پرونده انتخاب رئیس جمهوری لبنان و و پرونده ریاض سلامه، رئیس بانک مرکزی این کشور هر دو در اولویت هستند و یکی از آنها کم اهمیتتر از دیگری نیست؛ انتخاب رئیس جمهور به معنای آغاز راه حل بحران کشور است و پایان دوره رئیس بانک مرکزی سرنوشت نامعلومی را برای عصری پنهان میکند که کشف اسرار آن نیازمند پیشگویان است.
در همین رابطه یک منبع ارشد سیاسی به روزنامه الجمهوریه گفت: شمارش معکوس برای این دو پرونده مرتبط با یکدیگر آغاز شده است. این مرحله دو ماهه بسیار حساس و خطرناک است و هیچ چیزی قطعی نیست.
این منبع گفت: «گروه های سیاسی اصلی بدون اینکه تصویر برایشان روشن شود، در حال بررسی سناریوهای احتمالی هستند و این عمدتاً به دلیل دودستگی کنونی و عدم وجود گفتوگو است».
منبع مذکور همچنین نگران این موضوع است که در صورت پایان دوره ریاست سلامه و عدم موفقیت پارلمان لبنان در انتخاب رئیس جمهوری، شرایط سخت تر خواهد شد بخصوص که سلامه تمام اختیارات بانک مرکزی را داراست و به این راحتی ها پست خود را تحویل نخواهد داد.
در رابطه با پرونده ریاست جمهوری هم این منبع تاکید کرد که «تدارکات دوجانبه گروههای شیعی و متحدانشان برای جلسه انتخاب سلیمان فرنجیه، رئیس جریان «المرده» ادامه دارد اما وضعیت تیم دیگر که هنوز بر سر نامزد دیگری به توافق نرسیده است، نامشخص است. پیش بینی ها این است که یا یک جبهه برای معرفی یک نامزد رقیب تشکیل می شود، چیزی که فعلا وجود ندارد یا حد نصاب ۸۶ از سوی جریان آزاد ملی یا القوات اللبنانیه یا حزب سوسیال ترقی خواه در دور اول و دوم جلسه انتخاب رئیس جمهوری کسب می شود که در این صورت فرنجیه حتما پیروز می شود.
این منبع گفت، همه احزاب سیاسی در لبنان اطمینان دارند که نه جلسه ای برای به چالش کشیدن کسی وجود خواهد داشت و نه حزبی به چالش کشیده خواهد شد. نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان در صورت مناسب بودن شرایط و وجود حد نصاب لازم برای انتخاب رئیس جمهوری، جلسه انتخاب رئیس جمهور را برگزار خواهد کرد.
سفر هیئت قطری به لبنان
روزنامه الریاض در رابطه با پرونده انتخاب رئیس جمهوری لبنان نوشت: در راستای ابتکارات برخی کشورهای عربی در قبال لبنان، گزارش شد که هیئت قطری که چندی پیش سفرهای خود به بیروت را به تعویق انداخته بود، ظرف چند روز آینده برای تکمیل ابتکار خود بازخواهد گشت تا با برخی از فراکسیونهای پارلمانی به ویژه مخالفان به منظور متحد کردن صفوف آنها و توافق بر سر نام واحد برای ریاست جمهوری دیدار کند و آنطور که مشخص شده دوحه از جوزف عون، فرمانده ارتش لبنان برای رسیدن به کاخ بعبدا حمایت خواهد کرد.
میانجیگری فرانسه طولانی نخواهد بود
در این رابطه روزنامه "اللواء" نوشت: فرانسوی ها اعلام کرده اند که میانجیگری آنها درباره انتخاب رئیس جمهوری لبنان طولانی نخواهد بود و در صورتی که حل این بحران پیشرفتی نداشته باشد، ممکن است پاریس تا اواسط ماه ژوئن موضع منفی خود را اعلام کند.
منابع روزنامه اللواء گفتند که اوایل ماه آینده ترافیک تماس ها و رایزنی های داخلی و خارجی خواهد بود تا موانع باقی مانده در مسیر کسی که قرار است رئیس جمهوری لبنان باشد، حل شود.
این روزنامه نوشت، اولویت روی تعیین جایگاه نهایی نمایندگانی خواهد بود که مدعی هستند در هیچ تیمی جایی ندارند. شاید این کار موجب گشایشی در انتخاب رئیس جمهوری لبنان شود و برخی از طرف ها در موضع خود تجدیدنظر کنند بخصوص که گروه های مخالف انتخاب فرنجیه برای پست ریاست جمهوری هنوز نتوانستند درباره انتخاب نامزد رقیب توافق کنند از طرفی درباره موضع ولید جنبلاط، رئیس حزب سوسیال ترقی خواه هم اپوزیسیون خیلی روی او حساب نمی کند زیرا معتقد است که او متحدش نبیه بری را رها نخواهد کرد و وقتی که شرایط را مناسب ببیند آن را به صراحت اعلام می کند.