آفتابنیوز : آفتاب: روزنامه جمهوری اسلامی سفر اخیر آیت الله هاشمی رفسنجانی به عراق را «سفری تاریخی» دانسته که قابل مقایسه با سفر معمولی از قبیل رفت و آمدهای سیاسی دولتمردان کشورها نبود.
به گزارش سرویس سیاسی آفتاب، روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله شماره روز دوشنبه خود با عنوان "سفر تاریخ ساز" آورده است: « این یک سفر معمولی از قبیل رفت و آمدهای سیاسی دولتمردان کشورها نبود. همانطور که سردبیران تعدادی از روزنامههای عراقی نوشتند در این سفر کسی که در برابر جنگ 8 ساله تحمیلی صدام و حزب بعث بر ایران جبهه ایرانی جنگ را فرماندهی کردند رئیس جمهور عراق زیر پای او فرش قرمز پهن کرده و با نواختن سرود جمهوری اسلامی در کاخ ریاست جمهوری بغداد از او رسما استقبال می کند و از صدام دیکتاتور هیچ خبری نیست».
جمهوری اسلامی میافزاید: «اینکه در منطقه الجادریه و منطقه الخضرا در قلب بغداد و در دو طرف دجله یعنی همانجا که صدام و سران حزب بعث عراق طرحها و نقشههای حمله به ایران را طراحی و بررسی میکردند و توطئههائی که علیه انقلاب و نظام جمهوری اسلامی اجرا میشد را فرماندهی مینمودند درست در همان مناطق دولتمردان عراقی برای پذیرائی از آیت الله هاشمی رفسنجانی که نامش با نام امام خمینی انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی گره خورده با همدیگر مسابقه بدهند و در تجلیل از او از بالاترین ظرفیتهای کلمات و تعبیرات استفاده کنند واقعهای استثنائی در تاریخ روابط ایران و عراق است».
در بخشی از سرمقاله جمهوری اسلامی آمده است: «هنگامی که آن دولتمرد بلندپایه عراقی خطاب به آیت الله هاشمی رفسنجانی گفت شما با مبارزاتی که علیه دیکتاتوریهای موجود در ایران دوران شاه و عراق دوران صدام کردید و با تلاشهائی که برای شکل گیری عراق جدید داشتهاید سهم مهمی در حضور ما دولتمردان جدید عراقی در اینجا دارید ذرات وجود همه اعضای هیئت ایرانی حاضر در جلسه با زبان حال به تسبیح و تهلیل و تکبیر خدای قادر متعال پرداختند و همه در برابر عظمت روح امام خمینی و شهدای دفاع مقدس سرتعظیم فرود آوردند. چرا که امام خمینی هنگام پذیرش قطعنامه 598 فرموده بود خدا نصرت نهائی را نصیب ملت ایران خواهد کرد و ما اکنون در بغداد و در مرکز فرماندهی دشمن اوج عزت و اقتدار نظام جمهوری اسلامی و ذلت دشمن و البته آزادی ملت عراق از یوغ استبداد را به چشم میدیدیم و با تمام وجود لمس میکردیم».
جمهوری اسلامی با مقایسه میان سفرهای پنهانی بوش با سفر اخیر رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، آورده است: «خبر سفر آیت الله هاشمی رفسنجانی به عراق از یک هفته قبل از شروع سفر آشکارا به همه رسانهها در سراسر منطقه و جهان اعلام شد سفر 6 روز طول کشید که طولانیترین سفر یک مقام خارجی به عراق بود اخبار سفر لحظه به لحظه مخابره میشد یک سوم خاک عراق را آقای هاشمی رفسنجانی و هیئت همراه به صورت زمینی پیمودند از 6 شهر عراق (بغداد کاظمین سامرا کربلا نجف و کوفه) بازدید بعمل آوردند دهها دیدار داشتند و همه جا با استقبال گرم مردم و مسئولان عراقی مواجه شدند».
در بخش دیگری از این سرمقاله آمده است: «نجف نقطه اوج بعد معنوی این سفر بود. مراجع علما دانشگاهیان و مسئولان شهر مولای متقیان که شهر علم و اجتهاد و مبارزات ضداستبدادی و ضداستعماری است آیت الله هاشمی رفسنجانی را به گرمی در آغوش گرفتند. در این نقطه اوج زیباترین جمله را سید محمد بحرالعلوم که در میان جمعی از علما و دانشگاهیان برجسته نجف پذیرای آقای هاشمی رفسنجانی بود به زبان آورد. او که بزرگ خاندان معروف و پرشهید بحرالعلوم است و با کولهباری از مبارزه و خدمات علمی جایگاه رفیعی در عراق دارد خطاب به مهمان عراق گفت که ما از شما نه فقط به عنوان رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و نه فقط به عنوان رئیس مجلس خبرگان رهبری بلکه به عنوان بازوی توانای امام خمینی تجلیل میکنیم و به شما در عراق خوشامد میگوئیم. فضلا و علمای نجف در چند جلسه از فرصت حضور یکی از ارکان نظام جمهوری اسلامی و کسی که صاحب تجربیات مفیدی در شکل گیری نظام حکومتی دینی و حضور روحانیت در صحنههای سیاسی و مبارزاتی و مدیریتی است در عراق استفاده کرده و با وی در مورد مسائل مختلف حوزوی دانشگاهی حکومتی مبارزاتی مدیریتی و همکاریها برای ساختن عراق تبادل نظر کردند».
در ادامه این سرمقاله نیز میخوانیم: «رسانههای عراقی در پیامرسانی این سفر سنگ تمام گذاشتند. آنها علاوه بر تجلیل از آیت الله هاشمی رفسنجانی و اعلام خوشحالی مردم عراق از حضور وی در عراق مخالفان این سفر را افرادی کوتاه فکر نامیدند. نمایندگان همه شبکههای تلویزیونی عراق از اکثر صحنههای سفر فیلمبرداری کرده و آنها را پخش کردند. در واقع رسانههای عراق در ایام سفر آقای هاشمی رفسنجانی در تسخیر ایران بودند. البته در روز پنجم سفر کمتر از یکصد نفر بعثی نیز در یکی از شهرهای عراق که در فاصله زیادی از مسیر و محلهای حضور هیات ایرانی قرار دارد (رمادی) علیه این سفر تظاهرات کردند که نمک سفر بود و برای اینکه نشان داده شود چه کسانی از این سفر مهم و تاریخ ساز ناراضی هستند لازم بود».