آفتابنیوز : آفتاب: بر طبق گزارش مقامهای کمیسیون انتخابات شورای استانهای عراق، ائتلاف مورد حمایت «نوری مالکی» نخستوزیر عراق تا این لحظه پیشروی این رقابت است و احتمالاً در نهایت پیروز خواهد شد.
به گزارش سرویس بینالملل آفتاب، نتایج انتخابات تا چند روز آینده مشخص نخواهد شد. این امکان وجود دارد نتایج تا چندین هفته به طول انجامد. مقامات اعلام کردند 15 میلیون عراقی در پایگاههای رایگیری حضور یافتند. 60 در صدر مردم آراء خود را به صندوقهای رای انداختند.
پس از پایان رایگیری روز شنبه، «استیون دومینرو» نماینده سازمان ملل در عراق میزان رایگیری را بسیار بالا خواند در عین حال از دادن ارقام دقیق خودداری کرد.
در شهر سنینشین تکریت محل تولد صدام حسین، 4 بمب در نزدیکی مراکز رایگیری منفجر شد ولی خسارتی برجای نگذاشت. مقامات عراقی برای امنیت بیشتر مرزها و فرودگاههای این کشور را بستند و با حفاظت شدید از رفت و آمد در شب جلوگیری کردند.
پیش از 14 هزار و چهارصد نفر نامزد انتخاباتی برای 440 کرسی در 18 استان با یکدیگر به رقابت پرداختند تا بر انتخابات فرمانداران و پروژههای اقتصادی با بودجه 204 میلیارد دلاری و همچنین بازسازی کشور نظارت کنند.
قابل ذکر است انتخابات در 3 استان کردنشین اربیل، دهوک و سلمانیه برگزار نشد. همچنین انتخابات در استان نفت خیز کرکوک به زمان نامعلوم موکول شد.
با وجود نگرانی از مخالفت کردها از دولت مرکزی بر اساس اعلام کمیسیون انتخابات، آمار رای دهندگان در شهر موصل 70 درصد، دیوانیه 65 درصد، نجف و کربلا 60 درصد و شهر ناصریه 55 درصد بود.
تثبیت امنیت در عراق
تحلیلگران معتقدند، برگزاری انتخابات در عراق در فضای آرام، نشانه تثبیت امنیت در این کشور است.
به گزارش آفتاب، انتخابات شوراهای استانی در عراق روز گذشته تقریباً بدون حادثه و حمله بزرگی برگزار شد. برگزاری تقریبا آرام این انتخابات، نشانه آن است که سالهای خشونت طائفهای و عملیات مسلحانه عملا رو به پایان است و خشونت طائفهای و عملیات مسلحانه به گذشته پیوسته و امنیت به میزان زیادی تثبیت شده است.
اما واقعیت آن است که ناچاری عراقیها در برگزاری انتخابات در پشت سیمهای خاردار و عدم مشارکت چهار استان در این انتخابات نشان میدهد عراق برای رسیدن به دمکراسی پایدار، راه درازی پیش رو دارد.
تحلیلگران میگویند آزمون حقیقی میزان افزایش ثبات در عراق تنها به برگزاری انتخابات نسبتا آرام نیست بلکه باید دید آیا بازندگان انتخابات شوراهای استانی، قدرت را به آرامی تحویل خواهند داد و وفاداری خود را به برندگان این انتخابات اعلام خواهند کرد؟
هانز فون شبونیک هماهنگ کننده سابق سازمان ملل متحد در امور عراق گفت: «ترس و تهدید و کنار گذاشتن چهار استان از انتخابات از جمله استان کرکوک، مسائلی است که به ما کاملا یادآور میشود اوضاع در عراق هنوز به حالت طبیعی باز نگشته است».
وی افزود: «باید با مد نظر قرار دادن این موضوع درباره نتایج این انتخابات داوری کنیم». احتمال نمیرود که نتایج اولیه انتخابات بین سه تا پنج روز آینده و نتایج نهایی تا پیش از پایان ماه کنونی میلادی اعلام شود.
نیروهای آمریکایینیروهای آمریکایی که در سال 2003 برای براندازی نظام صدام به عراق حمله کردند بر اساس توافقنامه دو جانبه بین بغداد و واشنگتن که در دوره جرج بوش رئیس جمهور سابق آمریکا امضا شد، باید تا اواخر سال 2011 این کشور را ترک کنند.
باراک اوباما رئیس جمهور جدید آمریکا مایل است که نیروهای آمریکایی از عراق، سریعتر عقب نشینی کنند.
اوباما در دوران مبارزات انتخاباتی اش قول داد شانزده ماه پس از روی کار آمدنش، نیروهای آمریکایی را از عراق خارج کند. ارتش آمریکا گزینه شانزده ماه را در طرحهای نظامی خود گنجانده است.
به گزارش آفتاب، موفقیت نیروهای پلیس و سربازان عراقی در حفظ امنیت در طول انتخابات شوراهای استانی شاید سبب شود مقامات آمریکایی از عقب نشینی سریعتر از عراق، راحتتر حمایت کنند.
القاعده کجاست؟افراد مسلح شبکه القاعده و برخی گروههای سنی اسلامی که پس از حمله آمریکا به عراق با نیروهای آمریکایی به جنگ پرداختند مجبور شدند از بسیاری از مناطق عراق خارج شوند زیرا سران سنی عشایر در استان «الانبار» در غرب عراق، به مقابله با اعضای القاعده و افراد مسلح وابسته به دیگر گروههای سنی اقدام کردند.
افراد مسلح در استانهای نا آرام «ننیوا» و «دیاله» همچنان مشکل ساز هستند . این دو استان انتخابات گذشته در سال 2005 را تحریم کردند به همین سبب به میزان زیادی از قدرت کنار گذاشته شدند. اگر اعراب سنی نینوا از جمله شهر موصل بتوانند شورای این استان را از اقلیت کردها بازپس گیرند در آن صورت امکان دارد احساس ناخرسندی بین سنیها که شبکه القاعده از آن بهرهبرداری میکند فروکش کند.
اگر بلندپروازیهای سنیها به علت عملکرد ضعیف گروههای سیاسی سنی درگیر اختلاف یا در نتیجه اقدام به تهدید، جنگجویان پیشمرگ کرد بر باد رود در آن صورت تنشهای قدیمی بین کردها و اعراب بار دیگر امکان دارد خود را نشان دهد و شاید عراق را به یک منازعه جدید قومیتی و طائفهای بکشاند.
کرکوک نقطه اصلی اختلاف بین کردها و اعراب است . انتخابات در این استان به نتایج انتخابات در استانهای دیاله و الانبار که در گذشته از افراد مسلح حمایت میکردند شاید مشخص کند که آیا این دو استان به مواضع مسالمت آمیز خود ادامه خواهند داد یا خیر.
به گزارش آفتاب، «جوست هیلترمن»، از گروه بینالمللی بررسی بحرانها گفت: «آیا این احزاب میتوانند به منشوری دست یابند که از پیوستن خرابکاران سابق به حکومت حمایت کند و آیا انها میتوانند در ساختار دولت عراق حضور داشته باشند»؟
موقعیت نوریالمالکی«نوری المالکی» نخست وزیر عراق، امیدوار است حزب الدعوه به ریاست وی در مواجهه با مجلس اعلای اسلامی عراق به ریاست عبد العزیز حکیم، خوب عمل کرده باشد. مجلس اعلای اسلامیعراق رقیب اصلی حزب الدعوه در انتخابات بود.
عملکرد احزاب نشانه امکان واگذاری مجدد قدرت به آنها در انتخابات پارلمانی است که اواخر امسال برگزار خواهد شد. اگر مالکی در انتخابات شوراهای استانی با قدرت زیاد پیروز شود شاید همین برای وی خطرساز باشد.
«توبی دودگ» کارشناس مسائل عراق در دانشگاه لندن گفت: «اگر مالکی از این انتخابات قدرتمندانه خارج شود به اقدام مداوم علیه منجر خواهد شد».
صحت انتخابات؟انتخابات در فضایی پرهیجان برگزار شد.
به گزارش سرویس بینالملل آفتاب، کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق اعلام کرد سه فهرست انتخاباتی را به هنگام مبارزات انتخاباتی به علت نقض قوانین جریمه کرده است. این کمیسیون به نام این فهرستها اشاره نکرد اما افزود شمار زیادی شکایت درباره خرید رأی دریافت کرده است.
بسیاری از عراقیها روز گذشته به هنگام برگزاری انتخابات از اینکه نتوانستهاند اسامیخود را در فهرستهای انتخاباتی در حوزههای اخذ رای به دست بیاورند شکایت کردند به همین سبب نتوانستند در انتخابات شرکت کنند.
انتظار میرود کار جمع آوری شکایات توسط کمیسیون عالی انتخابات عراق یک ماه طول بکشد. شاید تا آنهنگام قانونی بودن انتخابات شوراهای استانی که روز گذشته برگزار شد اعلام نشود.
{$old_album_83980}