آفتابنیوز : آفتاب: رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه استقلال سیاسی آرمان انقلاب اسلامی بود گفت: «ایدههای انقلاب فقط مختص سرزمین ایران نبود».
به گزارش سرویس سیاسی آفتاب، لاریجانی امروز در نشستی خبری با بیان اینکه سه دهه پایداری ملت ایران شرایط جدیدی به وجود آورد انتخابات آزاد ملت غیور عراق و پیروزی دلیرمردان لبنان و فلسطین را از نمونههای این شرایط جدید برشمرد.
لاریجانی افزود: «انقلاب اسلامی نگاههای خصمانه کسانی را که میخواستند زور و سلطه را حقانیت معرفی کنند به راه دیگری کشاند».
وی گفت: «امروز انقلاب ما میتواند شرایط جدیدی برای اصحاب سیاست و کاوشگران معرفی کند».
وی افزود: «استقلال سیاسی و اینکه ملتها سرنوشت خود را خودشان رقم بزنند آرمان انقلاب اسلامی و از مسائل مهم مکتب اسلام است».
لاریجانی گفت: «امروز حتی افرادی که تازه وارد جرگه اجتماع میشوند میتوانند این استقلال سیاسی را در ایران حس کنند».
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مسئولان سیاسی کشور با مسئولان دیگر کشورها ارتباط دارند افزود: «با این حال مسئولان ما خودشان تصمیم میگیرند و این دستاورد بزرگی است».
وی با بیان اینکه کشورهای دیگر برای تصمیم گیری نکات زیادی را باید لحاظ کنند گفت: «در ایران اسلامی این سخاوت در اندیشه و اراده قوی را در رفتارهای سیاسی مشاهده میکنیم».
لاریجانی گفت: «انقلاب ما سلطهگری قهاران را برای وجهه مردم منطقه نمیپسندد و آنرا مانعی برای رشد استعدادهای افراد که بخشی از راه تحقق عدالت است میداند».
لاریجانی افزود: «انقلاب ایران عنصر عدالت را در بخشهای مختلف یک رکن تلقی میکند و در این انقلاب نگاه دینی برای همه بشریت ره آورد بزرگی است که میتواند اعتلا بخش باشد».
وی افزود: «کاوشگری در فکر انقلاب همچنان زیباییهای خاص خود را خواهد داشت».
وی ابراز امیدواری کرد راه امام راحل همواره پیش روی ما مفتوح باشد و با آن استعداد حرکت کنیم.
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: «کمیسیون تلفیق مجلس تا اوایل اسفند نظر نهایی خود را درباره لایحه هدفمندکردن یارانهها ارائه میدهد».
لایحه هدفمند کردن یارانهها با تاخیر تقدیم مجلس شدعلی لاریجانی در نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه خبر در این باره که باتوجه به تقدیم لایحه بودجه سال 88 به مجلس چه اقداماتی درباره این بودجه و همچنین لایحه هدفمندکردن یارانهها و قانون خدمات کشوری صورت گرفته است، افزود: «آنچه در قانون خدمات کشوری مربوط به بازنشستگان بود محقق شد اما برای سایر کارمندان نیز جلسات مختلفی با مسئولان دولتی برگزار شده است».
وی گفت: «دولت در بودجه سال آینده رقمی معادل 9 هزار میلیارد تومان برای اجرای قانون خدمات کشوری اندیشیده است که این رقم باید در کمیسیون تلفیق بررسی شود».
لاریجانی درباره اقدامات مجلس درخصوص لایحه هدفمندکردن یارانهها به جلسات مستمر و طولانی کمیسیون ویژه در این باره اشاره کرد و افزود: «کمیسیونهای فرعی نظرات موافق و مخالف خود را دادهاند و در نهایت کلیات این لایحه در کمیسیون ویژه تصویب شد که جزئیات آن کارشناسی و بررسی بیشتری میطلبد».
رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تئوریهای مختلف در نحوه هدفمندکردن یارانهها گفت: «بهترین راه این است که از مصرف بیش از اندازه انرژی کاسته شود اما هیچ تنش و مشکلی در زندگی مردم ایجاد نشود».
وی افزود: «مجلس مصمم است نظامی برای یارانهها تصویب شود که شرایط زندگی مردم دچار چالش نشود و در این زمینه با برخی وزرا، صاحبنظران و صاحبان صنایع خصوصی مذاکراتی شده است».
لاریجانی همچنین درباره لایحه بودجه سال آینده گفت: «این لایحه با تاخیر تقدیم مجلس شد اما کمیسیونها با جدیت پیشنهادهای خود را به کمیسیون تلفیق دادند».
رییس مجلس افزود: «در بودجه جاری و عمرانی سال آینده باید نگاه دقیقی باتوجه به قیمت نفت و شرایط فراروی آن صورت گیرد تا درآمدها و هزینهها به هم نزدیک شود».
وی گفت: «در لایحه بودجه برخی وجوه هدفمندکردن یارانهها لحاظ شده است».
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: «کمیسیون تلفیق در نهایت تا اوایل اسفند نظر نهایی خود را درباره لایحه هدفمندکردن یارانهها به مجلس میدهد و اگر اجرای این لایحه امکانپذیر باشد قبل از لایحه بودجه مطرح میشود».
لاریجانی افزود: «در این باره خوشبین هستیم اما اگر چنین نشد درباره برخی عناصر هدفمندکردن یارانهها جداگانه تصمیم خواهیم گرفت».
مذاکره با آمریکا بر انتخابات آینده ریاست جمهوری تأثیری ندارد رئیس مجلس شورای اسلامی تاثیرگذاری موضوع مذاکره با آمریکا را بر انتخابات آینده ریاست جمهوری بعید دانست.
علی لاریجانی در نشست خبری در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری فارس مبنی بر انگیزه آمریکاییها از پیشنهاد مذاکره با ایران برای تاثیرگذاری بر انتخابات ریاست جمهوری گفت: «بعید میدانم بحث مذاکره با آمریکا وزنی داشته باشد که بتواند در این زمینه تاثیرگذار باشد».
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین درباره حضور خود در کنفرانس مونیخ ابراز داشت : «برای شرکت در این کنفرانس دعوت رسمی شدهام و پس از تامل در این باره جمعه آینده در آن حضور مییابم و سپس به اسپانیا سفر میکنم».
لاریجانی با اشاره به هدف گذاری سه گانه موضوعات این کنفرانس گفت: «یکی از این موضوعات بررسی راه جدید برای خلع سلاح است که البته اگر به درستی طرح کرده باشند امیدوار کننده است».
وی افزود: «ولی اغلب، این موضوعات در صحنه بین المللی و در فضای رسانهای پرتاب میشود اما کاوشگری دقیقی در این باره نمیشود».
لاریجانی بحث نفت، گاز، روسیه و شرایط امنیتی در اروپا را دومین موضوع مورد بررسی در کنفرانس مونیخ عنوان و اضافه کرد: «هدف از طرح این موضوع نیز مشخص است و روسها باید به آن توجه کنند و در این باره فعال باشند».
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: «چالشهای حوزه بالکان و منطقه ما در حوزه افغانستان و اطراف آن نیز در این کنفرانس مطرح میشود و سخنان من نیز درباره موضوعاتی از این سنخ خواهد بود».
تغییرات را مشاهده نکردهایم
مذاکره ایران و آمریکا به بازیهای حاشیهای نیاز ندارد رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگار لس آنجلس تایمز که درباره مذاکره علنی یا غیر علنی ایران و آمریکا سوال کرد گفت: «اینکه مذاکرات مخفی یا علنی وجود داشته باشد تاکتیکهایی است که بر اساس جنس موضوع مطرح میشود».
لاریجانی افزود: «ابهاماتی مطرح است، رییس جمهور آمریکا در یکی از سخنانش گفته بود برای جهان اسلام راه جدیدی را در نظر دارد اما برخی مسایل مطرح شده در مطبوعات از پیرامون وی جنس متفاوتی با این حرف دارد».
رییس مجلس گفت: «ما امیدواریم نگاه جدیدی مطرح شود اما هنوز این تغییرات را مشاهده نکردهایم».
وی ادامه داد: «بحث چماق و هویج که مطرح میشود نه در شان ملت ایران است و نه در زمانه کنونی خریداری برای آن وجود دارد».
لاریجانی گفت: «مذاکره ایران و آمریکا به بازیهای حاشیهای نیاز ندارد باید کسانی که ادعا میکنند راه جدیدی را انتخاب کردند مقداری از این راه جدید را توضیح دهند».
اگر اصل 44 درست اجرا میشد امروز درباره کسری بودجه بحثی نداشتیمرییس مجلس در پاسخ به سوال خبرنگار رادیو که درباره کسری بودجه در لایحه بودجه سال 88 سوال کرد گفت: «اگر قانون هدفمندکردن یارانهها محقق نشود در بعضی موارد برای تحقق درآمدها مشکلاتی وجود دارد و اگر این درآمدها محقق نشود کسری بودجه خواهیم داشت».
لاریجانی ادامه داد: «برای رفع این مشکل باید هم در بودجه جاری و هم بودجه عمرانی گامهای دقیقتری برداشته شود که یکی از این راهها اجرای درست اصل 44 قانون اساسی است».
وی اضافه کرد: «اگر اصل 44 درست اجرا میشد امروز درباره کسری بودجه بحثی نداشتیم».
لاریجانی گفت: «نتیجه اجرای سیاستهای اصل 44 این است که دولت باید بسترساز و کمک کننده به بخش خصوصی باشد تا آنها سرمایه گذاری کنند».
وی افزود: «اینکه بودجه بزرگ بسته شده بعضا درست است باید در کمیسیون مربوطه درآمدها و هزینهها را واقعی کرد».
رییس مجلس همه صاحبنظران و مسئولان را به اجرای سیاستهای اصل 44 فراخواند و گفت: «اجرای این اصل موجب میشود که اقتصاد کشور قوی شود».
5+1 از پیششرطها صرفنظر کند
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: «اگر گروه 1+5 در ادامه مذاکرات خود از پیش شرطها که هیچ خاصیتی ندارند صرفنظر کنند و دغدغههای خود را صریحتر بگویند برای هر یک از موارد اختلاف میتوان راه علاجی یافت».
لاریجانی در نشست خبری خود با بیان اینکه 1+5 زمانی که متولد شد بسترهای خوبی برای تحرک داشت افزود: «برخی افراد که جنس مخرب داشتند نگذاشتند همه ابعاد این پدیده برای حل مسئله فعال شود».
وی گفت: «در طول مدت مذاکرات ایران در خصوص پرونده هستهای از زمان مذاکره با سه کشور اروپایی یک نکته براق وجود داشت و آن اینکه تصور میکردند در چارچوب این گونه ظروف ایران باید از دانش هستهای دست بردارد».
لاریجانی گفت: «من بارها در مذاکرات با 1+5 و سولانا این موضوع را توضیح دادم که این مسیر زیاد موفق نیست».
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: «البته نباید این مذاکرات را بدون هیچ دستاوردی دانست زیرا برخی موضوعات در گفتگوها تا حدی روشنگر بود».
وی با بیان اینکه در قالب طرح مدالیته بسیاری از موارد مبهم رفع شد افزود: «گفته البرادعی مبنی بر اینکه در حوزه غنی سازی بر ایران نظارت کامل داریم دستاورد مهمیاست».
لاریجانی گفت: «آنان در مذاکرات چند بار اظهار داشتند که قبول داریم شما به سمت سلاح هستهای نمیروید اما نگرانی ما این است که روزی به این سمت حرکت کنید».
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این مسائل قابل حل است افزود: «یکی از این راه حلها میتواند نحوه نظارت باشد».
وی گفت: «با این حال اگر این ادعا را داشته باشند که ایران باید از دانش هستهای خود صرفنظر کند این ادعا از نظر حقوقی و افکار عمومی قابل قبول نیست».
وی با بیان اینکه پیدا کردن راه حل کار مشکلی نیست افزود: «یافتن مسیر جدید که در مذاکرات واقعی صورت بگیرد به نفع هر دو طرف است و آنان نیز میتوانند از این رهگذر بهرههای بیشتری ببرند».
اوباما گامهای عملی و عاقلانه درباره ایران بردارد
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: «اگر رئیس جمهور جدید آمریکا به دنبال تغییر است به جای تعارفات تصنعی و رسانهای گامهای عملی و عاقلانه درباره ایران بردارد».
علی لاریجانی در نشست خبری در پاسخ به سوالی درباره اقدامات مجلس شورای اسلامی درباره غزه افزود: «در این زمینه گروههای دوستی با کشورهای مختلف تشکیل شده است که تحرکات خوبی نیز داشتهاند».
وی گفت: «نقش مجالس کشورها در این باره میتواند تسهیل کننده باشد».
لاریجانی گفت: «ما نیز در مجلس مشغول فعالیت هستیم و در این زمینه تقسیم کار شده است».
نیازی نیست که کسی ما را به میز مذاکره دعوت کندرئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگار CBS آمریکا مبنی بر اینکه چه چیزی میتواند ایران را تشویق کند که به میز مذاکره با آمریکا بیاید افزود: «نیازی نیست که کسی ما را به میز مذاکره دعوت کند، کسانی که از مذاکرات فرار کردهاند باید خودشان را به میز مذاکره برسانند».
وی با اشاره به اینکه آمریکا حقوق ایران را پایمال کرده است گفت: «علاوه بر جنگ افروزیهای این کشور از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی ایران بسیاری از اموال ما نیز مصادره شده است همچنین دیپلماتهای ما در عراق را دستگیر کردند».
اوباما باید گرهها را باز کند
لاریجانی تصریح کرد: «رئیس جمهور جدید آمریکا باید گرهها را باز کند تا معلوم شود عقلانیت جدیدی برای ایجاد صلح و امنیت در منطقه بوجود آمده است».
رئیس مجلس شورای اسلامی درباره فعال شدن تفرقه افکنان در روابط کشورهای اسلامی هشدار داد.
حماس قابل معامله نیست
سخنان تند گفتن و فرافکنی مشکلی را رفع نمیکند
علی لاریجانی در ادامه نشست خبری در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره مواضع کشور مصر در قبال ایران گفت: «شاید تصور دیگری از صحنه مسائل فلسطین داشتند که محقق نشد اما اکنون فرافکنی میکنند».
به گزارش آفتاب، وی افزود: «اما این کاری درست و حلال مسائل نیست و باید توجه کنیم که سیاست جمهوری اسلامی دامن زدن به این اختلافات نیست».
لاریجانی گفت: «در حوزه فلسطین معتقدیم گروههای فلسطینی باید متحد باشند زیرا این به نفع فلسطین است اما این باید در چارچوبهای کنونی و شرایط واقعی صحنه باشد».
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: «برخی افراد که در خرابکاری در مسائل میان کشورهای اسلامی فوق تخصص دارند مانند ویروسی که میخواهد در شکافها زندگی و مشکل ایجاد کنند فعال شدهاند».
لاریجانی افزود: «اجازه نمیدهیم این ویروسهای خرابکار میان ایران و کشورهای اسلامی تنفس کنند».
رئیس مجلس شورای اسلامی تئوری انقلاب اسلامی را تقویت وحدت و برادری میان کشورهای اسلامی دانست و اضافه کرد: «اسلام دینی فراگیر و بر اساس مبانی اسلام همسایه بر خانه مقدم داشته شده است که بر این اساس باید توجه کنیم که در تفکر اسلامی به کشورهای اسلامی توجه کافی میشود».
لاریجانی گفت: «این رشد و بلوغ سیاسی باید میان کشورهای اسلامی وجود داشته باشد که به فتنه گران برای دامن زدن به آتش اختلافات راه ندهند».
رئیس مجلس افزود: «ما برای کشورهای منطقه و اسلامی احترام قائلیم و البته عقاید خود را نیز داریم».
لاریجانی گفت: «اگر آنها در برههای، تحلیل دقیقی نداشتند لازم نیست به دیگران فضا بدهند که از ظرفیت فتنهگری استفاده کنند».
وی افزود: «سیاست ما ایجاد روابط منطقی و وحدت میان کشورهای اسلامی است».
لاریجانی با اشاره به مطلب شیمون پرز درباره فشار برخی کشورهای اسلامی به رژیم صهیونیستی برای سرکوب حماس گفت: «نمیخواهم در این باره قضاوتی کنم فقط میخواهم بگویم چرا آقای پرز این مطلب را گفت».
رئیس مجلس تاکید کرد: «اگر هم این مطلب درست باشد چرا پرز آن را به زبان آورد و آیا هدف حرکتی شیطنتآمیز برای ایجاد اختلاف میان کشورهای اسلامی بود»؟
لاریجانی گفت: «نمیخواهم بگویم صحت داشت یا نداشت اما اگر هم داشت کار غلطی بود و اشتباه کردند زیرا حماس چیزی نیست که چنین تصور معاملهگرایانهای بتوان راجع به آن انجام داد و نتایج آن را هم دیدند».
رئیس مجلس گفت: «فکر میکنم آمریکا و رژیم صهیونیستی در پی آن هستند که هیزم بیاورند و بر آتش این فتنه دامن بزنند».
لاریجانی خطاب به رهبران کشورهای اسلامی گفت: «آنان باید به این موضوع توجه کنند زیرا سخنان تند گفتن و فرافکنی مشکلی را رفع نمیکند بلکه باید مشکلات دقیقتر بررسی و با منهاج درست و استوار مسائل را حل کرد».
طرح حمله نظامی به ایران از آغاز یک دروغ بود خبرنگار روزنامه نیویورک تایمز گفت: «شما به سیاست چماق و هویج اشاره و آن را رد کردید و گفتید آمریکا باید قدمهای ملموسی در رابطه با ایران بردارد».
این خبرنگار پرسید: «اگر رئیس جمهور جدید آمریکا پرونده اقدام نظامیعلیه ایران را از روی میزش بردارد و همچنین از پافشاری بر ضد پرونده هستهای ایران دست بکشد، آیا شما این اقدامات را گامهای ملموس تلقی میکنید یا خیر»؟
لاریجانی در پاسخ گفت: «فکر نمیکنم آقای اوباما چنین گرانفروشی بکند ضمن اینکه طرح حمله نظامی به ایران از آغاز یک دروغ بود و بالاخره هم هیچ وقت معلوم نشد چنین چیزی وجود داشته یا نه؛ چرا که اصولاً شرایط اقتضا نمیکند چنین چیزهایی روی میز رئیس جمهور آمریکا باشد».
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: «به نظر ما راه حل معقول برای آمریکاییها این است که پیش شرطهای کهنه ای را که قبلاً از زبان سیاستمداران آمریکایی مطرح میشد کنار بگذارند و خود را از سنگلاخهایی که دولت قبلی برای آنان فراهم کرده است برهانند».
خبرنگار نیویورک تایمز در دومین سوال خود پرسید: «سی سال است که سیاست ضدیت با آمریکا و امپریالیزم جزئی از پایههای نظام جمهوری اسلامی ایران است؛ آیا این سیاست در سی سال آینده هم دنبال خواهد شد»؟
لاریجانی پاسخ داد: «جواب این سوال به رفتار آمریکاییها بستگی دارد؛ اینکه ما سیاست ضد ظلم را دنبال میکنیم کار درستی است؛ آمریکاییها هستند که نباید فکر کنند چون زورمندند پس باید ظلم کنند».
رئیس مجلس گفت: «من فکر میکنم آقای اوباما درک درستی از فضای جهان اسلام پیدا کرده که معتقد به ضرورت تغییر در سیاستهای دولت آمریکا شده و فضای نفرت آمیزی را که درباره بوش وجود دارد درک کرده است».
وی افزود: «اگر رئیس جمهور جدید آمریکا سیاست زورمندی و ظلم را عوض کند برای آبرو و ژست بینالمللی دولتش هم خوب است».
رئیس مجلس ادامه داد: «البته متاسفانه ما نشانههای متفاوتی از آنچه انتظار داریم میبینیم؛ مثلاً بعد از جنایات رژیم صهیونیستی در غزه جا داشت رئیس جمهور جدید آمریکا موضع عاقلانه و داهیانهای میگرفت ولی متاسفانه اول سکوت کرد و بعد حمایت».
لاریجانی افزود: «مردم دنیا این واکنشها و این جنایات را میبینند و تحلیل میکنند؛ خوب است قبل از اینکه مردم دنیا به باور منفی برسند آنها خودشان شرایط را تغییر دهند».
حمایت تلویحی از طرح عبور از احمدینژاد خبرنگار روزنامه وطن امروز در سوالی از لاریجانی پرسید: «با توجه به تعدد نامزدهای دو جناح اصولگرا و اصلاح طلب در کشور آیا انتخابات آینده ریاست جمهوری دو قطبی خواهد بود و آیا فکر میکنید اصولگرایان بر نامزدی آقای احمدی نژاد در انتخابات اجماع خواهند کرد»؟
لاریجانی در پاسخ گفت: «تکثر در نامزدها برای برگزاری انتخاباتی پرشور بسیار مثبت است و مردم میتوانند متناسب با سلایق خود، رئیس جمهورشان را انتخاب کنند؛ البته اگر تعداد نامزدها از حد بگذرد هم شأن انتخابات پایین میآید».
وی افزود: «آنچه اکنون در صحنه انتخابات ایران اتفاق افتاده است خارج از حد نیست ولی هنوز به شرایط و وضع منظمی در انتخابات نرسیدهایم».
انتقاد ضمنی لاریجانی به رفتار انتخاباتی خاتمیرئیس مجلس اضافه کرد: «شما میبینید که عدهای میگویند میآییم یا نمیآییم ولی باید اوضاع منظم باشد تا ذهن مردم متمرکز شود و قادر به تصمیم گیری باشند».
لاریجانی گفت: «فعلاً باید صبر کرد و آرایش نهایی عرصه انتخابات را دید و قضاوت کرد».
واکنش به وابستگی حماس به ایرانخبرنگار شبکه المنار در ادامه نشست خبری رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه برخی نهضت حماس را متهم میکنند که از پوشش عربی خود خارج شده و زیر عبای ایرانیها رفته است پرسید: «برخی تلاش میکنند حماس را به جناح مقتدر اعراب متصل کنند، نظر شما در این باره چیست»؟
علی لاریجانی در این باره گفت: «اینها تصورات درستی نیست حماس جریان پیشرویی در مقاومت اسلامی فلسطین است و با این اصطلاحات که برخی به کار میبرند نژاد گروهها عوض نخواهد شد».
وی افزود: «شاید بعضی فکر میکردند که باید از حماس به عنوان ابزار استفاده کنند ولی حماس نشان داد جریانی مترقی، شجاع و جهادی است که از آرمان ملت فلسطین حمایت میکند».
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به مقاومت حزب الله لبنان گفت: «همینها روزی حزب الله را به سبب شیعه بودن از ارتباط با ایران منع میکردند و حالا که حماس هم مذهب آنها و سنی است با اصطلاح عرب نبودن بر حماس خرده میگیرند».
لاریجانی خطاب به این شایعه پردازان تصریح کرد: «اینها باید کمی به خود بیایند؛ جمهوری اسلامی ایران از هر جریان آرمانخواهی که از حقوق خودش دفاع کند حمایت میکند».
وی افزود: «این موضوعات را باید با واقعیات سنجید؛ اینکه حماس به کشورهای میانه رو تعلق خاطر دارد یا نه ما اطلاع نداریم ولی هیچ گاه هم توصیه نمیکنیم که با گروه یا کشوری ارتباط نداشته باشند».
لاریجانی گفت: «معتقدیم این تفرقه افکنیها به نفع جهان اسلام نیست و چنین توصیههایی به معنی نفی استقلال فکری حماس است».
مجلس میخواهد مستقل باشدخبرنگار خبرگزاری برنا از لاریجانی پرسید: «مجلس هشتم بیش از هر چیز در پی اقتدار خود است؛ آیا اقتدار مجلس در دوره هفتم از بین رفته بود؟ و آیا این انگیزه مجلس به معنی تقابل با دولت و به کار گرفتن اقتدار در مقابل دولت است»؟
لاریجانی در پاسخ گفت: «من نمیدانم چرا چنین تصوری در شما ایجاد شده است که اقتدار مجلس را اینطور مطرح میکنید».
وی ادامه داد: «مجلس میخواهد مستقل باشد و از حقوق ملت دفاع کند و علت این امر این است که نمایندگان از مردم رای گرفته و سوگند خوردهاند که از حقوق آنها دفاع کنند؛ حالا اگر مقامی یا وزیری از موضع مجلس خوشش نیاید ملاک ما رعایت قانون و استیفای حقوق ملت است».
رئیس مجلس افزود: «البته مبنای ارتباط ما با دولت برادرانه است ولی این ارتباط برادرانه به معنای صرف نظر کردن از حقوق ملت نیست».
مناقشه ما با آمریکا جدی است رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه نشست خبری خود گفت: «مناقشه ما با آمریکا جدی است نه تفننی و با بعضی ژستهای بین المللی قابل حل نیست».
علی لاریجانی در پاسخ به سوال خبرنگار NHK ژاپن مبنی بر اینکه آیا شما قصد تشکیل گروه دوستی پارلمانی ایران و آمریکا را در مجلستان ندارید گفت: «شرایط الان ما با آمریکا شرایطی نیست که مانند سایر کشورها گروه دوستی در پارلمان ایران به وجود آید».
وی افزود: «باید با یک نقشه دقیق دید خواسته ملت ایران چیست، از چه چیزهایی در گذشته رنج برده است و به سمت علاج آنها حرکت کرد؛ بنابراین فکر میکنم چنین تصوری خیلی دور از ذهن باشد».
لاریجانی گفت: «اینکه با توجه به شرایط جدید، مطالب جدیدی به وجود آمده است، باید قدری تحمل کرد و دید مقصود از تغییرات گفته شده چیست تا در این زمینه فکر شود».
رحیمی ادعایی درباره مدرک خود نداشته استرئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه همشهری در خصوص مدرک تحصیلی معاون حقوقی و امور مجلس رئیس جمهور گفت: «هیئت رئیسه موضعی اعلام نکرد؛ سوال مطرح و سپس خوانده شد».
لاریجانی افزود: «هیئت رئیسه درخصوص سوال نمایندگان موضعی نداشته و ندارد جز اینکه آیین نامه اجرا شود، اما سوال باید در جایی باشد که نتیجهای برای حل مسئله داشته باشد؛ باید دید مقصود از این ادعا چیست».
وی گفت: «البته نمایندگان میتوانند سوال کنند و وزیر علوم هم میتواند پاسخ دهد».
رئیس مجلس افزود: «درباره وزیر کشور (کردان) حرف بر سر این بود که درتریبون چیز دیگری گفته شده بود در حالی که در خصوص معاون حقوقی رئیس جمهور چنین چیزی مطرح نیست».
موضوع دیپلماتهای ایرانی ربوده شده را پیگیری خواهیم کرد لاریجانی در پاسخ به سوال خبرنگار تلویزیون یونان که پرسید چرا جمهوری اسلامی ایران در شرایط کنونی موضوع دیپلماتهای ربوده شده خود را مطرح کرده است گفت: «چون هیچ وقت پاسخ درستی نشنیدهایم».
وی افزود: «به هر حال دیپلماتهای ایرانی ربوده شدهاند و هیچ اطلاعی به ایران داده نشده است».
لاریجانی گفت: «حتما این امر را پیگیری خواهیم کرد و فکر میکنم این لازم است».
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه تلویزیونی «الکوثر»، مبنی بر اینکه چرا مذاکرات ایران و آمریکا درباره عراق متوقف شده است گفت: «نباید در این باره عجولانه برخورد کرد مقداری تأنی و درنگ، معقول است».
وی افزود: «اگر در صحنه عراق در ماههای اخیر مذاکراتی صورت نگرفته به خاطر این است که قبلا در این باره نامهنگاری میشد اما در حال حاضر با توجه به امنیت عراق این نامه نگاریها صورت نگرفته است».
انتقال پایتخت موضوع قابل بحثی استرئیس مجلس شورای اسلامی گفت: «هرچند موضوع انتقال پایتخت در حال حاضر در سطح مسئولان کشور به طور جدی پیگیری نمیشود اما همچنان موضوع قابل بحثی است».
علی لاریجانی در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار تلویزیون راه ابریشم چین مبنی بر اینکه آیا تغییر پایتخت در دستور کار مقامات ایران نیست افزود: «انتقال پایتخت موضوع کهنهای است؛ باید دید این موضوع چقدر به نفع ما است و به خصوص در شرایط کنونی چقدر هزینهبر است».
وی گفت: «موضوع انتقال پایتخت از زمان ریاست جمهوری آقای هاشمیرفسنجانی در دولت مطرح بود و وقتی شهردار تهران عوض شد، گفته شد شاید به همین نحو سامان یابد».
رئیس مجلس با بیان اینکه البته ترافیک تهران بسیار پیچیده است افزود: «هر قدر دستگاههای حکومتی بتوانند از تهران خارج شوند شاید یک مقدار شرایط تهران بهبود یابد».
لاریجانی همچنین در پاسخ به سوال دیگر این خبرنگار مبنی براینکه آیا همزمانی پایان سال باستانی و مالی اداری در ایران باعث تراکم شدید نشده است، گفت: «پایان سال تاثیری در رسیدگی به بودجه ندارد».
وی افزود: «اگر بودجه را سه یا چهار ماه قبل بدهند اصطکاکی با نوروز ندارد؛ تراکم به خاطر این است که زمان ارائه بودجه به مجلس کوتاه شده است بنابراین اگر اول آذر ارائه میشد تراکمیهم وجود نداشت».
لاریجانی گفت: «در ضمن، تراکم مالی عیب وحشتناکی نیست و حتی میتواند مفید هم باشد».
وی افزود: «نیازی هم نمیبینیم که برای بودجه سه دوازدهم مانور بدهیم چون فکر میکنیم در همین فاصله نیز بودجه قابل بررسی است».
رئیس مجلس در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران در خصوص رایزنی برای سفر نمایندگان به غزه گفت: «این موضوع را با دوستان مصری در میان گذاشته و گفتهایم هر وقت شما آمادگی داشته باشید این سفر انجام خواهد شد».
لاریجانی با بیان اینکه هم تروئیکای مجالس آسیایی و هم نمایندگان مجلس شورای اسلامی علاقه مند به حضور در غزه هستند، افزود: «این فکر ابتدا از طرف رئیس مجلس اندونزی مطرح شد تا با حضور نمایندگان در غزه کمک رسانی کشورهای آسیایی تسریع شود».
وی گفت: «البته پاسخ در این باره از طرف مصریها دیر شده است».
از اوباما ناامید نیستمخبرنگار روزنامه کریستین ساینس مانیتور پرسید: «آیا از اوباما ناامید شدهاید؟ اگر اوباما همه خواستههای شما را بپذیرد، آن وقت شما از ایدئولوژی مرگ بر آمریکا دست خواهید کشید»؟
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ تصریح کرد: «بخشی از سوال شما درست است، یعنی از اقدامات آمریکا راضی نیستیم چون با نظریه تغییر همخوانی ندارد اما ناامید هم نیستیم چون میتوانند هر زمانی مسیر خود را اصلاح کنند».
لاریجانی در پاسخ به سوال دوم این خبرنگار گفت: «در این باره نظرم را گفتهام؛ آنچه سیاست جمهوری اسلامی ایران و فکر انقلاب اسلامی است این است که کشور ایران مستقل باشد و بتواند خودش امور را اداره کند».
وی با تأکید بر اینکه آمریکاییها باید رفتارهای ناپسندی را که پیش از انقلاب و پس از انقلاب اسلامی در مواجهه با ملت بزرگ ایران داشته اند کنار بگذارند افزود: «آمریکاییها بعد از انقلاب اسلامی در مناقشات داخلی، تجزیه طلبیها و تجاوز عراق به ایران، اقدامات فراوانی انجام دادند».
لاریجانی گفت: «آمریکا باید نشان دهد که از رفتارهای گذشتهاش دست برداشته است؛ البته به نفع خودشان هم نیست که این رفتارها را ادامه دهند چون دیگر شرایط منطقه مثل گذشته نیست».
وی افزود: «اینها (آمریکاییها) در برابر گروه کوچکی مثل حماس شکست بزرگی متحمل شده اند بنابراین، هماورد با ملت بزرگی مثل ایران آن هم روی رفتارهای غلط گذشته به نفع خودشان هم نیست».
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: «اگر آمریکاییها این اصلاحات را انجام بدهند هم به نفع خودشان است و هم شرایط ایران میتواند شرایط متفاوتی باشد؛ باید این نشانهها را دریافت کنیم».
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه نشست خبری با خبرنگاران داخلی و خارجی گفت: «هنوز شرایط انتخاباتی ریاست جمهوری دهم به شفافیت نرسیده است تا بتوان در این باره اظهار نظر قطعی کرد».
نیازی به آمدن من نیست
علی لاریجانی در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه جام جم مبنی بر اینکه آیا نامزد انتخابات ریاست جمهوری میشود و اینکه آیا در انتخابات آینده از چه نامزدی دفاع میکند افزود: «همان طور که در گذشته گفتهام برای این انتخابات نیروها به وفور در صحنه هستند و نیازی به آمدن من نیست».
وی گفت: «باید درنگ کرد تا هم اصلاح طلبان، هم اصولگرایان و هم ذو وجهتینها (اصولگرایان اصلاح طلب) حضور خودشان را اعلام کنند و بعد درباره رفتار این افراد قضاوت کرد».
لاریجانی افزود: «من فعلاً چنین شرایطی را نمیبینم و نیازی هم برای این امر وجود ندارد».
فراکسیون اصولگرایان مجلس کم تحرک نیسترئیس مجلس شورای اسلامی همچنین در پاسخ به این سوال که چرا فراکسیون اصولگرایان مجلس کم تحرک شده است گفت: «این فراکسیون کم تحرک نیست، جلسات مستمر هفتگی، چه در سطح هیئت رئیسه و چه در سطح شورای مرکزی برگزار میشود؛ هفته قبل هم مجمع عمومی داشت».
لاریجانی افزود: «اما اینکه در ذیل این فراکسیون تشکلهای خرد تشکیل شود منافاتی با اساسنامه ندارد یعنی کسانی که همفکرتر هستند میتوانند با هم مشورت و کار کنند سپس نظرهایشان را به شورای مرکزی بیاورند».
وی در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه رسالت مبنی بر اینکه تعامل دولت و مجلس را چگونه میبیند و اقدامات مجلس برای اخراج منافقین از عراق چیست گفت: «سازوکارهای مختلفی برای تعامل سه قوه در نظر گرفته شده است و در حال حاضر نیز چه در سطح سران و چه در سطح نمایندگان سران، سازوکاری داریم؛ البته میتوانست بهتر از این باشد».
لاریجانی در پاسخ به سوال دوم این خبرنگار گفت: «مسئولان عراقی میدانند که منافقین ناپاکیهایی در گذشته داشتهاند که البته در مذاکرات مشاور امنیت ملی عراق هم این باور تبلور داشت».
وی افزود: «با توجه به جنایات منافقین در عراق و همچنین درخصوص مردم ایران فکر میکنم مسئولان عراقی دنبال چنین چیزی (اخراج منافقین) هستند».
انتقاد لاریجانی از اظهارات رساییرئیس مجلس در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه دنیای اقتصاد درباره رفتار آمریکا با شاه در اواخر رژیم ستمشاهی و نیز اینکه چرا اجازه میدهید در مجلس به شخصیتهای سیاسی توهین شود، گفت: «آمریکا در رفتار خود با رژیم ستم شاهی تقریباً به نقطهای رسیده بود که قابل ادامه دادن نبود».
لاریجانی با بیان اینکه در چند دهه گذشته نوعی بیداری در منطقه در حال اوج گرفتن است افزود: «البته انقلاب اسلامی ایران این جریان را تشدید کرده است».
وی اضافه کرد: «نظریه همکاری شاه با آمریکا به نقطه پایانی رسیده بود و نمیتوانست ادامه یابد».
لاریجانی تصریح کرد: «مجلس از ادبیات سیاسی خوبی برخوردار است؛ ممکن است در بین نمایندگان، انگشت شماری پیدا شوند که بخواهند برخی مسائل سیاسی را بزرگ کنند اما باید گفت که این گفتهها در راستای منهج مجلس هشتم نبوده و نیست».
وی گفت: «مدیریت مجلس هم علاقه ای به مطرح شدن این گونه مسائل در مجلس ندارد؛ البته بعضیها میخواهند از این دست مسائل بهره برداری رسانه ای کنند».
لاریجانی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار گاردین که پرسید: «ایران برای انتقال مفاهیم انقلاب اسلامی به جوانانی که در ابتدای انقلاب حضور نداشته اند چه تلاشی انجام میدهد گفت: «این سوال مقداری غیرمترقبه است؛ قرار نیست با سی امین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی تصور جدیدی حاصل شود».
وی افزود: «این چیزی نیست که پس از دورهای صورت بگیرد بلکه تمام جوانان، نوجوانان و کودکان ما در فضای انقلاب زندگی میکنند و میاندیشند».
آزادی سیاسی کاملاً محسوس استلاریجانی با بیان اینکه البته باید مسئولان نهایت تلاش خود را در این خصوص انجام دهند گفت: «آزادی سیاسی به وجود آمده در انقلاب اسلامی و اینکه افراد مختلف در جایگاههای گوناگون خود را تصمیم گیر در نظام میدانند کاملاً محسوس است».
وی افزود: «آزادی فکر و اندیشه در ایران بسیار خوب است به گونه ای که وقتی با گذشته مقایسه میشود کاملاً قابل درک است؛ البته این آزادی اندیشه در چارچوب قانون اساسی است».
خبرنگار روزنامه اعتماد ملی ضمن قدردانی از مواضع رئیس مجلس در امور خارجه نسبت به گذشته، در خصوص برخی بی احترامیها به خبرنگاران پارلمانی پرسید.
لاریجانی در پاسخ گفت: «تاکنون درباره بی احترامی به خبرنگاران پارلمانی گزارش در حدی که شما میگویید دریافت نکردهام».
وی افزود: «در خصوص دفاع از حرمت خبرنگاران هم باید بگویم که شما بخشی از ملت هستید بنابراین از حقوقتان دفاع میشود».
خلاصه نويسي يك هنر است