محمدباقر نوبخت در توئیتی خطاب به ابراهیم رئیسی با استناد به گزارشهای مرکز آمار و بانک مرکزی، آمار دقیق و واقعی رشد اقتصادی در دولتهای یازدهم و دوازدهم را به وی یادآوری کرده است.
ابراهیم رئیسی و برخی اعضای کابینه وی از زمان روی کارآمدن برای فرار از پاسخگویی به مردم در قبال عملکرد خود و ناکارآمدی های دولت انقلابی، مدام به ارائه آمارهای جعلی در خصوص تورم، رشد اقتصادی و ... در دولت قبل پرداخته و ادعای بهبود این آمارها در دو سال اخیر را دارند. این در حالی است که نرخ تورم، گرانی، اجاره مسکن، ارز و سکه و ... در دو سال اخیر به شدت افزایش و رکورد تاریخی ثبت کرده است.
اخیرا نیز ابراهیم رئیسی مدعی شده بود که نرخ رشد اقتصادی را از صفر در دهه گذشته به چهار درصد رساندهایم.
نوبخت خطاب به رئیسجمهور نوشته است:
جناب آقای رئیسی
با سلام و احترام
در خصوص گزارش امروز حضرتعالی، آیا التفات دارید که طبق گزارش شماره ۱۱۰ بانک مرکزی، رشد اقتصادی سال ۱۳۹۹ معادل ۴.۱ درصد و در بهار سال ۱۴۰۰ برابر ۶.۷ درصد و مستند به گزارش رسمی مرکز آمار، رشد اقتصادی ۱۳۹۶-۱۳۹۲ بیش از ۴.۷ درصد و در سال ۹۵ برابر ۱۴.۲ درصد بود؟
محمدباقر نوبخت، رئیس پیشین سازمان برنامه و بودجه اخیرا نیز در واکنش به ادعاهای مقامات دولت رئیسی درباره عملکرد دولت قبل، خواستار برگزاری مناظره و شفافسازی در خصوص مسائل اقتصادی شده بود.
ماجرا از آنجا شروع شد که نوبخت در توئیتی نوشته بود با انتشار ۳۱۱.۵ هزار میلیارد تومان اوراق مالی، دولت سیزدهم در کمتر از دو سال بیش از ۸ سال فعالیت دولتهای یازدهم و دوازدهم، انواع اوراق مالی منتشر کرد. وزارت اقتصاد در واکنش به توئیت نوبخت، اعلام کرد: مجموع مبالغ انتشار اوراق مالی اسلامی در دولتهای یازدهم و دوازدهم مبتنی بر ظرفیتهای قانونی، از سال ۱۳۹۲ تا تاریخ ۱۴ مرداد ماه سال ۱۴۰۰ (زمان تحلیف رئیسجمهور در مجلس شورای اسلامی) حدود ۵۳۱ هزار میلیارد تومان و در مقابل مبلغ انتشار اوراق مالی اسلامی در چارچوب ظرفیتهای قانونی، از زمان شروع به کار دولت سیزدهم (از ۱۴ مرداد ماه سال ۱۴۰۰) تا پایان سال ۱۴۰۱، معادل ۳۰۶ هزار میلیارد تومان است.
نوبخت نیز در واکنش به پاسخ وزارت اقتصاد نوشته بود: در اطلاعیه وزارت اقتصاد رسما انتشار ۳۰۶ هزار میلیارد تومان اوراق از شروع دولت سیزدهم تا آخر ۱۴۰۱ اعلام شد. رقمی که در گزارش بورس ۲۴ بالغ بر ۳۱۱.۵ هزار میلیارد تومان با ۳۵ هزار میلیارد تومان ارائه اوراق برای فروش بالغ بر ۳۴۶.۵ هزار میلیارد تومان است. در مقایسه با ۳۴۶/۶ هزار میلیارد تومان جمع مبلغ واگذاری تا پایان ۱۳۹۹ که در گزارش تفریغ دیوان محاسبات اعلام شد، نزدیک به ۳ هزار میلیاردتومان بیشتر است. طبق گزارش سازمان برنامه و بودجه، ارزش داراییهای سرمایهای ایجاد شده در دولت قبل که به دولت جدید تحویل شد به قیمت سال ۹۹ بالغ بر هزار و ۱۲۷ میلیارد تومان است. دولت سیزدهم در قبال بدهی خود چقدر دارایی ایجاد کرده است؟
از سوی دیگر احسان خاندوزی، سخنگوی اقتصادی دولت نیز دریک نشست خبری ادعا کرده بود: دولت در زمان شروع به فعالیت خود با شرایطی مواجه بود که در پنج ماهه نخست سال ۱۴۰۰ حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان انتشار اوراق صورت گرفته بود و این بیش از ظرفیت کل سال بود.
داود منظور رییس سازمان برنامه و بودجه دولت رئیسی نیز در توییی ادعا کرده بود: دولت آقای روحانی فقط در دو سال پایانی خود با انتشار اوراق، مالی بالغ بر ۳۰۰ هزار میلیارد تومان بدهی به جا گذاشت دولت سیزدهم این بدهیها را با انتشار اوراق مالی جدید در دو سال اخیر بازپرداخت. کرد بدهیهای خود را به نام دیگران فاکتور نکنید.
نوبخت نیز در واکنش به ادعاهای مقامات دولت سیزدهم، خطاب به ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور نوشته بود: گزارش ارسالی، حاکی از ادعای نادرست همکاران شما در بدهی ٥٣٥ همتی اوراق در دولت قبل است. با وجود ادعاهای مشابه در دو سال گذشته، جهت خاتمه دادن به این وضعیت، مقرر فرمایید در رسانه ملی، نماینده دولت و اینجانب در حوزه اقتصاد پاسخگوی مردم باشیم.
اما سخنگوی اقتصادی دولت رئیسی در واکنش به درخواست نوبخت، ضمن تکرار ادعای خود درباره دولت قبل، گفته بود که نیازی به مناظره نیست. گویا دولت انقلابی تمایل دارد برای توجیه ناکارآمدی خود و دستاوردسازی، همچنان به آمارسازی و وارونه نمایی حقایق بپردازد.
زرگری نیست.دقیقا درست میگه.