دبیرخانه شورای همکاری خلیج فارس بعد از ظهر امروز (پنج شنبه) بیانیه پایانی نشست مشترک شراکت راهبردی میان کشورهای عضو این شورا و آمریکا را منتشر کرد که دیروز (چهارشنبه) در مقر دبیرخانه در شهر ریاض، پایتخت عربستان سعودی و به ریاست «بدر بن حمد بن حمود البوسعیدی»، وزیر امور خارجه عمان به عنوان رئیس دوره کنونی شورا برگزار شد.
به گزارش شبکه خبری «آر تی عربی» روسیه، مهمترین موارد بیانیه پایانی نشست مشترک شراکت راهبردی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس و آمریکا که با حضور «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه این کشور، «فیصل بن فرحان آل سعود»، وزیر امور خارجه عربستان، «محمد بن عبدالرحمن آل ثانی»، نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر، «سالم عبدالله الجابر الصباح»، وزیر امور خارجه کویت، «شخبوط بن نهیان آل نهیان»، وزیر مشاور در وزارت امور خارجه امارات، «عبدالله بن احمد آل خلیفه»، معاون امور سیاسی وزارت امور خارجه بحرین و «جاسم محمد البدیوی»، دبیرکل شورا برگزار شد، به شرح ذیل است.
در رابطه با ایران: پایبندی به آزادی دریانوردی و امنیت دریایی در منطقه و مقابله با هر گونه اقدامات خصمانه یا غیر قانونی، پشتیبانی از پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای و استقبال از تصمیم عربستان و ایران برای از سر گیری روابط دیپلماتیک.
در رابطه با یمن: تاکید بر اهمیت تلاشهای مداوم صلح به رهبری سازمان ملل متحد، تاکید بر پشتیبانی از حاکمیت یمن و استقلال، وحدت و تمامیت ارضی آن و تاکید بر اهمیت ادامه تامین نیازهای بشردوستانه مردم در تمامی مناطق یمن و ارائه پشتیبانی اقتصادی و توسعهای در سراسر کشور.
در رابطه با مسئله فلسطین و اسرائیل: تاکید بر پایبندی به دستیابی به صلح عادلانه، دائمی و همه جانبه در خاور میانه بر اساس راه حل دو کشوری، تاکید بر لزوم خودداری از همه اقدامات یک جانبه که راه حل دو کشوری را تضعیف میکند، تاکید بر نقش اردن در حفاظت از وضعیت تاریخی موجود در اماکن مقدس در بیت المقدس و تاکید بر اهمیت پشتیبانی از تشکیلات خودگردان فلسطین و بهبود سبک زندگی روزمره فلسطینیان.
در رابطه با سوریه: پایبندی به دستیابی به یک راه حل سیاسی برای بحران سوریه به گونهای که وحدت این کشور و حاکمیت آن را حفظ کند، تاکید بر پشتیبانی از نیروهای آمریکایی و نیروهای ائتلاف (بین المللی) که برای تحقق شکست داعش در سوریه تلاش میکنند و تاکید بر لزوم ایجاد شرایط امن برای بازگشت امن، با عزت و داوطلبانه پناهندگان و آوارگان داخلی.
در رابطه با عراق: استقبال از پروژه اتصال برق برای اتصال عراق به شبکه برق کشورهای شورای همکاری خلیج (فارس)، تاکید بر اهمیت تلاشهای تحت رهبری غیر نظامیان در عراق برای تضمین بهره مندی مردم از منابع طبیعی کشور و پشتیبانی از یک عراق امن، باثبات و دارای حاکمیت کامل.
در رابطه با سودان: ابراز نگرانی در قبال شروع جنگ در سودان و تاکید بر اهمیت پشتیبانی از تلاشهای دیپلماتیک در جده برای دستیابی به توافقی میان نیروهای مسلح سودان و نیروهای پشتیبانی سریع، تاکید بر لزوم اجازه دسترسی بدون مانع به کمکهای بشردوستانه و تاکید بر نبود هیچ گونه راه حل نظامی برای پایان دادن به درگیری.