرمانه خود برداشتند و لازم به ذکر است که طی اقدامات قانونی از طریق همان سرشماره پنل پیامکی که اعضای این باند برای شهروندان پیامک فیشینگ ارسال کرده بودند پیامکی جهت پیگیری شکایت از طریق مراجع قضایی ارسال شد.
گودرزی با تاکید بر اینکه مبلغ کلاهبرداری در این پرونده با توجه به تعداد بالای شکات همچنان در حال بررسی است و تاکنون به بیش از سی میلیارد ریال رسیده است به شهروندان توصیه کرد: مهمترین عامل پیشگیری از این نوع کلاهبرداری، افزایش آگاهی در این خصوص است ، شهروندان از کلیک کردن بر روی لینک های ناشناس جدا خودداری کرده و همواره مدنظر داشته باشند که هیچ سازمان دولتی و حاکمیتی از سرشماره های شخصی برای شهروندان پیامکی ارسال نمی کنند.