آفتابنیوز : آفتاب: دکتر حسن روحانی با اشاره به این که برخی از احزاب و افراد برحضور وی در انتخابات ریاست جمهوری اصرار داشتهاند، گفت: «من به آنها پاسخ دادهام که هنوز برای حضور در انتخابات آتی تصمیمی نگرفتهام اما آنان همچنان بر حضور بنده مصر هستند».
به گزارش خبرنگار سیاسی آفتاب، دکتر حسن روحانی، رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک، روز شنبه و در حاشیه همایش تطبیق لایحه بودجه سال 1387 کشور با سند چشم انداز و سیاستهای کلان برنامه چهارم، با بیان مطلب فوق در عین حال خاطرنشان کرد: «برای شرکت در انتخابات به عنوان کاندیدا هنوز فرصت وجود دارد».
وی در پاسخ به این سؤال که آیا حضور شما به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری نهایی شده است، گفت: «هیچ زمانی برای حضور در انتخابات اعلام نهایی نکرده بودم البته همیشه این بحث بود و بعضی از دوستان و نخبگان اصرار داشتند که وارد عرصه انتخابات شوم».
رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر این که اعداد و ارقام موجود در قانون برنامه چهارم توسعه کل کشور غیر واقعی تنظیم نشده است، گفت: «تورم از سال 81 تا 83 رو به نزول بوده است. حتی در ابتدای سال 84 نرخ تورم به حدود 12 درصد رسید، بنابراین ما در سال 84 هم داشتیم به نرخ تورم تک رقمی نزدیک میشدیم ولی ناگهان در سال 85 با سیاستهای پولی که اعمال شد و حجم پول هم اکنون به 170 هزار میلیارد تومان در آبان ماه رسیده است نرخ تورم افزایش یافته است».
حجت الاسلام و المسلمین روحانی افزود: «وقتی پول به جامعه تزریق میشود و حجم پول دو برابر میشود و سیاستهای انبساطی اتخاذ میشود و پول نفت به ریال تبدیل شده و در جامعه پخش میشود، اهداف برنامه محقق نخواهد شد و به جای اینکه به نرخ تورم تک رقمی برسیم در سال 86 به 4/18 درصد و در سال 87 نیز به حدود 26 درصد میرسیم».
او ادامه داد: «اهداف و ارقام موجود در برنامه چهارم دور از دسترس نبوده و با محاسبه تهیه شده بوده است اما اقدامات دولت اقدامات غیر کارشناسی بوده و ما را از هدف برنامه چهارم دور کرده است به طوری که دسترسی به آن هم دیگر در کوتاه مدت امکان پذیر نیست. یعنی اگر سال آینده بخواهیم وضعیت موجود را جبران کنیم باید تورم را به 1/2 درصد برسانیم تا بتوانیم اهداف برنامه را محقق کنیم در حالی که این امکان پذیر نیست».
وی ادامه داد: «اگر لایحه هدفمند شدن یارانهها در مجلس به تصویب برسد یا محتوای آن در بودجه دیده شود رقم تورم خیلی بیشتر از آنچه خواهد بود که امسال شاهد بودیم، بنابر این اهداف برنامه در چنین وضعیتی قابل دسترسی نیست».
روحانی با تاکید بر این که ما از اهداف برنامه چهارم توسعه فاصله گرفتهایم، گفت: «ارقام مربوط به اشتغال و تورم و سرمایهگذاری، ارقامیاست که دولت باید درباره آنها حساب پس بدهد. یعنی دولت باید بگوید در طول سه سال و نیم گذشته چه کار کرده و معیار ما حداقل باید سیاستهای کلی که مقام معظم رهبری آنها را تصویب کردهاند باشد».
به گفته او حتی ما از سیاستهای کلی هم فاصله گرفته ایم بنابر این اهداف برنامه قابل تحقق بوده است و بر مبنای چشم انداز تهیه شده بود و به اعتقاد من چشم انداز هم قابل تحقق بوده ولی متاسفانه در مقام عمل به آن اهداف نرسیدهایم.
وی افزود: «حتی با قیمت نفت سرسام آور اضافه شده در سال گذشته حتی به رشد اقتصادی هم نرسیده ایم و رشد تولید ناخالص داخلی ما هیچ وقت به هشت درصد نرسید حتی در سال 86 که به نسبت به خاطر افزایش درآمد نفتی وضع ما خوب بود، آن چیزی که بانک مرکزی اعلام کرد 9/6 درصد بوده است و باز هم به هفت نرسید به جای اینکه به هشت برسد، بنابراین این مشکلی است که اگر دولت بخواهد آن را جبران کند باید سال آینده رشد ما 4/18 باشد که امکان پذیر نیست».
رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان با بیان اینکه تحقق اهداف برنامه امکان پذیر بوده است، گفت: «سیاستهای اجرایی دولت که به اعتقاد ما از برنامه و سیاستهای آن فاصله گرفته است، ما را دچار این معضلات کرده است».