کد خبر: ۸۴۸۹۹۱
تاریخ انتشار : ۱۲ تير ۱۴۰۲ - ۲۳:۴۵

انتقاد علم‌الهدی از افزایش ۸۰ هزار تومانی یارانه اقشار ضعیف: این چه کاری است؟

امام جمعه مشهد: دولت در همین روز‌های اخیر، ۸۰ هزار تومان بر یارانه دهک‌های ضعیف‌تر افزود و اعلام کرد که این رقم ما به ازای تورم است. این چه‌کاری است؟ اعلام رسمی این موضوع یک پیام صریح خطاب به اقشار و آحاد مختلف ملت داشت و آن این بود که امسال هم قرار نیست سفره‌های شما رنگ ثبات و آرامش را به خود ببیند. این کار‌ها نادرست است.
انتقاد علم‌الهدی از افزایش ۸۰ هزار تومانی یارانه اقشار ضعیف: این چه کاری است؟
آفتاب‌‌نیوز :

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی گفت: آنچه امروز برای ما مهم است، سفره مردم است. این سفره‌ها را سازمان‌دهی کنید و بعد از آن به سراغ توسعه اقتصادی بروید زیرا این توسعه اقتصادی هم اگر به ثروتمندتر شدن ثروتمندان و فقیرتر شدن فقرا بینجامد، ارزشی نخواهد داشت.

حجت الاسلام سید احمد علم الهدی، در دیدار با ابوالفضل چمندی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی که با حضور امیررضا رجبی مدیرکل صنعت، معدن و تجارت و جمعی از مدیران اقتصادی استان به میزبانی دفتر نمایندگی، ولی فقیه در خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: مسئله معدن‎خواری موضوعی است که از زمان قاجار در ایران وجود داشته و امروز به مافیای سازمان‌یافته‌ای تبدیل شده که در شبکه سوءبرداشت از منابع معدنی و کشف منابع جدید حتی از دولت پیشی می‌گیرند.

او افزود: اینکه یک سرمایه‌گذار بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان در یک معدن استان سرمایه‌گذاری کرده، موضوعی است که باید مورداستقبال قرار بگیرد، اما سرچشمه همه مفاسد از جایی آغاز می‌شود که ثمره استخراج معادن استان به خارج از کشور صادر شود. معدن‌داران باید ملزم شوند که محصول خود را در داخل کشور و ترجیحاً داخل استان مصرف کنند، زیرا چرخه قاچاق یا صادرات غیرقانونی معادن باعث شده تا سوداگرانی در این جریان به ثروت برسند که ثمره ثروت و سرمایه خود را هم در خارج از کشور سرمایه‌گذاری می‌کنند و به عبارت دیگر، محصول سرمایه این ملت هیچ نفعی برای مردم درپی ندارد.

نماینده، ولی فقیه در خراسان رضوی ادامه داد: برخی به بهانه محیط‌زیست یا موارد دیگر، با فرآیند اکتشاف معادن از ابتدا مخالفت داشتند. این‌ها وابستگان همان جریان‌هایی بودند که نمی‌خواستند دولت از سرمایه و ثروت خدادادی این کشور باخبر باشد و انحصار اطلاعات در اختیار خودشان بماند تا هر زمان خواستند، در یک حوزه بهره‌برداری غیرقانونی انجام بدهند.

تثبیت معیشت مردم، مأموریت اصلی دولت

علم‌الهدی با تأکید بر ضرورت تمرکز دولت بر تثبیت معیشت مردم بیان کرد: آنچه امروز برای ما مهم است، سفره مردم است. معیشت این ملت امروز آسیب‌دیده و این سفره‌ها دچار بی‌ثباتی شده است؛ به این معنا که یک کارگر ما نمی‌داند غذایی که امروز برای خانواده خود فراهم کرده، آیا برای فردا هم با همین قیمت قابل‌دسترسی خواهد بود یا نه. این سفره‌ها را سازمان‌دهی کنید و بعد از آن به سراغ توسعه اقتصادی بروید، زیرا نهایت این توسعه اقتصادی هم جز ثروتمندترشدن ثروتمندان و فقیرتر شدن فقرا، دستاورد دیگری نخواهد داشت.

او تصریح کرد: در زمان دولت سازندگی هم جریان حاکمیت در قوه مجریه تلاش داشت مبنای اقتصاد سرمایه‌داری و لیبرالیستی را در کشور گسترش دهد و این درحالی بود که رهبر معظم انقلاب بر سفره مردم تأکید داشت.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی تاکید کرد: بحث ما درباره گرانی و ارزانی نیست بلکه موضوع اصلی آن است که مردم بدانند اگر هم یک قلم کالاگران‌قیمت است، قیمت آن همین‌قدر است و قرار نیست فردا برچسب قیمت آن تغییری پیدا کند. این مسئله شاید برای آقای ثروتمندی که روزانه درآمد خود را چندین برابر افزایش می‌دهد، موضوع مهمی نباشد، اما برای اقشار متوسط و ضعیف که با حقوق و مستمری ثابت روزگار می‌گذرانند و البته اکثریت جامعه را هم تشکیل می‌دهند، مسئله بسیار مهمی است. به‌طور مثال، همین شیر و لبنیاتی که قیمت آن در روز‌های اخیر افزایش پیدا کرد و اعلام شد که افزایش قیمت قانونی هم بوده است، باعث شده تا مصرف مردم محدود شود. عزیزان، این اقلام مربوط به سفره مردم است و موضوعی نیست که پیامد‌های آن بر مردم بی‌تأثیر باشد.

علم الهدی مسئله تنظیم بازار و پیشگیری از سودجویی‌ها را مهم‌ترین برنامه‌ای دانست که بدنه اقتصادی دولت باید خود را به آن مکلف بداند و اظهار کرد: دولت در همین روز‌های اخیر، ۸۰ هزار تومان بر یارانه دهک‌های ضعیف‌تر افزود و اعلام کرد که این رقم ما به ازای تورم است. این چه‌کاری است؟ اعلام رسمی این موضوع یک پیام صریح خطاب به اقشار و آحاد مختلف ملت داشت و آن این بود که امسال هم قرار نیست سفره‌های شما رنگ ثبات و آرامش را به خود ببیند. این کار‌ها نادرست است.

در ابتدای این دیدار، ابوالفضل چمندی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی هم ضمن ارائه گزارشی از عملکرد این نهاد اقتصادی گفت: براساس تأکید رهبر معظم انقلاب بر ضرورت رونق تولید و مهار تورم، طرح جامعی تنظیم شده و در حال اجراست که براساس آن، مشخص می‌شود که کدام واحد‌های تولیدی، پیشرفتشان به‌صورت مستقیم به نفع کشور است. پس از این، برای بخش‌هایی که توسعه و ارتقای بهره‌وری آن‌ها ضرورت پیدا می‌کند، بانک‌ها مکلف شده‌اند تا منابع مالی را در قالب تفاهم‌نامه‌های مجزا در اختیار قرار دهند تا در بازه‌های زمانی مشخص به دست تولیدکنندگان برسد.

او افزود: به‌موازات حمایت از بخش تولید، تمرکز خاصی بر گسترش مراودات اقتصادی در حوزه سرمایه‌گذاری خارجی با کشور‌های خارجی عرب‌زبان و خصوصاً کشور‌های شیعی داریم. در این باره برنامه دقیقی تعریف شده که مشخص می‌کند حتی سرمایه‌ای که قرار است وارد استان شود، در چه ردیف و عرصه‌ای قرار است هزینه شود، چه عایدی در اقتصاد زیارت دارد و چه نفعی برای مردم ایجاد خواهد کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین