آفتابنیوز : آفتاب: وزیر جهاد کشاورزی درباره دلایل محقق نشدن طرح خودکفایی برنج گفت: «روزی که خودکفایی برخی محصولات کشاورزی همچون جو، برنج و ذرت را مطرح کردیم یک سری عددهایی در برنامه چهارم توسعه بود که ما نیز براساس این اعداد وعده خودکفایی در برخی محصولات را دادیم».
به گزارش سرویس اقتصاد و صنعت آفتاب، محمدرضا اسکندری در تازهتریناظهارات خود در یک نشست خبری ادامه داد: «براساس برنامه چهارم توسعه با جمعیت 70 میلیون نفر و مصرف سرانه 36 کیلوگرم میتوانستیم با تولید 2 میلیون و 520 هزار تن در برنج خودکفا باشیم و تا سال قبل از خشکسالی نیز 2 میلیون و 350 هزار تن تولید داشتیم ولی در این بین وزارت بازرگانی مصرف سرانه را 44 کیلوگرم اعلام کرد که به این ترتیب با 560 هزار تن اضافه نیاز کشور مواجه شدیم».
او با اشاره به اینکه سال گذشته بهرغم کاهش 48 هزار هکتاری سطح زیرکشت برنج 2 میلیون و 150 هزار تن برنج در کشور تولید شد، ادامه داد: «اگر داستان خشکسالی نبود ما به نقطه مورد نظر در برنامه چهارم رسیده بودیم ضمن اینکه در سایر محصولات همچون ذرت و جو نیز همین موضوع مطرح است بهطوری که نیاز کشور به جو تا پایان سال 3.1388 میلیون و 700 هزار تن بود که در سال زراعی 86 ـ 85 این تولید محقق شود ولی مجددا معاونت امور دام نیاز کشور به جو را 4.5 میلیون تن اعلام کرد، به همین لحاظ ما میگوییم عددهایی که در برنامه چهارم توسعه بود اتفاق افتاده است».
وی درادامه سخنان خود با تاکید بر اینکه سه سال دولت نهم نسبت به 30 سال پس از انقلاب اسلامی از افتخارات ماست، افزود: «همه میگویند وزیر جهاد کشاورزی آمارسازی میکند در حالی که یکی از افتخارات ما این است که از آمارسازیها جلوگیری کردهایم».
او اضافه کرد: «از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تا سال 84 ، 141 رقم معرفی شده است در حالی که در این سه سال 39 رقم معرفی شده است که این وضعیت نشان میدهد محققان در فضای بهتری فعالیت میکنند».
اسکندری عملکرد وزارت جهادکشاورزی را مطلوب ارزیابی و تصریح کرد: «اگر کسی از وزیر جهاد کشاورزی خوشش نمیآید دلیلی ندارد که بخش را زیر سوال ببرد ولی متاسفانه برخی زیر سوال بردنها از سوی افراد قطعا شخصی است که البته شاید دلیلش این است که ما صریح صحبت میکنیم یا اینکه با کسی رو دربایستی نداریم».
وزیر جهاد کشاورزی درباره شخصی بودن برخی زیرسوال بردنهای عملکرد وزیر جهاد کشاورزی به ذکر واقعیتی پرداخت و مدعی شد: «فردی در قبال نوشتن مقالههای مثبت در برخی رسانهها از ما در وزارت جهاد کشاورزی درخواست سمت کرد و ما برای اینکه ثابت کنیم این فرد برای سمت کار میکند به او قول مساعد دادیم و دیدیم در یکی از مقالههای خود در یکی از روزنامهها از وزیر جهاد کشاورزی تعریف کرده است که پس از آن به او گفتیم ما اگر قرار بود به او سمتی بدهیم قبل از نوشتن مقالههای منفی این کار را میکردیم و به او اعلام کردیم که هیچ سمتی به وی داده نخواهد شد و بهتر است که همان بد و بیراهها را بنویسد».
وی افزود: «اگر کسی ادعایی دارد حاضریم با حضور خبرنگاران با آنها نشست گذاشته و بحث کنیم. ما نباید پاسخگوی کلیگوییها و بدوبیراههای افرادی باشیم که در اتاق خود نشسته و بد و بیراه میگویند».
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه سازمان تعاون روستایی در حال حاضر برای ایجاد اتحادیهها و تعاونیهای اختصاصی محصولات کشاورزی 200 میلیارد تومان اعتبار دریافت کرده است، به عملکرد برخی تشکلها اشاره کرد و افزود: «در حالی که باید تشکلهای مربوط به محصولات مختلف نقش خود را سالم ایفا کنند متاسفانه میبینیم که بهطور مثال در بخش مرکبات افرادی که از واردات این محصول گلایه میکنند خود نیز واردکننده مرکبات هستند و متاسفانه مطبوعات نیز صدای آنها را منعکس میکنند درحالی که برخی از این افراد حرفهای این کار هستند».
او در ادامه تولید مرکبات در سال جاری را بالای چهار میلیون تن ذکر کرد و گفت: «هیچگاه واردات مرکبات بیشتر از دو درصد از تولید کل کشور نیست ضمن اینکه بیشتر از واردات، صادرات صورت گرفته است».
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه وضعیت بارندگیها و مقایسه آن با سالهای قبل خشکسالی سال آینده را نشان میدهد، افزود: «در زمینه خشکسالی وزارت جهاد کشاورزی برای سال 88 سه گزینه را برای جبران بخشی از خسارات خشکسالی و حفظ تولیدات در این بخش در نظر گرفته است که این اقدامات در قالب برنامههای حمایتی و اجرایی انجام خواهد شد».
وی افزود: «برخی پروژههای مرتبط با خشکسالی در گزینه صد درصدی، برخی 50 درصدی و برخی 30 درصدی تعریف شدهاند که درخواست شش هزار 600 میلیارد تومان اعتبار از جمله اقداماتی است که در گزینه 100 درصدی ما انجام شده است».
به گفته اسکندری امسال سطح زیرکشت گندم دیم وآبی، 6 میلیون و 470 هزار هکتار بوده که 195 هزار هکتار نسبت به سال قبل کمتر است و از این میزان 2 میلیون و 590 هزار هکتار مربوط به کشت گندم آبی و 3 میلیون و 880 هزار هکتار مربوط به کشت دیم است.
وی با بیان اینکه امسال سطح سبز گندم دیم و آبی 2 میلیون و 410 هزار هکتار است، ادامه داد: «سال گذشته تا تاریخ ششم بهمن ماه یک میلیون و 350 هزار هکتار سطح سبز گندم دیم بوده که در حال حاضر این سطح سبز 444 هزار هکتار است،ضمن اینکه امسال سطح سبز گندم آبی 2 میلیون 410 هکتار است که سال قبل تا این تاریخ 2 میلیون و 480 هزار هکتار بوده است».
اسکندری افزود: «در جو آبی نیز امسال نسبت به سال قبل 8 درصد و در دیم 4 درصد سطح زیرکشتمان نسبت به سال قبل افزایش داشته است که به این ترتیب امسال حدود 750 هزار هکتار سطح زیرکشت جو آبی و 934 هزار هکتار سطح زیرکشت جو دیم است».
وی در پاسخ به سوال یکی دیگر از خبرنگاران درباره طرح هدفمند کردن یارانهها، با بیان اینکه دولت سالانه حدود 11 میلیارد تومان به بخش کشاورزی یارانه میدهد، بر جهتدهی یارانهها به سمت تولید تاکید و اضافه کرد: «متاسفانه اکنون در بخش کشاورزی یارانه را به کسی میدهیم که بدتر تولید میکند در صورتی که باید این یارانهها به کسی داده شود که تولید و بهرهوری بیشتری دارد».
او افزود: «اگر قرار است بخش کشاورزی نجات پیدا کند و به ظرفیتهای تولیدی برسیم باید یارانهها هدفمند شوند، چراکه با وضع موجود نمیتوان اقداماتی همچون الگوی کشت و کاهش مصرف سم را انجام داد و باید یارانهها را به سمت یکسری محصولات هدفگذاری شده همچون پسته و زعفران برد».