کد خبر: ۸۴۷۱۹۳
تاریخ انتشار : ۰۲ تير ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۷

منظور: در موضوع رتبه‌بندی معلمان سازمان برنامه به‌اندازه وزارت آموزش و پرورش مقصر بود

رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به بیانات رهبری که فرمودند راهکار همه مشکلات کشور و ریشه همه آن‌ها در سازمان برنامه است، گفت: نباید رتبه‌بندی معلمین به چنین اتفاق بزرگی تبدیل می‌شد و سازمان برنامه به اندازه وزارت آموزش و پرورش مقصر بود.
منظور: در موضوع رتبه‌بندی معلمان سازمان برنامه به‌اندازه وزارت آموزش و پرورش مقصر بود
آفتاب‌‌نیوز :

داوود منظور، رئیس سازمان برنامه و بودجه در نشستی که با حضور معاونین مدیران استانی این سازمان برگزار شد، گفت: حضرت علی علیه السلام می‌فرمایند که پایداری در زندگی چه در بعد فردی و اجتماعی نیازمند برنامه‌ریزی شایسته است. ما باید بدانیم چه کار می‌خواهیم انجام دهیم و آن را اندازه‌گیری کنیم.  زندگی شایسته نیازمند برنامه‌ریزی درست است. وسیله اجرای یک برنامه‌ریزی صحیح نیز مدیریت صحیح است. هرگاه بتوانیم این دو مولفه را به‌خوبی کنار یکدیگر قرار دهیم می‌توانیم یک زندگی و معیشت مناسبی را فراهم کنیم. 

رئیس سازمان برنامه و بودجه دو شأن مهمی است که سازمان باید بتواند به‌خوبی انجام دهد. مقام معظم رهبری فرمودند که راهکار همه مشکلات کشور در سازمان برنامه است و البته ریشه همه مشکلات نیز در سازمان برنامه و بودجه است.

بنای ما این است که بتوانیم نقش فعال و موثری را برای حل مسائل کشور به ویژه در حوزه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و دفاعی و امنیتی داشته باشیم. واقعاً برای نظام جمهوری اسلامی هیچگونه بن بستی وجود ندارد، ما باید راه پیدا کنیم و مسائل را حل کنیم. به همان میزانی که تدبیر کنیم مشکلات کمتر می‌شود. پدیده‌هایی مانند گرانی، کم رشدی و خدمات اجتماعی ضعیف در برخی حوزه‌ها نتیجه ضعف نظام اجرایی است که ما در راس آن قرار داریم؛ بنابراین ما باید خود را پاسخگوی مردم بدانیم.

وی تاکید کرد: باید تلاش کنیم تا راه را برای سایر دستگاه‌ها باز کنیم و موانع را از پیش پای آن‌ها برداریم. در برخی موارد این موارد مربوط به بودجه و اعتبار نیست بلکه مربوط به شنیدن صحبت‌های آن‌ها است. در شرایط کنونی کشور بیش از پول و اعتبار، فراهم کردن بستر و رفع مشکلات کشور است که می‌تواند به دستگاه‌های اجرایی کمک کند.

برنامه‌ریزی و نظارت؛ دو موضوع فراموش شده

منظور ادامه داد: در ستاد سازمان برنامه باید تا حد امکان اختیارات را به استان‌ها واگذار کنیم. در خواست ما از معاونین سازمان این است که این واگذاری را انجام دهند. باید تا حد ممکن کار‌های روزمره ستاد سازمان را کاهش دهیم. البته باید نظارت موثر باید وجود داشته باشد. این مورد یکی از موضوعاتی است که فراموش شده است. سازمان برنامه دو مسئله را فراموش کرده است. یکی نظارت و دیگری برنامه است. امروز سازمان تنها درگیر بودجه است.

الزام ورود ایده‌های نو و گذر از ایده‌های قدیمی در سازمان برنامه و بودجه

وی با بیان اینکه باید زمینه برنامه‌های راهبردی را فراهم کنیم، گفت: در مواردی شما می‌توانید با یک برنامه درست از هزینه بزرگ جلوگیری کرد. باید به طور مداوم خود را نقد کنیم و گلایه‌های ذی نفعان را بشنویم. در مواردی می‌توانیم حتی از کارشناسان دستگاه‌های دیگر باد بگیریم. باید به دنبال ایده‌های نو باشیم و گفتمان‌سازی کنیم. این مسئله باید به عنوان یکی از اقدامات روزمره مدیران سازمان باشد. متاسفانه ما همه مدیران کارتابلی شده‌ایم. باید برای یادگیری و برنامه‌ریزی وقت بگذاریم.

باید به طور مداوم به دنبال بازنگری در گذشته باشیم. نباید حرف‌هایی که امروز می‌زنیم با سال پیش یکی باشد. برای استفاده از وقت باید برنامه‌ریزی صحیح داشته باشیم. از الزامات سازمان برنامه تحول تحول و تحول است.

از استقلال سازمان‌های برنامه استانی دفاع می‌کنیم

رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه استان‌ها باید اختیار و استقلال در برابر دستگاه‌های اجرایی داشته باشند، گفت: ما از استقلال سازمان‌های برنامه استانی دفاع می‌کنیم چرا که آن‌ها مسئول نظارت بر پیشرفت استان هستند. استاندار باید شما را در کنار خود ببیند نه در مقابلش. این مسئله زمانی محقق می‌شود که مدیران استانی پیشنهادات جدید و موثر ارائه کنند. در نتیجه مدیران استانی باید با دقت اتفاقات پیرامونی خود را با دقت بررسی کنند. اگر پیش‌نگری کنیم جلوی بسیاری از اتفاقات را می‌گیریم.

نباید رتبه بندی معلمان به چنین شرایطی دچار می‌شد 

منظور با بیان اینکه نباید رتبه‌بندی معلمین به چنین اتفاق بزرگی تبدیل می‌شد، گفت: به همان نسبتی که وزارت آموزش و پرورش کوتاهی کرد ما نیز در سازمان برنامه کوتاهی کردیم. اگر دستگاهی مسیر اشتباهی می‌رود باید هشدار بدهیم. در همه موضوعات باید مسائل را رصد کنیم.

امروز مسئله بهداشت مردم یکی از اولویت‌های اصلی دولت است. اگر در موردی دارو دچار مشکل شده باید سریعاً گزارش بدهید. تا امروز در این مدت حتی یک گزارش از مدیران در خصوص تحلیل وضعیت استانشان دریافت نکردم. خواهش من این است که مدیران استان دائماً وضعیت استان خود را بررسی کنند. اگر می‌توانید خودتان مداخله کنید و اگر نمی‌توانید گزارش دهید تا ما از طریق وزیر کشور و سایر راه‌ها موضوع را پیگیری کنیم.

سازمان برنامه جای نیروی تازه کار نیست
وی با بیان اینکه در مواردی لازم است تا کارشناسان مستعد سایر دستگاه‌ها به سازمان‌های برنامه‌ریزی منتقل شوند، گفت: سازمان برنامه جایی نیست که بتوان از نیرویی که به تازگی از دانشگاه آمده است بتوان استفاده کرد و این نیرو باید چند سال کسب تجربه کند؛ بنابراین سازمان‌های برنامه باید توجه ویژه به ظرفیت و امکان انتقال نیرو استفاده کنند. نکته دیگر در خصوص شورا‌ها است باید این شورا‌ها فعال شوند.

نظارت بر طرح‌های ملی برعهده ادارات کل استانی است/ در مواردی ستاد یک چیز می‌گوید، اما استان طور دیگری عمل می‌کند
معاون رئیس جمهور با تاکید براینکه اگر قرار است یک طرح تملک جدید آغاز شود باید با کمک استان‌ها باشد، گفت: حتی در طرح‌های ملی ادارات استانی باید نقش داشته باشند و نظارت بر انجام پروژه‌ها نیز بر عهده استان‌ها است. یکی از مشکلات ما فاصله بین ستاد سامان و صف است. باید این فاصله را کاهش دهیم نه اینکه ما در ستاد یک چیز بگوییم و در استان یک کار دیگر انجام شود. اگر ما صحبت کردیم و این حرف بر روی میز کارشناسان استانی رفت آن زمان کار خود را درست انجام دادیم.

وی افزود: باید به مردم امید بدهیم. حق نداریم مشکلات را به مردم منتقل کنیم. مردم باید به ما به عنوان کسانی که مسائل را بر طرف می‌کنیم اعتماد کنند. یک مصاحبه‌ای که گا‌ها انجام می‌دهیم ممکن است مردم را دچار مشکل کند. امروز مشکل تامین مالی دارو و خرید تضمینی گندم را داریم، اما این نگرانی ما است. نباید این مسئله را به مردم منتقل کنیم. می‌توانیم مسئله را حل کنیم و بگوییم تا هفته آینده موضوع حل خواهد شد.

مردم باید با ما همراه شوند. اگر نتوانیم این کار را انجام دهیم، هر چقدر هم که تلاش کنیم موفق نخواهیم شد. اگر امروز مسئله دارو و کیفیت آموزش وجود دارد باید باید دغدغه همه ما باشد.

تکلیف سازمان برنامه برای تحقق رشد اقتصادی ۸ درصد

رییس سازمان برنامه و بودجه در خصوص رشد اقتصادی هدف گذاری شده گفت: ما در برنامه هفتم تکلیف داریم تا رشد ۸ درصد را محقق کنیم. نقش سازمان برنامه راهبری توسعه در کشور است. اگر در دهه گذشته کم رشدی داشتیم و متاسفانه میانگین رشد کشور ۰.۷ درصد بوده است مقصر ما در سازمان برنامه هستیم. ما هستیم که سرمایه‌گذاری بانکی را جهت می‌دهیم. ما هستیم که باید در جهت جذب سرمایه‌گذاری خارجی تلاش کنیم. شورای استان‌ها برای پیگیری چنین مواردی است.

وی با اشاره به اینکه توسعه نتیجه کارکرد همه دستگاه‌های دولتی و غیر دولتی است، گفت: اگر هم افزایی نباشد چنین مسئله‌ای رخ نداده است. آنچه که شما باور دارید باید به عمل تبدیل شود. در نتیجه پنج سال مهمی در پیش داریم. باید رشد ۸ درصدی را محقق کنیم. رشد استان‌ها را کنترل می‌کنیم و یکی از ملاک‌های ارزیابی مدیران این مسئله است. اشتغال برای دولت بسیار مهم است. معادن رها شده، کارخانه‌های نیمه تعطیل باید فعال شوند. طرح‌های تملک باید تمام شود و این یعنی توسعه. مجموعه اقدامات در استان‌ها باید به طور ماهانه گزارش شود.

تمرکز سازمان برنامه بر تکمیل کریدور‌های شرقی غربی و شمالی جنوبی

منظور با اظهار اینکه در آینده تمرکز ما بر روی تکمیل کریدور‌های شمالی جنوبی و شرقی غربی است، گفت: باید پروژه‌های پیشران را تکمیل کنیم. سهم اقتصاد دریا در اقتصاد کشور باید سه برابر شود. این موارد کارکرد‌هایی است که مدیران استانی باید انجام دهند. کارکرد مهم سازمان کمک به رشد اقتصادی کشور است.

خروج اقتصاد ایران از رکود در سال ۱۴۰۱

در سال ۱۴۰۱ شاهد خروج اقتصاد از رکود بودیم. با توجه به رشد اقتصادی دو سال اخیر امسال نیز باید رشد ما نزدیک به ۸ درصد قرار بگیرد. هر چه می‌توانیم باید انجام دهیم تا این رشد اتفاق بیفتد. انتظار رییس جمهور این است که سازمان برنامه در حوزه اقتصاد نقش مهمی داشته باشد. جلسات شورای اقتصادی دولت در حال برگزاری است و یکی از وظایف معاونت اقتصادی فعال کردن این شورا است. ما یکی از معاونت‌ها را حذف و معاونت اقتصادی ایجاد کردیم. باید راهبری توسعه در این معاونت انجام شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین