آفتابنیوز : آفتاب: رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در بازگشت از سفر رسمی شش روزه به عراق، وضع امنیتی این کشور را مطلوب توصیف کرد.
به گزارش سرویس سیاسی آفتاب، آیت الله هاشمی رفسنجانی در جمع خبرنگاران گفت: «ذهنیت برخی از مردم ما این است که در عراق امنیت نیست و برخی به ما سفارش میکردند که با تعداد کمتری به این سفر اعزام شویم».
عراقیها هم در تامین امنیت سنگ تمام گذاشتند وی افزود: «هیئت بزرگ جمهوری اسلامی ایران در فضایی امن و بدون هیچ تعرضی در خیابانها و جادهها حرکت میکرد و البته عراقیها هم در تامین امنیت سنگ تمام گذاشتند».
آیت الله هاشمی رفسنجانی گفت: «هیئت ایرانی در همه جا راحت به کارهای خود میرسید و البته در حرم های مطهر حلقه زدن اجتماع مردم به دور هیئت ایرانی آنچنان متراکم بود که اصلا حفاظت معنی نداشت».
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: «به جز تصادف یکی از خودروهای هیئت که خوشبختانه تلفاتی نیز نداشت هیچ حادثهای پیش نیامد».
وی گفت: «با اینکه بعثیها، القاعده و سلفیها از حضور ما ناراضی بودند ولی امنیت باعث شد هیچ اتفاقی نیفتد».
رئیس مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: «چند روز قبل از سفر ما برخی سلفیها از تلویزیونهای مخصوص خود که خارج از عراق اداره میشود تحریکاتی را به عنوان اینکه فرماندهی جنگ در دوران دفاع مقدس میخواهد به عراق سفر کند آغاز کردند اما با همکاری نکردن مردم، احزاب و مطبوعات با آنها، این گروهک منزوی شد».
آیت الله هاشمی رفسنجانی گفت: «اینکه این جریان این طور شکست بخورد نشان دهنده جدی بودن روابط ایران و عراق است».
امنیت عراق را نیز تا این حد مطلوب نمیدیدم رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تقدیر از میزبانی بسیار خوب عراقیها و تامین امنیت هیأت ایرانی افزود: «من معمولاً از امور عراق اطلاع دارم و از بابت این خبر هم نگران نبودم اما امنیت عراق را نیز تا این حد مطلوب نمیدیدم».
آیت الله هاشمی رفسنجانی گفت: «احتمال میدادیم در کاروان یا هیأت ایرانی یا حتی محل سخنرانی من اتفاقاتی بیفتد که نیفتاد».
وی با ابراز خشنودی از اینکه در بسیاری از نقاط، تامین امنیت را نیروهای عراقی بر عهده دارند افزود: «در طول این سفر تنها یکی دو بار قیافه آمریکاییها را دیدیم و هیچ جا که به ما مربوط میشد آنها را ندیدیم».
آیت الله هاشمی رفسنجانی گفت: «این سفر، سفر خاصی بود و با بسیاری از شخصیت های عراقی دیدار و گفتگو کردیم».
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه از قدیم رسم بوده است که عتبات مقدس را ایرانیها میساختند گفت: «در توسعه این حرمهای مطهر در عراق باید شریک باشیم».
آیت الله هاشمی رفسنجانی در بازگشت از عراق در جمع خبرنگاران، از هنرمندان، معماران، مهندسان و بخش خصوصی کشورمان خواست در این امر با عراقیها همراه باشند.
وی توسعه حرمها را با وجود زائران روزافزون ضروری دانست و افزود: «حرمها باید توسعه یابد و البته در این باره هم ایران و هم عراق طرحهای خوبی دارند».
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به روند بازسازی کنونی در عراق با همکاری ایرانیها اشاره کرد و گفت: «حوزههای علمیه عراقی نیز که در زمان صدام از بین رفتهاند باید احیا شوند».
راه حل کمک بیشتر به بازسازی عراق ایجاد شرکتهای مشترک است وی افزود: «معتقدم راه حل کمک بیشتر به بازسازی عراق ایجاد شرکتهای مشترک بین دو کشور است».
آیت الله هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه در بغداد نکته درخور توجهی در بازسازی ندیدیم گفت: «در عین حال در نجف توسعه آغاز شده و در کربلا تا حدودی پیشرفت کرده است».
وی با بیان اینکه طرفهای عراقی از ایرانیها خواسته اند در بازسازی عراق حضور بیشتری داشته باشند افزود: «بازسازی بیمارستانها، دانشگاهها و مکانهای مقدس زمینههای خیلی خوبی برای همکاری دوکشور است».
آقای هاشمی رفسنجانی بخش اساسی سفر خود به عراق را زیارت مرقد مطهر ائمه مدفون در این کشور خواند و گفت: «در طول این گونه زیارتها زواری که عموماً ایرانی بودند به هیئت ایرانی بسیار محبت میکردند».
وی با اشاره به مذاکرات خود با مسئولان عراقی از جمله رئیس جمهور، نخست وزیر، جمع زیادی از وزرا، نمایندگان مجلس و استانداران افزود: «این مذاکرات باعث شد ریشه های همکاری ما با عراق مستحکم تر شود».
آیت الله سیستانی نقش بسیار مهمی در هدایت عراق ایفا میکند رئیس مجلس خبرگان رهبری گفت: «در نجف هم با مراجع عظام به خصوص آیت الله سیستانی مذاکره کردیم».
وی با بیان اینکه آیت الله سیستانی نقش بسیار مهمی در هدایت عراق ایفا میکند افزود: «هم مذاکره بسیار مبسوط در جمع دوستان و هم مذاکره شخصی با ایشان داشتیم».
آیت الله هاشمی رفسنجانی گفت: «در این دیدار درباره وضع عراق، روابط ایران و عراق و مسائل مورد علاقه خیلی صریح و روشن نظرهای خود را بیان کردیم و دیدگاه های ایشان را شنیدیم».
عراقیها میگفتند از تهمت دخالت در عراق نترسید وی افزود: «در جلسهای که به میزبانی سیدعبدالعزیز حکیم رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق داشتیم جریانات مختلف شورای هماهنگی که در عراق و در انتخابات خیلی فعالند حضور داشتند و تقریبا همه آنها صحبت کردند».
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: «همه آنها از ما میخواستند در عراق بیشتر حضور داشته باشیم و معتقد بودند عراق به پشتیبانی و همکاری ایران نیاز دارد».
وی افزود: «آنها میگفتند از تهمت دخالت در عراق نترسید».
آیت الله هاشمی رفسنجانی ادامه داد: «من در پاسخ گفتم همکاری ما مشروط به درخواست شماست و کوتاهی نمیکنیم».
وی گفت: «اگر صدا و سیما نوار این دیدار را داشته باشد که قاعدتا هم دارد، بهجاست آن را پخش کند که مردم ببینند نظر خود عراقیها درباره تهمت دخالت ایران در عراق چیست».
آیت الله هاشمی رفسنجانی افزود: «به استان های مختلف عراقی هم که میرفتیم از کمک های ایران تشکر و از ما درخواست حضور بیشتری میکردند، به خصوص میخواستند بخش خصوصی ایران حضور بیشتری یابد».
از نتایج این سفر کاملا راضی هستم
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان سفر شش روزه اش به عراق در گفتگوی تلفنی با جلال طالبانی رئیس جمهور این کشور ابراز امیدواری کرد به رغم میل بدخواهان، روابط دو کشور گسترش روزافزون یابد.
آیت الله هاشمی رفسنجانی به طالبانی گفت: «در شش روز سفر به عراق شاهد خونگرمی مردم این کشور و درایت مسئولان عراقی به ویژه جنابعالی بودم».
وی افزود: «از نتایج این سفر کاملا راضی هستم و امیدوارم نتایج آن در تحکیم روابط دو کشور مؤثر باشد».
جلال طالبانی هم در این گفتگوی تلفنی با قدردانی از سفر یکی از مقامات عالی رتبه جمهوری اسلامی ایران به عراق ابراز امیدواری کرد این سفر در توسعه مناسبات دوجانبه تهران -بغداد مؤثر واقع شود.
سفیر عراق در تهران هم در پایان سفر رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به عراق، روابط تهران - بغداد را بسیار خوب توصیف کرد.
وی با قدردانی از کمک های جمهوری اسلامی ایران به ویژه ارائه خدمات پزشکی و درمانی به مردم عراق و ساخت بیمارستان220 تختخوابی امام علی (ع) گفت: «امروز یک توافقنامه هم برای ایجاد مرکز درمانی بیماریهای خاص، میان تهران و بغداد امضا شد».
آیت الله هاشمی رفسنجانی همچنین با آیت الله مهدی آصفی از علمای نجف اشرف دیدار و گفتگو کرد.