کد خبر: ۸۴۹۷۴۰
تاریخ انتشار : ۱۸ تير ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۷

ضرورت یک انتخاب آگاهانه!

یک روانشناس خانواده به معرفی معیارهای انتخاب همسر پرداخت و گفت: فردی که به بلوغ فکری رسیده است نقاط ضعف و قوت خود را می‌شناسد و به شناخت مناسبی از شخصیت خود رسیده است، از طرفی برنامه مشخصی در زندگی خود دارد و برای رسیدن به آن تلاش می‌کند، او در قبال تصمیمات خود مسئولیت‌‎پذیری و تعهد دارد و بدون وابستگی به دیگران تصمیم می‌گیرد.
ضرورت یک انتخاب آگاهانه!
آفتاب‌‌نیوز :

مژده ارشادی علت اصلی ازدواج‌های ناموفق را نبود آگاهی کافی و نداشتن مهارت‌های قبل از ازدواج  دانست و اظهار کرد: آموزش‌های قبل و بعد از ازدواج از اهمیت بالای برخوردار هستند زیرا بسیاری از جدایی‌ها به دلیل نا آگاهی و نبود آموزش‌ها اتفاق می‌افتد.

وی با اشاره به مدت آشنایی پیش از ازدواج افزود: معمولان مدت زمان کمتر از ۶ ماه دوران نامزدی و بیشتر از ۳ سال دوران عقد صحیح نیست، پیش از ازدواج، افراد باید مدت زمانی را با هم در رابطه آشنایی باشند، در این مدت یکدیگر را بسنجند، یک سری سوالات مهم از هم بپرسند و با خانواده‌ها معاشرت داشته باشند تا مطمئن شوند که می‌توانند از شباهت‌هایشان استفاده و تفاوت‌هایشان را مدیریت کنند، از طرفی دوران عقد بیش از ۳ سال صحیح نیست و می‌تواند مشکل‌ساز شود.

ارشادی با اشاره به آمار بالای تجرد، گفت: همسرگزینی و تشکیل خانواده یکی از مهمترین رویدادهای زندگی انسان است که افراد را وارد یکی از برهه‌های تحولی رشد روانی_اجتماعی می‌کند که تقریبا  از سن ۲۰ سالگی وارد انتخاب شده و صمیمیت نزدیک شدن عاطفی با دیگری را در مقابل ازدواج طلبی و یکی بودن گزینش می‌کنیم و از اینجا به بعد با انتخاب همسر و تشکیل خانواده به دوران مجردی پایان می‌دهیم.

عضو انجمن روانشناسی ایران با بیان اینکه مهارت خود آگاهی در ازدواج بسیار اهمیت دارد، یادآور شد: آگاهی از خود و خصوصیات مختلف خود، به انسان کمک می‌کند با توانایی‌ها و ضعف‌ها و سایر خصوصیات خود آشنا شود، همچنین با تشکیل زندگی مشترک بهتر و عمیق‌تر با مسائل روبه رو شود.

وی در ادامه در خصوص معیار و ملاک‌های ازدواج صحیح و آگاهانه، توضیح داد: داشتن باورها و اعتقادهای مشابه یکی از ملاک‌های ازدواج است، به طور مثال اگر یکی از افراد بسیار مذهبی باشد و دیگری پایبندی زیادی به اعتقادات دینی نداشته باشد در ادامه راه می‌تواند مشکلات زیادی را به وجود آورد، همسو بودن اعتقادات مذهبی از معیارهای مهم ازدواج است و زوجین باید در اعتقادات خط فکری یکسانی داشته باشید.

ارشادی به جذابیت و پسند اولیه در ازدواج اشاره کرد و بیان کرد: همسر شما باید از نظر شما شخصی زیبا و جذاب باشد و این اولین مسئله‌ای است که خواه یا ناخواه مورد توجه افراد قرار می‌گیرد، این موضوع باید در نظر گرفته شود که اگر طرف مقابل به قدر کافی برایشان جذاب نباشد ممکن است در آینده نسبت به او احساس عاطفی کمتری داشته باشند.

این مدرس دانشگاه، مهم‌‎ترین معیار ازدواج را اخلاق دانست و بیان کرد: اخلاق از مهم‌ترین معیارهای ازدواج است که فرد در زمان آشنایی از رفتار، منش و شخصیت طرف مقابل می‌تواند به ویژگی‌های شخصیتی او پی ببرد.

ارشادی با بیان اینکه داشتن تفاهم و درک مناسب از یکدیگر بسیار حائز اهمیت است، گفت: تفاهم به معنای داشتن عقایدی کاملا یکسان نیست اما باید تناسبی بین عقاید و احساسات نسبت به هم وجود داشته باشد، در واقع تفاوت‌ها نباید به گونه‌ای باشد که شخص مقابل کاملا متضاد او بوده و شما نتوانید او و عواطفش را به خوبی درک کنید.

این مدرس دانشگاه با اشاره به اهمیت بلوغ فکری در ازدواج پایدار تصریح کرد: فردی که به بلوغ فکری رسیده است نقاط ضعف و قوت خود را می‌شناسد و به شناخت مناسبی از شخصیت خود رسیده است از طرفی برنامه مشخصی در زندگی خود دارد و برای رسیدن به آن تلاش می‌کند، او در قبال تصمیمات خود مسئولیت‌‎پذیری و تعهد دارد و بدون وابستگی به دیگران تصمیم می‌گیرد.

عضو انجمن روانشناسی ایران خاطرنشان کرد: نقش فرهنگ خانواده‌ها یکی دیگر از مهم‌ترین معیارهای انتخاب همسر است، ازدواج در خانواده‌هایی که تضاد بالای فرهنگی در آن‌ها مشاهده می‌شود، سرانجام مطلوبی ندارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین