کد خبر: ۸۳۵۷۵
تاریخ انتشار : ۰۴ بهمن ۱۳۸۷ - ۰۲:۲۸
پایان سکوت خاورمیانه‌ای رئیس‌جمهور منتخب آمریکا؛

اوباما: آمریکا به امنیت اسرائیل متعهد است

هیچ مردمسالاری در دنیا نمی‌تواند تهدیدهای حماس را بپذیرد!
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رئیس جمهور آمریکا تاکید کرد: «آمریکا به امنیت اسرائیل متعهد است و از حق اسرائیل در دفاع از خود حمایت می‌کند».

به گزارش سرویس بین‌الملل آفتاب، باراک اوباما در مراسم معرفی فرستادگان ویژه‌اش به خاورمیانه و افغانستان ضمن ابراز خرسندی از حضور در وزارت امور خارجه و تحسین کارکنان این وزارت‌خانه گفت: «شما با داشتن هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه‌ای خواهید داشت که من به وی اطمینان کامل دارم. حضور امروز من در اینجا، تاکیدی بر تعهداتم بر دیپلماسی و نوسازی رهبری آمریکاست».

رئیس جمهور آمریکا ضمن تمجید از عملکرد وزارت امور خارجه این کشور گفت: «بخشی از کاری که می‌خواهیم بکنیم این است که همه درک کنند که وزارت امور خارجه برای موفقیت ما در سالهای آینده بسیار مهم خواهد بود و تک تک کارکنان این وزارت در این موفقیت نقش دارند».

اوباما تصریح کرد: «این مساله را باید بپذیریم که قدرت آمریکا نه از بازو‌ها و میزان ثروت ما بلکه از ارزش‌های این کشور سرچشمه می‌گیرد. امروز من چند دستور اجرایی را امضا کردم؛ اول اینکه دستور دادم بدون هیچ استثنا یا انگیزه‌ای، در آمریکا هیچ شکنجه ای صورت نگیرد. دوم اینکه ما زندان گوانتانامو را می‌بندیم و نحوه برخورد با کسانی را که در این زندان نگهداری می‌شوند مشخص می‌کنیم. سوم اینکه دستور دادم بهترین شکل نگهداری و محاکمه مظنونان تروریستی مشخص شود تا کشورمان و حاکمیت قانون به بهترین شکل محافظت شود».

اوباما گفت: «دنیا باید بداند در دفاع از امنیت خود سرکش و در تعقیب آنانی که دست به عملیات تروریستی می‌زنند یا آمریکا را تهدید می‌کنند بی رحم خواهیم بود.

در این منازعه ما نیاز به چهارچوبی قوی داریم و دستوراتی که من امروز امضا کردم باید علائمی‌خالی از اشتباه را بفرستند؛ یعنی اینکه عملکرد ما در دفاع از آزادی همچون هدف ما خواهد بود و ما مردم، در عین دفاع از امنیت خود، هوشیارانه از ارزش‌هایمان حمایت می‌کنیم».

وی تصریح کرد: «الگوی اخلاقی آمریکا بار دیگر باید بستر رهبری جهانی ما باشد.

ما با چالش‌های جهانی بی سابقه، مرتبط و پیچده روبرو هستیم؛ مبارزه با تروریسم، اختلافات فرقه‌ای و گسترش فناوری مرگبار؛ ما خواستار باری که تاریخ بر دوشمان نهاده است نبودیم ولی آمریکایی‌ها این بار را به دوش می‌کشند و باید بکشند. 

پیشرفت به سرعت و به آسانی به دست نمی‌آید، قول هم نمی‌دهیم که هر نادرستی را در دنیا درست کنیم ولی می‌توانیم این وعده را بدهیم که می‌توانیم از همه عناصر قدرت آمریکا برای حفظ مردم خود و گسترش عقاید و منافع خود به کار گیریم که با دیپلماسی اصول مند، متمرکز و مداوم آمریکا شروع می‌شود».

رئیس جمهور آمریکا خطاب به کارکنان وزارت امور خارجه تصریح کرد: «با توجه به پیچیدگی و فوریت چالش‌های پیش رو و نشان دادن جدیت هدفمان، برای این کار زحمت شبانه روزی شما را در روزها، ماهها و سالهای آینده می‌طلبیم».

وی افزود: «سیاست دولت من، دنبال کردن فعالانه و جدی صلحی پایدار بین اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها و اسرائیل و همسایگان عربش است.

برای کمک به ما برای دنبال کردن این هدف‌ها، هیلاری کلینتون و من از جرج میشل خواسته ام تا در مقام فرستاده ویژه در صلح خاورمیانه به کار مشغول شود. 

وی در آمریکا و دیگر کشورها به علت مهارت‌های گفتمانی‌اش مشهور است و تلاش‌های وی به نمایندگی از صلح، به منازعه خونین و بلند مدت در ایرلند شمالی خاتمه داد».

رئیس جمهور آمریکا تصریح کرد: «وی در میز مذاکرات کاملا دارای اختیار خواهد بود و هدف‌های ما را در رسیدن به صلح دنبال می‌کند.

کسی شکی در دشواری‌های راه وی ندارد و خشونت‌های غم‌بار اخیر در غزه و جنوب اسرائیل یادآور چالش‌هایی است که وی در این راه پیش روی خواهد داشت».

به گزارش آفتاب، اوباما همچنین ضمن تاکید بر لزوم فوریت بخشیدن به این تلاش‌ها گفت: « تاریخ نشان داده است که تعامل قوی و مداوم آمریکا می‌تواند شکاف‌ها را پر کند و توانمندی را به وجود آورد که پیشرفت به وجود آورد. ما وی را به زودی به منطقه می‌فرستیم تا اطمینان به دست آید که آتش بسی که در منطقه به دست آمده است دوام یابد».

اوباما تصریح کرد: «این مساله را روشن کنم که آمریکا به امنیت اسرائیل متعهد است و ما همواره از حق اسرائیل برای دفاع از خود ضد تهدیدهای مشهود دفاع می‌کنیم. حماس در طول سالها هزاران راکت را به سوی شهروندان بی گناه اسرائیلی شلیک کرد. هیچ مردمسالاری در دنیا نمی‌تواند چنین تهدیدی را ضد مردم خود بپذیرند و جامعه بین‌الملل نیز اینگونه است. همینطور مردم فلسطین نیز که منافعشان با اقدامات تروریستی به خطر می‌افتد نباید این مساله را بپذیرند».

اوباما گفت: «کورتت به عنوان میانجی صلح شرایطی روشن را برای حماس مطرح کرد که حق اسرائیل برای بقا، رد خشونت و قبول توافقنامه‌های قبلی این شرایط بودند. طرح کلی آتش بس پایدار روشن است؛ حماس باید به شلیک راکت پایان دهد، اسرائیل خروج نیروهایش را از غزه تکمیل می‌کند و آمریکا و متحدانش از برنامه ضد قاچاق معتبر حمایت می‌کند. با این کار حماس دیگر نمی‌تواند بار دیگر مسلح شود».

اوباما افزود: «من دیروز با مبارک رئیس جمهور مصر صحبت و تشکر خود را از نقش مهم مصر در رسیدن به آتش بس اعلام کردم و همچنان چشم به ادامه رهبری و همکاری مصر در بنیان نهادن به صلح پایا با پایان دادن به قاچاق از مرزهای این کشور داریم».

اوباما تاکید کرد: «همانگونه که حمله تروریستی که اسرائیلی‌های بی گناه را هدف قرار می‌دهد قابل تحمل نیست، آینده بدون امید برای فلسطینی‌ها نیز اینگونه است. 

من به شدت از تلفات فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها در روزهای اخیر و رنج در غزه و نیازهای گسترده انساندوستانه در این منطقه نگران بودم. 

دل ما با فلسطینی‌های غیر نظامی‌است که به کمک‌های غذایی، آب پاک و مراقبت‌های اساسی بهداشتی نیاز دارند و مدت‌هاست که از فقری شدید رنج می‌برند».

اوباما ادامه داد: «اکنون باید به آنانی که به دنبال صلح هستند فرصت داد. به عنوان بخشی از آتش بس پایدار، گذرگاههای مرزی غزه باید گشوده شوند تا کمک‌ها و مواد لازم با نظارتی مناسب با همکاری جامعه بین المللی و تشکیلات خودگردان فلسطین وارد این منطقه شوند. 

کمک‌ها باید به دست فلسطینی‌های بی‌گناه که به این کمک‌ها متکی هستند برسد و آمریکا به صورت کامل از نشست کشورهای کمک کننده که به دنبال کمک‌های کوتاه مدت انساندوستانه و بازسازی بلند مدت اقتصاد هستند حمایت می‌کند. 

این کمک‌ها در اختیار تشکیلات خودگردان فلسطین قرار می‌گیرند و این تشکیلات نحوه توزیع آن را مشخص می‌کند. 

صلح پایدار مستلزم چیزی بیش از آتش بس طولانی است و از این روست که من به تشکیل دو کشور که در کنار هم با آرامش زندگی می‌کنند تعهدی فعالانه دارم. سناتور میشل، در کنار کمک به اسرائیل برای رسیدن به صلح با همسایگانش که حق قرار گرفتن آن را در جامعه جهانی به رسمیت می‌شناسد، به سوی اجرای این تعهد پیش می‌رود. 

باید این را نیز اضافه کنم که ابتکار صلح اعراب شامل عناصر مفیدی است که می‌تواند به پیشبرد این تلاش‌ها کمک کند. حال نوبت کشورهای عرب است که با حمایت از دولت فلسطین و محمود عباس و نخست وزیر فیاض، به سوی عادی سازی روابط با اسرائیل و ایستادن در برابر افراطی گری، گام برداند».

وی ضمن تقدیر از اردن در عادی سازی روابطش با اسرائیل گفت: « این کشور الگویی برای دیگر کشورهای عرب است و همزمان با پیش رفتن به سوی هدف خود، باید برای همه کشورهای منطقه روشن کنیم که حمایت خارجی از گروههای تروریستی باید خاتمه یابد».

به گزارش آفتاب، اوباما ادامه داد: «دیگر تهدید موجود برای امنیت بین المللی اوضاع متزلزل در افغانستان و پاکستان است. این منطقه، خط مقدم مبارزه مداوم ما با تروریسم و افراطی گری است. در این منطقه نیز همچون خاورمیانه، باید درک کنیم که نمی‌توانیم مشکل را با انزواگری حل کنیم».
 
اوباما ضمن تاکید بر مقابله با طالبان و القاعده در مرزهای افغانستان و پاکستان و لزوم قرار دادن فرصت در اختیار مردم افغانستان و پاکستان گفت: «از این رو است که هیلاری کلینتون و من، ریچارد هولبروک را به عنوان نماینده ویژه در امور افغانستان و پاکستان معرفی کرده‌ایم. وی یکی از باهوش‌ترین دیپلمات‌های نسل خود است. وی در دهه‌های اخیر، در قاره‌های مختلف و سازمان ملل سفیر آمریکا بود و روابطی قوی با متحدان ما دارد و معمار توافق دیتون به شمار می‌آید. وی در هدایت تلاش‌های ما برای ایجاد و اجرای رویکردی راهبردی و پایدار در این منطقه مهم کمک می‌کند».

اوباما تاکید کرد: «مردم آمریکا و جامعه جهانی باید بدانندکه اوضاع متزلزل است و پیشرفت زمان بر خواهد بود. خشونت‌ها در افغانستان به صورت چشمگیری افزایش یافته است و حملات مرگبار به شدت ریشه دوانده است. تجارت افیون گسترش یافته و دولت افغانستان از ارائه خدمات پایه ناتوان است. احتمال حمله دیگری به خاک ما وجود دارد و تروریست‌های القاعده همچنان فراری و در فکر توطئه هستند».

اوباما تصریح کرد: «همزمان با پیشرفت، باید اولویت‌های و هدف‌های دست یافتنی خود را که به امنیت جمعی ما کمک می‌کنند مشخص کنیم. دولت من متعهد به متمرکز ساختن دوباره توجه‌ها و منابع در افغانستان و پاکستان است تا این منابع عاقلانه مصرف شوند. از این روست که ما به دنبال بازنگری محتاطانه سیاست خود و همکاری محکم تر با دولت‌های منطقه، همکاری مداوم با متحدان ناتو و تعاملی عمیق تر با مردم افغانستان و پاکستان و راهبردی جامع برای مبارزه با تروریسم و افراطی گری هستیم».

وی ضمن تاکید بر همکاری با متحدان آمریکا و دنیا گفت: «امنیت در قرن بیست و یکم مشترک است و شکی نیز در رهبری آمریکا نیست. ما دیگر نمی‌توانیم بی هدف کار کنیم یا تاخیر در کار داشته باشیم یا اینکه شاهد حضور کسانی باشیم که قصد تخریب‌گری دارند. رهبری دوران جدید آمریکا در دست است و کار دشوار ما آغاز شده است».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین