کد خبر: ۸۴۸۸۷۹
تاریخ انتشار : ۱۲ تير ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۱
کمیته روابط خارجی کنگره از بلینکن توضیح خواست

ادامه حواشی پیرامون مرخصی اجباری رابرت مالی

حواشی پیرامون اعطای مرخصی اجباری به رابرت مالی، نماینده ویژه رئیس جموری آمریکا در امور ایران ادامه دارد و جمهوری‌خواهان خواستار ارائه توضیحات آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده در این رابطه شده‌اند.
ادامه حواشی پیرامون مرخصی اجباری رابرت مالی
آفتاب‌‌نیوز :

مایکل مک کال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان که از جمهوری‌خواهان سرشناس آمریکایی به شمار می‌رود در نامه‌ای از بلینکن خواست در خصوص جزئیات و چرایی تعلیق مجوز دسترسی امنیتی آقای مالی توضیح دهد.

گفته می‌شود آقای مالی از اوایل سال جاری میلادی به مرخصی بدون حقوق فرستاده شده و دسترسی امنیتی او تعلیق شده است. 

این در حالیست که کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان پیشتر از مالی خواسته بود در یک جلسه درباره مذاکرات ایران حاضر و به پرسش‌های اعضای این کمیته پاسخ دهد. وزارت خارجه آمریکا در این خصوص گفته بود مالی به علت بیماری یکی از اعضای نزدیک خانواده نمی‌تواند در این نشست حاضر شود. 

مک کال در نامه‌اش خطاب به بلینکن نوشته است: «با توجه به وخامت اوضاع، ضروری است که وزارتخانه به سرعت گزارش کامل و شفافی از شرایط مربوط به تعلیق و تحقیقات درباره رابرت مالی ارائه کند.» 

آقای مالی روز پنجشنبه به رسانه‌ها گفته بود که مجوز امنیتی او در حال بررسی است و ابراز امیدواری کرده بود تحقیقات به نحو مطلوب انجام و به زودی حل و فصل شود. 

مک کال در نامه خود از آبرام پیلی، معاون آقای مالی که حالا به جای او مسئولیت را برعهده دارد و همچنین از برت مک گورک، هماهنگ کننده شورای امنیت ملی برای خاورمیانه خواسته تا پایان ماه ژوئیه برای ارائه گزارش‌های محرمانه به کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان مراجعه کنند. 

رابرت مالی که در مذاکرات منتهی به برجام یکی از اعضای تیم مذاکره کننده آمریکا بود، با روی کار آمدن جو بایدن در کاخ سفید، به عنوان نماینده ویژه او در امور ایران منصوب و تلاش کرد تا زمینه را برای احیای برجام مهیا کند.

با این حال او پس از بیش از ۲ سال از دستیابی به این امر ناکام مانده و مشکلات پیرامون این مسئله و همچنین اختلاف نظر‌های ایران و آمریکا سبب شده تا طرفین نتوانند بر سر احیای برجام با یکدیگر به نتیجه برسند. 

جمهوری خواهان و جریان‌های تندرو که مخاف هرگونه تعامل و گفتگو با جمهوری اسلامی بوده‌اند، همواره مالی را به دلیل آنچه تلاش برای نزدیکی او با مقام‌های ایرانی می‌خواندند به باد انتقاد می‌گرفتند. حالا مشخص نیست سرنوشت آقای مالی چه خواهد شد و آیا نتیجه تحقیقات به بازگشت او به سمت خود می‌انجامد یا باید حضور او را به عنوان نماینده ویژه کاخ سفید در امور ایران، پایان یافته تلقی کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین