آفتابنیوز : آفتاب: هفته نامه اکونومیست، در گزارشی به بررسی انتخابات شوراهای عراق پرداخت و نوشت: «این انتخابات البته اولین آزمون بزرگ نوریالمالکی و نشان دهنده جایگاه وی در میان مردم خواهد بود».
به گزارش سرویس بینالملل آفتاب، این روزها در و دیوار شهرها و روستاهای عراق پوشیده از پوسترهای تبلیغاتی نامزدهای انتخاباتیای است که قرار است در این روزها به عنوان نمایندگان مردم در مجلس این کشور انتخاب شوند.
به نوشته اکونومیست، این انتخابات قدرت و حجم طرفداران گروههای ائتلافی در عراق را نشان میدهد و به نظر میرسد حامیان نوری المالکی، نخست وزیر عراق، بیشترین کرسی را در انتخابات از آن خود سازند.
این انتخابات البته اولین آزمون بزرگ نوریالمالکی و نشان دهنده جایگاه وی در میان مردم خواهد بود.
این هفته نامه انگلیسی در ادامه تصریح میکند: «این انتخابات روشن خواهد کرد که چه افرادی به نماینگی از 14 استان عراق از 18 استان به مجلس نمایندگان راه خواهند یافت. کردها که حدود 3 استان را در اختیار دارند در انتخابات جداگانهای رای خواهند داد».
تحلیلگر اکونومیست معتقد است: «علی رغم موجی از خشونت و انفجار که در عراق به راه افتاده است به نظر میرسد این انتخابات با امنیت بیشتری از انتخابات سال 2006 به سر انجام رسد. در این انتخابات همچون انتخابات قبلی این گروههای ائتلافی و احزاب هستند که صحنه انتخابات را در دست دارند».
از نگاه این هفتهنامه با کاندیدا شدن بیش از 14 هزار نفر برای دستیابی به چهارصد کرسی مجلس، پیش بینی میشود که استقبال مردم برای رای دادن بیش از گذشته باشد، بهخصوص در میان سنیها که انتخابات گذشته را بایکوت کرده بودند.
بنابراین به نظر میرسد که دومین اقلیت بزرگ مردم، سنیها، برای دستیابی به جایگاه ویژه خود در برابر اکثریت شیعه و کردها وارد عمل خواهند شد.
اکونومیست میافزاید: «در مقابل گروههای سنی به نظر میآید کاندیداهای احزاب بزرگتر مانند کاندیداهای حامی نوری المالکی یا دیگر گروههای شیعه امکان و قابلیت گستردهتری برای مانور تبلیغاتی و … داشته باشند و از این رو انتظار میرود که سهم بسیار قابل توجهی را از کرسیهای مجلس از آن خود سازند».
در طرف دیگر «مقتدی صدر» و حامیان رادیکال و نظامی وی قرار دارند که با وجود اینکه حزب واحد و شناخته شدهای در این انتخابات ندارند، نقش مهمی در جریان انتخاب کاندیدا خصوصا در قسمتهای شرقی و جنوبی عراق ایفا میکنند؛ زیرا بسیاری از نامزدهای انتخاباتی، کسانی هستند که توسط طرفداران صدر حمایت و پشتیبانی میشوند.
تحلیلگر اکونومیست به انتخابات گذشته عراق نیز اشاره کرده و مینویسد: «در انتخابات قبلی مردم بیشتر به این تمایل داشتند که از گروهها یا قبیلههایی حمایت کنند که به آنها تعلق داشتند. شیعهها به احزاب شیعه، سنیها – آن تعداد محدودی که رای دادند- به احزاب سنی ، کردها به کردها و… . اما در ضمن اینکه چنین همبستگیای بین آرا وجود داشت، میزان آرایی که سنیها در شهرهای شیعه نشین و شیعهها در شهرهای سنی نشین به دست آوردند جالب توجه بود و به نظر میرسد که این بار شاهد نتایج متنوعتری باشیم».
همچنان که در ماههای گذشته تب انتخابات افزایش پیدا کرده است حواشی قابل توجهی از تخریب چهرههای مطرح در انتخابات، از بین رفتن پوسترهای تبلیغاتی تا ترور یکی از نامزدهای انتخاباتی طرفدار حزب نوری المالکی در بغداد، داشته است.
اکونومیست در پایان ابراز امیدواری کرده است که اگر انتخابات به خوبی برگزار شود امید فراوانی به برگزاری انتخابات سراسری در انتهای سال بر جای خواهد گذاشت، زمانی که نیروهای آمریکایی در آستانه رفتن از عراق خواهند بود.