آفتابنیوز : وي با انتقاد صريح از سياست هسته اي آمريكا آن را عاملي در جهت بروز مناقشات جديد خوانده و تصريح كرد: بهترين شكل مذاكره با كشورهايي نظير ايران و كره شمالي، ارائه تضمين هاي امنيتي و مشوق هاي اقتصادي به آنان است.
مديركل سابق آژانس بين المللي انرژي اتمي درمورد طرح هاي احتمالي دولت بوش براي حمله به ايران و مقابله با برنامه هسته اي كشور گفت: طرح هاي دولت بوش براي حمله به ايران و مقابله با برنامه هسته اي اين كشور واقعي است ليكن مشكل آمريكا اين است كه نمي داند تأسيسات هسته اي ايران در كجا واقع شده اند. مداخله نظامي جنبه مجازات خواهد داشت و به شكل پيشگيرانه نخواهد بود. مطمئنم آمريكايي ها در حال برنامه ريزي هستند اما اين بدان معنا نيست كه آنها به زودي دست به كار خواهند شد. آمريكايي ها مشغول انجام عمليات جاسوسي در ايران هستند و حمله احتمالي پنتاگون به تهران به بهانه عدم همكاري ايران با بازرسان بين المللي خواهد بود.
بليكس در ادامه با انتقاد صريح از سياست هسته اي آمريكا افزود: معتقدم اين سياست عاملي در جهت بروز مناقشات جديد بوده و موضوع فعاليت برنامه هسته اي كشورهايي نظير چين، هند، پاكستان، ايران و اسرائيل اثر دومينو سياست توسعه برنامه هسته اي آمريكاست. مطمئنم در كوتاه مدت جنگ هسته اي در جهان رخ نخواهد داد و نسبت به آمريكا و روسيه به عنوان بزرگترين كشورهاي برخوردار از زرادخانه هاي هسته اي در اين زمينه اعتماد دارم. البته در صورت حمله بيولوژيكي يا شيميايي به اين كشورها، امكان استفاده آنها از سلاح هسته اي وجود دارد.
وي با اشاره به اين كه بوش در طي دور دوم رياست جمهوري خود رويكرد جنگجويانه تري را در پيش خواهد گرفت افزود: آمريكا بيش از هر زمان ديگري به يكجانبه گرايي روي آورده و بر همين اساس به جمع بندي رسيد كه عراق پيمان منع تكثير را نقض نمود و دنيا را فريب داده است. هم اكنون نيز آمريكايي ها مي گويند ايران، كره شمالي و ليبي دنيا را فريب داده اند و بر اين باورند كه خطر اصلي براي آمريكا، سلاح كشتار جمعي است كه در اختيار تروريست ها در داخل آمريكا هستند و لذا از تعهدات چندجانبه گرايي دوري مي كنند.
در چنين شرايطي بليكس مذاكره با كشورهايي مانند ايران و كره شمالي را بهترين راه تعامل دانسته و مي افزايد: در مورد بهترين شكل مذاكره با كشورهايي نظير ايران و كره شمالي، لازم است به آنها تضمين هاي امنيتي و مشوق هاي اقتصادي داده شود. معتقدم مذاكرات با اين كشورها بايد به شكل جداگانه انجام شود. امنيت براي آنها امري ضروري است. چنانچه رسانه هاي گروهي دائما با انتشار اخباري از حمله به ايران خبر بدهند، نمي توان با ايران مذاكره نمود. لازم است از انجام سرمايه گذاري در ايران و عضويت اين كشور در سازمان تجارت جهاني حمايت به عمل آيد.
وي كه در زمان وقوع جنگ عراق، رياست تيم بازرسان بين المللي را برعهده داشت در مورد علل وقوع اين جنگ مي گويد: آمريكا به رغم اطلاع از گزارش ارائه شده به شوراي امنيت مبني بر اين كه هيچ شواهدي در تأييد وجود سلاح كشتار جمعي در عراق وجود نداشت، همچنان بر شكار ارواح اصرار داشت و به قدري از برخورداري عراق از سلاح كشتار جمعي اطمينان داشت كه همه چيز را در همين راستا تفسير مي كرد و اگر يك گربه سياه را مي ديد آن را شوم تلقي مي كرد. بي ترديد در داخل دولت بوش برخي افراد درصدد جنگ با عراق بودند كه ديك چني و رامسفلد از جمله اين افراد بودند اما فكر نمي كنم پاول با چنين مسأله اي موافق بوده است.