در حالی که علیرضا زاکانی شهردار تهران مدعی شده است که یکی از اساتید با ادلهای که برایش آورده، تهران ۳۰۰۰ سال است که زلزله نیامده و تهدیدی در حوزه زلزله برای تهران وجود ندارد، در هفته گذشته جواد آباد استان تهران با زلزلهای به بزرگای ۳.۵ در عمق ۱۰ کیلومتری لرزید و کانون این رخداد لرزهای در ۱۰ کیلومتری جواد آباد، ۱۴ کیلومتری پیشوا و ۲۰ کیلومتری ورامین این استان گزارش شد.
محققان حوزه زلزله شناسی این سوال را برای شهردار تهران مطرح کردند که آیا شهردار محترم تهران در روز ۴ دی ماه سال ۱۳۸۲ هم میتوانستند همین نکته را به شهردار محترم "بم" بفرمایند؟ در بم نیز ۳ هزار سال بود که زلزلهای رخ نداده بود و گواه این ادعا ارگ تاریخی بم است. ولی در ۵ دی ماه ۱۳۸۲ زلزلهای بعد ۳۰۰۰ سال، رخ داد و بیش از ۳۰۰۰۰ نفر از جمعیت ۱۱۰ هزار نفری شهر بم کشته شدند.
در بندرمقام استان هرمزگان زمینلرزهای به بزرگای ۳.۳، شنبه استان هرمزگان با زلزلهای به بزرگای ۳.۲، در بندرمقام استان هرمزگان زمینلرزهای به بزرگای ۳.۳، بستک استان هرمزگان دو زلزله ۲.۹، رخ داد.
همچنین در جزیره خارک استان بوشهر زلزلهای به بزرگای ۳.۲ به ثبت رسید و ترکمانچای استان آذربایجان شرقی زلزلهای به بزرگای ۳.۳ را تجربه کرد.
جزئیات زلزلههای هفته گذشته به این شرح است:
شنبه ۷ مرداد
در قصرشیرین استان کرمانشاه زلزله ۲.۷، بهاباد استان یزد زلزله ۲.۹، فرهادگرد استان خراسان رضوی زلزله ۲.۵ و بهاباد استان یزد زلزله ۲.۶ رخ داد.
اهل استان فارس زمینلرزهای به بزرگای ۳.۶ درعمق ۲۸ کیلومتری را تجربه کرد و کانون آن در ۱۳ کیلومتری اهل و ۱۶ کیلومتری اشکنان استان فارس و ۲۴ کیلومتری بندرمقام استان هرمزگان بوده است.
شنبه استان هرمزگان با زلزلهای به بزرگای ۳.۲ در عمق ۲۳ کیلومتری لرزید و کانون این رخداد لرزهای در ۲۶ کیلومتری شنبه و ۳۷ کیلومتری ریز استان بوشهر و ۳۰ کیلومتری دهرم استان فارس بوده است.
یکشنبه ۸ مرداد
نودان استان فارس زلزله ۲.۵، قطور استان آذربایجان غربی زلزله ۲.۷ رخ داد.
در بندرمقام استان هرمزگان زمینلرزهای به بزرگای ۳.۳ در عمق ۱۶ کیلومتری به ثبت رسید و کانون این رخداد لرزهای در ۲۶ کیلومتری بندرمقام، ۲۷ کیلومتری پارسیان استان هرمزگان و ۳۴ کیلومتری لامرد استان فارس گزارش شد.
دوشنبه ۹ مرداد
در دهرم استان فارس زلزله ۲.۹، رشتخوار استان خراسان رضوی زلزله ۲.۹، موچش استان کردستان زلزله ۲.۹، چرام استان کهگیلویه و بویراحمد زلزله ۲.۵، پیرانشهر استان آذربایجان غربی زلزل ۲.۶، حاجی آباد استان هرمزگان زلزله ۲.۵، دیباج استان سمنان زلزله ۲.۵، بستک استان هرمزگان زلزله ۲.۹ به ثبت رسید.
سهشنبه ۱۰ مرداد
در بستک استان هرمزگان زمینلرزه ۲.۹، نیر استان اردبیل زلزله ۲.۹ رخ داد.
خوی استان آذربایجان غربی با زمینلرزهای به بزرگای ۳ در عمق ۸ کیلومتری لرزید و کانون این رخداد لرزهای در ۶ کیلومتری خوی،۳۵ کیلومتری ایواوغلی و ۳۶ کیلومتری سلماس گزارش شد.
چهارشنبه ۱۱ مرداد
دشتک استان چهارمحال و بختیاری زلزلهای به بزرگای ۳.۴ در عمق ۱۰ کیلومتری را تجربه کرد و کانون آن در ۲۰ کیلومتری دشتک، ۲۰ کیلومتری باباحیدر و ۲۱ کیلومتری فیل آباد این استان بوده است.
جزیره خارک استان بوشهر زلزلهای به بزرگای ۳.۲ در عمق ۱۹ کیلومتری را تجربه کرد و کانون این رخداد لرزهای در ۱۳ کیلومتری جزیره خارک، ۴۰ کیلومتری بندر ریگ و ۴۶ کیلومتری بندر گناوه این استان گزارش شد.
در دیهوک استان خراسان جنوبی زلزلهای به بزرگای ۳.۱ در عمق ۱۰ کیلومتری به ثبت رسید و کانون آن در ۵۰ کیلومتری دیهوک، ۵۵ کیلومتری نایبند و ۹۸ کیلومتری ارسک این استان بوده است.
پنج شنبه ۱۲ مرداد
جواد آباد استان تهران با زلزلهای به بزرگای ۳.۵ در عمق ۱۰ کیلومتری لرزید و کانون این رخداد لرزهای در ۱۰ کیلومتری جواد آباد،۱۴ کیلومتری پیشوا و ۲۰ کیلومتری ورامین این استان گزارش شد.
دشتک استان چهارمحال و بختیاری زمینلرزهای به بزرگای ۳.۲ در عمق ۱۰ کیلومتری لرزید و رومرکز آن در ۲۷ کیلومتری دشتک، ۳۵ کیلومتری باباحیدر و ۳۵ کیلومتری چلگرد این استان به ثبت رسید.
ترکمانچای استان آذربایجان شرقی زلزلهای به بزرگای ۳.۳ در عمق ۱۰ کیلومتری را تجربه کرد و کانون آن در ۱۸ کیلومتری ترکمانچای، ۲۵ کیلومتری شربیان و۲۹ کیلومتری دوزدوزان این استان بوده است.
در خوی استان آذربایجان غربی زلزله ۲.۶ و رامسر استان مازندران زلزله ۲.۵ رخ داد.
قائن استان خراسان جنوبی زلزله ۳.۴ به ثبت رسید که عمق آن در ۱۰ کیلومتری و رومرکز این رخداد لرزهای در ۱۶ کیلومتری قائن، ۳۹ کیلومتری نیمبلوک و ۵۴ کیلومتری خضری دشت بیاض این استان بوده است.
جمعه ۱۳ مرداد
اردکان استان فارس با زمینلرزهای به بزرگای ۳ در عمق ۵ کیلومتری لرزید و کانون این رخداد لرزهای در ۱۶ کیلومتری اردکان، ۲۷ کیلومتری کامفیروز و ۴۱ کیلومتری سده این استان بوده است.