کد خبر: ۸۵۳۲۵۹
تاریخ انتشار : ۰۷ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۱:۴۵
عملیات نظامی محدود؛

راهکار اسرائیلی‌ها برای نجات از بحران

تحلیلگر وبگاه انگلیسی معتقد است رژیم صهیونیستی برای فرار از بحرانی که پس از ماجرا‌های مربوط به «تغییرات قضایی» با آن دست به گریبان است، ممکن است دست به عملیات محدود علیه فلسطینی‌ها بزند.
راهکار اسرائیلی‌ها برای نجات از بحران
آفتاب‌‌نیوز :

امیر مخول، نویسنده و فعال فلسطینی که ۱۰سال هم توسط رژیم صهیونیستی در بازداشت بود، در تحلیلی برای وبگاه میدل‌ایست‌آی نوشته است: «اگر از یک دیدگاه واقع‌بینانه به قضیه نگاه کنیم، واژه "آماده" مستلزم یک توانایی درست، قابل‌اعتماد و ملموس است تا به طرز ماهرانه‌ای یک درگیری را کنترل و مدیریت کند و در نهایت به پیروزی با حداقل تلفات منجر شود و در عین حال از منافع آمریکا از جمله نیروهای آمریکایی در منطقه در زمان لازم، محافظت کند.

اما برخی دلایل اصلی هستند که می‌توان به "آمادگی" که در حال حاضر وجود دارد، شک کرد. اسرائیل با اختلافات درونی و شکاف‌هایی مواجه شده که ارتش و تمام سیستم آن را تضعیف کرده و در کنار این موارد، احتمال خطر مربوط به سلطه فاشیسم نیز وجود دارد.

در اسرائیل، کاهش و افول آمادگی ارتش حاکی از ناتوانی در مشارکت فعالیت‌های نظامی، فقدان چشم‌انداز جهت برنامه‌ریزی راهبردی جنگ‌ها و یا حتی برگزاری عملیات‌ها در مقیاس محدود است.

درحالی‌که شاید این مسئله مستقیما به توانایی ارتش اسرائیل جهت مواجه با یک درگیری فوری مربوط نباشد، اما می‌تواند تاثیر اساسی در خرد و شکستن روح مردم و پرسنل نظامی داشته باشد و احتمالا به پیامدهای جدی منجر شود. بحران سیاسی اسرائیل عملا موجب شکنندگی عمیق اجتماعی و روابط فروشکسته سیاسی شده است.

این شکاف و شکنندگی در قلب ارتش اسرائیل توسط ناتوانایی‌های مقامات از جمله وزیر جنگ درخصوص حفظ منافع ارتش بدتر می‌شود و درگیری‌های سیاسی طولانی‌مدت را در پی دارد. بدتر از آن، ارتش اسرائیل باید با انتخاب سخت اولویت‌ دادن به اصول حقوقی پایبندی به حاکم و وفاداری به آن، دست‌وپنجه نرم کند. در نهایت، چنین مخمصه و وضعیت نامساعدی به یک از هم پاشیدگی در حال گسترش منجر می‌شود.

براساس واقعیت‌هایی که در اسرائیل مشاهده می‌کنیم، این درگیری‌ها چالش‌های فزاینده و تصاعدی ایجاد می‌کنند. حتی اگر یک توافق واقعی و جمعی جهت حل درگیری‌ها میان احزاب راست افراطی، نهادهای نظامی و اطلاعاتی ممکن می‌بود، در این مرحله نه بیانیه‌های سیاسی و نه یک اجماع داخلی قادر نبودند به چنین بحران گسترده‌ای رسیدگی کنند.

درعوض آنچه اسرائیل اکنون نیاز مبرم به آن دارد، یک عملیات نظامی محدود است که بتواند به آن فرصتی برای قدرت‌نمایی جزئی ارائه دهد حتی اگر سرانجام این اقدام به‌عنوان پیروزی برای طرف مقابل قلمداد شود.

بنابراین و با وجود چنین تفاسیری، جای تعجب نیست که طی روزهای آتی شاهد تجاوز دوجانبه اسرائیل باشیم. نخست، این تجاوز علیه مردم فلسطین رخ خواهد داد و دوم اینکه اسرائیل تقلا خواهد کرد تا حضورش را در سرتاسر مرز شمالی‌اش احیا کند؛ اقدامی که احتمالا منجر به تشدید تنش‌ها در سراسر منطقه خواهد شد.

این در حالی است که منابع مطلع صهیونیستی روز چهارشنبه از احتمال بالای انجام یک عملیات جدید توسط ارتش رژیم اشغالگر در اردوگاه جنین خبر داده‌اند. ارتش این رژیم چندی پیش و پس از ۲ بار حمله گسترده به اردوگاه جنین در کرانه باختری، اعتراف کرد به اهداف خود نرسیده است.

گروه مقاومت عرین الأسود (بیشه شیران) نیز شامگاه جمعه در پیامی به رژیم صهیونیستی ضمن تاکید بر آمادگی مقاومت در کرانه باختری، این رژیم را به حملات و ضربات غافلگیرکننده تهدید کرد و هشدار داد: پیام ما به ملت فلسطین این است که همه ما بدون توجه به وابستگی و هر نامی در پشت مقاومت متحد شویم تا همه در مقابل توطئه‌های بزرگی که برای مساله ما طراحی می‌شود، منسجم عمل کنیم.

مخول در پایان می‌نویسد: در این میان سوالی که باقی می‌ماند، این است که آیا دولت جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا روابطش با دولت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل را مورد ارزیابی مجدد قرار می‌دهد و از فلسطینی‌ها و اعراب در برابر خطرات قریب‌الوقوع ناشی از تصویب بخش کلیدی لایحه تغییرات قضایی در کنست محافظت خواهد کرد؟ شاید این یک موضوع داخلی برای اسرائیل به‌نظر برسد، اما در نهایت هدف آن سوءاستفاده از تلاش فلسطینی‌ها برای آزادی است.

به‌طور کلی جامعه اسرائیلی که بیشتر آن در یاس و ناامیدی به سر می‌برد، در حال تبدیل به روحیه‌ای مملو از خشم و نفرت است و در عین حال برخی هم در این میان به فکر مهاجرت هستند و خود را از جامعه صهیونیستی جدا می‌کنند.»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین