کد خبر: ۸۴۰۷۷۶
تاریخ انتشار : ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۲

کمبود آب در ۲۴ استان/ قطعی برق برای صنایع و بخش کشاورزی در تابستان مشروط شد

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: در حال حاضر ۲۴ استان کشور از جمله سه استان شمالی با کمبود جدی آب مواجه هستند که در این استان‌ها نشست مدیریت بحران آب گذاشته شده است.
کمبود آب در ۲۴ استان/ قطعی برق برای صنایع و بخش کشاورزی در تابستان مشروط شد
آفتاب‌‌نیوز :

محمدحسن نامی شب گذشته در نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و عملیات پاسخ به بحران استان خراسان رضوی در محل استانداری اظهارداشت: کمبود آب در تهران نیز وجود دارد و پنج سد این استان از ظرفیت کافی برای تامین آب شرب برخوردار نیست.

به گزارش خبرگزاری روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، وی بیان کرد: با این حال ما مسئولان موظف هستیم به مردم خدمت کنیم و آب را به هر طریق ممکن برای آنان فراهم کنسم، آنان نیز باید در این شرایط ما را همراهی کنند تا بتوانند خود را با این مخاطره تنظیم کنند.

نامی با اشاره به اهمیت آب برای کشور و سایر کشور‌های جهان گفت: امسال مشکل آب جدی است، اگر قرار باشد آب از یک منطقه به منطقه دیگر منتقل شود، کم کم منطقه مزبور از حیض انتفاع خارج می‌شود، باید این مسئله برای کل مردم درک شود و با این شرایط سازگار شد.

وی با بیان اینکه کشور ایران ۶۰ درصد سنگی و ۴۰ درصد خاکی است، افزود: خاک خیلی ارزش دارد، برای جایگزین کردن یک سانتی مترمکعب خاک نیاز به ۸۰۰ سال زمان است، لذا خاک را نمی‌توانیم از کشور دیگر وارد کنیم و این از مباحثی است که باید به آن توجه کنیم.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور وضعیت کمبود آب در خراسان رضوی را جدی دانست و گفت: آمایش سرزمین به معنای برقراری نسبت منظم بین انسان و فعالیت و فضا است، اما ما در این راستا از یک تعادل در کشور برخوردار نیستیم، خراسان رضوی بویژه شهر مشهد و پیرامون آن بیش از اندازه جمعیت دارد، تهران و پیرامون آن هم از یک سوم جمعیت کشور برخوردار است، برای ایجاد این تعادل جمعیتی باید به سمت تدبیر و تدبر برای استفاده از همه جغرافیای کشور و آمایش سرزمینی باشیم.

وی بیان کرد: از ۶۴ مخاطره طبیعی و سوانح انسان ساز در دنیا، ۴۶ مورد در ایران به وقوع پیوسته است، اما از بین این مخاطرات خشکسالی از اهمیت بالایی برخوردار بوده که باید به آن توجه ویژه شود، برای همه این مخاطرات راهکار‌های پیشگیرانه وجود دارد.

نامی خاطرنشان کرد: در ۲۲۰ سال گذشته در مجموع ۱۲ زلزله بالای ۷ ریشتر در ایران و پیرامون آن به وقوع پیوسته است، ۱۴۰ سال از آن روایت تاریخی پدران ما است که میزان خسارت‌های آن را بیان کرده اند، اما در مورد ۸۰ سال باقیمانده سند لازم در خصوص وقوع زلزله و خسارات آن وجود دارد.

وی ادامه داد: در این بخش راهکار پیشگیرانه آن است که سازه‌ها به نحوی ساخته شود که تحمل زلزله هشت ریشتری را هم داشته باشد، دانه بندی‌ها در بتن و کیفی سازی در مصالح ساختمانی بیشتر از گذشته مورد توجه قرار گیرد و این مهم به مردم اطلاع داده شود تا آنان ناظر بر ساخت و ساز‌ها باشند، در این صورت دیگر وقوع زلزله بلای طبیعی نیست بلکه یک مخاطره به شمار می‌رود.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور بیان کرد: هم اکنون برخی از ساختمان‌ها در شهر‌ها و برخی روستا‌ها به صورت کاملا بی قواره در حال ساخت است در حالی که مجوز لازم را از شهرداری نمی‌گیرد و نظارت لازم هم بر آن انجام نمی‌شود، همین مساله سازه‌ها را در برابر زلزله آسیب پذیر می‌کند.

وی گفت: اطراف برخی از شهر‌ها و روستا‌های کشور بی قواره ساخته می‌شود، این سریع ساختن‌ها و احداث بی مجوز و بی نظارت، باعث می‌شود که سازه‌ها در برابر زلزله آسیب پذیر باشند.

نامی اظهارداشت: تاکنون ۳۸ میلیون هکتار آبخیزداری در کشور انجام گرفته و ۹۳ میلیون هکتار مترمکعب دیگر باقی مانده است، طرحی تهیه شده تا بتوان در ۳۱ استان ظرف دو سال این آبخیزداری باقیمانده به اتمام رسد، اهمیت این اقدام در حدی است که بتواند از تبخیر آب بویژه در چهار ماهه نخست سال جلوگیری کند.

وی ادامه داد: مشکلات جهان روز به روز به لحاظ آب و هوایی و کمبود مواد غذایی بویژه غلات بیشتر می‌شود، جهان ۶ منطقه مهم در حوزه غلات از جمله آمریکا، اوکراین، کانادا، استرالیا و برزیل و اروپا دارد، لذا تامین غلات برای برخی کشور‌ها مانند ایران با مشکلاتی همراه خواهد بود، در این راستا تغییر الگوی کشت و توسعه کشت گلخانه‌ای ضروری است.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور تاکید کرد: حتی اگر منافع عمومی مردم خراسان رضوی ایجاب می‌کند که نه تنها چاه‌های غیرمجاز بلکه چاه‌های مجاز که تولید مواد غذایی ندارد، محدود شوند، باید این کار انجام گیرد، این موضوع در مورد کشور هم صادق است.

وی اضافه کرد: جهان با یک عدم تعادل آب و هوایی مواجه شده است که عامل اصلی آن تولید گاز‌های گلخانه‌ای و زیاده خواهی برخی کشور‌ها از جمله آمریکا است، نمونه بارز آن اجرای طرح هارپ است که مشکلات عدیده‌ای را برای جو ایجاد می‌کند (هارپ پروژه‌ای علمی است و از طریق آن دانشمندان با ایجاد تغییراتی در یونوسفر که دورترین و ناشناخته‌ترین بخش جو زمین است امکان مطالعه در مورد آن را پیدا کرده و آن را به صورت یک آزمایشگاه طبیعی درمی‌آورند. هارپ این کار را با امواج رادیویی فرکانس بالا که توسط رادار‌های خود منتشر می‌کند انجام می‌دهد)

نامی گفت: هم اکنون دوران پساکرونا است و قدرت کشور‌ها برپایه حفظ محیط زیست می‌باشد، لذا باید در جهت حفظ محیط زیست بیشتر بکوشیم، در غیر این صورت جمعیت از بین خواهد رفت.

۱۱.۵ هزار میلیارد تومان اعتبار به تنش آبی کشور اختصاص یافت

 رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در جمع خبرنگاران نیز اظهارداشت: امسال ۱۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای مساله تنش آبی در کشور اختصاص یافته که خراسان رضوی نیز از این اعتبارات بهره مند می‌شود. اسفندماه پارسال نیز به سبب شرایط ویژه خراسان رضوی در حوزه کمبود آب، هزار میلیارد تومان اعتبار به این استان اختصاص یافت.

نامی بیان کرد: تنش آبی صرفا برای جمهوری اسلامی نیست بلکه در برخی کشور‌های دیگر نیز وجود دارد، برای این منظور نیز از چند سال قبل پروژه انتقال آب از دریای عمان به سه استان خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان پیش بینی شد تا بتوان آب را به این استان‌ها منتقل کرد، اجرای این طرح پنج ساله بوده که ۲ سال از آن گذشته و بودجه لازم هم برای آن در نظر گرفته شده است.

وی اظهار داشت: امسال مشکل خاصی در تامین آب خراسان رضوی بویژه مشهد نخواهیم داشت، از پنج منبع دیگر برای تامین آب مشهد پیش بینی‌های لازم انجام گرفته و جای نگرانی نیست.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: مردم بدانند که با کمبود آب مواجه هستیم لذا باید در مصارف خود بویژه در مصارف کشاورزی از آبیاری غرقابی جلوگیری شود، چاه‌های غیرمجاز باید حتما مسدود شوند، لازم است در برخی موارد به منظور حفظ حقوق عامه محدودیت‌هایی هم در استفاده از چاه‌های آب مجاز ایجاد شود که این مهم برای منافع ملی مهم است.

نامی در پاسخ به سوالی در خصوص کمبود گاز در خراسان رضوی اظهار داشت: قرار است خط لوله گاز مستقیمی از منابع گازی کشور برای استان‌های خراسان رضوی، خراسان شمالی و خراسان جنوبی ایجاد شود که بزودی این طرح اجرا می‌شود.

وی همچنین به سوال خبرنگاری در خصوص اعمال خاموشی برای صاحبان صنایع در تابستان امسال گفت: بستگی به میزان مصرف برق دارد، تلاش خواهیم کرد که قطعی برق برای صنایع و بخش کشاورزی ایجاد نشود، وزارت نیرو نیز برنامه‌هایی دارد، اما باید مدیریت مصرف از سوی مردم اعمال شود و آنان در ساعات پرمصرف برق از، استفاده از وسایل برقی خود را محدود کنند و صاحبان صنایع نیز از برق تولیدی خود بهره گیرند.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: طرحی پیش بینی شده است که بتوان از موتور‌های تولید برق در کارخانه‌های داخلی مانند شرکت "دکا" برای کل کشور تهیه کرد که دو منظوره بوده و می‌تواند گاز و گازوئیل را به عنوان سوخت استفاده و برق تولید کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین