آفتابنیوز : آفتاب- گروه اقتصاد و صنعت: وزیر نفت که چند روز پیش در صحن علنی مجلس درباره واردات غیر قانونی بنزین در سال 87، ماجرای گم شدن یک میلیارد دلار از درآمدهای نفتی سال 85 و برخی مسائل مربوط به آن، سخن گفته بود از رئیس مجلس شورای اسلامی خواست تا وقتی را برای برگزاری جلسه غیر علنی در مجلس برای بیان ناگفتههای خود از صنعت نفت اختصاص دهد.
غلام حسین نوذری در جلسه چند روز پیش نیز با رد هرگونه ارتباط میان وزارت نفت با واریز نشدن یک میلیارد دلار به خزانه اعلام کرد که در صورت برگزاری جلسهای محرمانه که سخنانش به بیرون از مجلس نرود توضیحات و ناگفتههایی را بانمایندگان درمیان خواهد گذاشت.
نمایندگان مجلس نسبت به عملکرد دولت و وزارت نفت درباره واردات بدون مجوز بنزین، عدم ارائه اساسنامه شرکت نفت و همچنین انحرافات گزارش شده از قانون و سرنوشت یک میلیارد دلار از مازاد درآمدهای نفت معترض هستند و بارها در اینباره به دولت تذکر دادهاند.
اما آنگونه که از سخنان وزیر نفت و اظهارات برخی تحلیلگران و حتی نمایندگان برمیآید بسیاری از تصمیات در حوزه این وزارتخانه بدون اراده و نظر مدیران و مسئولان ارشد این وزارتخانه اخذ و تنها بر بهمنظور اجرای دستور مافوق اتخاذ شده است.
شاید وزیر نفت همانگونه که برخی وزرای سابق دولت نهم در زمان مسئولیت و به خصوص پس از برکناری به طور تلویحی یا شفاف از دخالت و برخورد دستوری در حیطه وظایف خود خبر دادند؛ در جلسه محرمانهای که درخواست آنرا به لاریجانی رئیس مجلس ارسال کرده است در کنار شرح مشکلاتی که به دلیل کاهش قیمت نفت در انتظار کشور است به بیان این مسائل نیز بپردازد. با اینحال آنچه که تردیدی در آن وجود ندارد در جریان و یا در پیش بودن مسائل و مشکلاتی برسر راه وزارت نفت است که انگیزه پرده برانداختن از واقعیات را در وزیر آن تقویت میکند.
دفاع نوذری از عملکرد خودغلامحسین نوذری وزیر نفت روز یکشنبه برای پاسخ به سئوال نماینده ایلام در خصوص علت کاهش 53 هزار بشکه نفت ایران در ماه جولای 2008 در صحن علنی مجلس حاضر شد، ولی توضیحات وی نماینده سؤال کننده را قانع نکرد.
در عین حال پس از توضیحات وزیر طبق آیین نامه داخلی جدید مجلس توسط رئیس مجلس رای گیری شد و نمایندگان با 148 رای مثبت، 43 رای منفی و 13 رای ممتنع از مجموع 215 نماینده اعلام کردند که از توضیحات وزیر قانع شدند.
این سؤال پیش از این در کمیسیون انرژی مجلس مطرح و بررسی شده بود و کمیسیون در گزارش خود از بررسی این سئوال تاکید کرد که از پاسخ وزیر نفت قانع شده است.
غلامحسین نوذری وزیر نفت در پاسخ به سؤال قنبری با بیان اینکه زمانی که دولت نهم کار خود را آغاز کرد متوسط تولید نفت کشور حدود 4 میلیون بشکه بود، اظهار داشت: «با توجه به اینکه میادین نفتی کشور در نیمه دوم عمر خود هستند، یک کاهش طبیعی و افت نفت وجود دارد».
وزیر نفت ادامه داد: «با افت متوسط 350 هزار بشکهای توانستیم تولید نفت کشور را به 4 میلیون و 200 هزار بشکه در روز برسانیم».
نوذری با تاکید بر اینکه آماری که توسط نماینده ایلام مورد استناد قرار گرفته، توسط یک موسسه ارائه شده که توجهی به مصرف داخلی کشورها ندارد، گفت: «در ماه مورد نظر، ایران یک میلیون و 690 هزار بشکه مصرف داخلی، 46 هزار بشکه تولید سوآپ و 2 میلیون و 546 هزار بشکه صادرات داشته است که در مجموع تولید نفت ایران در این ماه ها بالغ بر 4 میلیون و 100 هزار بشکه بوده است».
وی افزود: «تولید نفت اوپک در این ماه 27 میلیون و 251 هزار بشکه است و سهم ایران 3 میلیون و 817 هزار بشکه بود ، در حالی که تولید ما در همین ماه 3 میلیون و 927 هزار بشکه بود و ما باید قاعدتا تا 53 هزار بشکه از تولید خود را کاهش می دادیم».
وزیر نفت تصریح کرد: «امروز ما مورد سئوال هستیم که چرا بیش از سهمیه خود در اوپک تولید کردهایم و مورد اعتراض بسیاری از کشورهای تولید کننده نفت هستیم».
نوذری تاکید کرد: «گزارشهای مکتوب و مستند عملکرد ما در بخش تولید نفت به صورت ماهانه به اوپک و مقامات ارشد کشور ارائه میشود و در قبال هر سئوال و ابهامی در صنعت نفت پاسخگو هستیم».